Dodaj do ulubionych

Apotheker Sheller?

27.04.05, 13:15
Co sadzicie o tych kosmetykach? czy można je stosować jako naturalne? Bo ni sa
tanie.. i nie wiem czy to nie jest po prostu taki chwyt marketingowy raczej..
Nie mam jak sprawdzić składów
Obserwuj wątek
    • kraxa stanowczo nie 27.04.05, 15:11
      Mozna ich traktowac jako naturalnych. Jako baze zawieraja zwykla chemie, i
      nawet jesli maja znaczek o zawartosci ziól uprawianych organicznie to i tak w
      charakterze konserwantu wystepuje paraben. Nie polecam równie| dlatego, ze
      testuja na zwierzynie :-(
      • mgielka83 Re: stanowczo nie 27.04.05, 15:13
        tego się obawiałam. dobrze ze nic jeszcze nie kupiłam:)
        to zresztą ta sama firma co robi Manhattan
        • kraxa dokladnie tak 27.04.05, 17:19

• eoia Re: stanowczo nie 11.05.05, 15:28
        Kraxa, chyba nie wszystkie produkty sa takie jak piszesz...
        W ulotce dot. serii Mineral Balance (do cery wrazliwej) napisane jest, ze baza
        jest czysto roslinna i dobrze tolerowana przez skore, poza tym produkty te nie
        zawieraja emulgatorow, srodkow konserwujacych, sztucznych srodkow zapachowych i
        barwnikow...
        Osobiscie uzywalam toniku z sola morska i bardzo polecam.
        • mgielka83 Re: stanowczo nie 11.05.05, 15:32
          co do tych konserwantów to dotyczy chyba tylko tej mineralnej serii
          • eoia Re: stanowczo nie 11.05.05, 15:34
            No wlasnie o niej pisalam ;-)
        • kraxa eoia, ulotka ulotka a dopiero skald jest miarodajn 12.05.05, 10:56
          Podaj mi go, to ci zanazlizuje. Natomaist chwyty pod tytuBem" czysto roslinna
          baza" stosowane sa czesto i jak widac, bez obrazy, na Twoim przykladzie z
          dobrym skutkiem:-) Niektórzy "naturalni" tez nazywaja SLA "sBodkim mydBem z
          kukurydzy", a jakis tam dipropionat czegostam" substancja roslinna na bazie
          oleju kokosowego", w kazdym razie nie ze mna te numery;-)
          • eoia Re: eoia, ulotka ulotka a dopiero skald jest miar 13.05.05, 20:57
            Na ulotce moga rzeczywiscie koloryzowac, ale klamac chyba nie powinni... W
            kazdym razie jak tylko bede miala jakis kosmetyk z tej serii w rece podam Ci sklad.
    • mangax Re: Apotheker Sheller? 14.05.05, 17:39
      mam żel do mycia właśnie z tej serii to Wam mogę skład podrzucić :)

aqua, glycerin, pentyleneglycol, sodium cocoyl glutamate, lauryl glucoside,
      cocamidopropyl betaine, carrageenan, maris sal, algae, c12-13 alkyl lactate,
      xanthan gum, citric acid

mam nadzieję, że pomoże rozwiać wątpliwości - ja się na tym kompletnie nie
      znam, no może tak "na oko" (parabenów nie widzę ;)

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka