eeeee31 29.04.05, 10:55 Choruję na łysienie plackowate,mam 1 placek od 4 miesiecy.Czy mogę zrobic pasemka.Moja pani dr. twierdzi ze tak ale chciałabym sie zasiegnac opini innego specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: Fryzjer,a łysienie 30.05.05, 08:50 Witam Uważam, że nie obecnie nie jest najlepszy moment na wykonanie jakiegokolwiek zabiegu na włosach. Rozsądniej będzie kontynuować leczenie dermatologiczne aż do skutku a później, po całkowitym odroście włosów w miejscu wyłysienia oraz kilku kilkutygodniowej obserwacji, można zdecydować się na ich koloryzację. Chociaż farbowanie włosów czy wykonanie pasemek nie ma wpływu na chorobę włosów, którą masz, to jednak łysienie plackowate jest schorzeniem do końca nie poznanym a przebieg jej może być bardzo różny i nie do przewidzenia. Najczęściej choroba ustępuje samoistnie po kilku miesiącach trwania i życzę ci, aby w twoim przypadku tak się właśnie stało. Niekiedy może przedłużać się i progresować zajmując inne obszary owłosionej skóry. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś