Dodaj do ulubionych

do forumowiczek z UK

13.05.05, 21:32
czy w siecie Boots'a (bo chyba jest tam taki supermarket? :)) są jakieś
polskie produkty prócz Erisa???Bo za jakiś czas chyba będę mieszkać w UK ale
Erisa nie używam,więc byłabym wdzięczna za info.Czy jakieś apteczne polskie
też są tam dostępne?
Obserwuj wątek
    • Gość: tralala Re: do forumowiczek z UK IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 21:46
      boots to nie jest supermarket tylko siec sklepow z kosmetykami, ewentualnie z
      lekami, o polskich kosmetykach mozesz pomarzyc heh, erisa w zyciu tam nie
      widzialam.
      • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 13.05.05, 21:51
        no co Ty?A w jednym arcie przeczytałam,że tam można dostać Erisa :)
        czyli nic polskiego?? :(
        • Gość: tralala Re: do forumowiczek z UK IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 21:53
          no chyba ze sie cos zmienilo, nie bylam w uk przez kilka ostatnich miesiecy,
          ale nigdy nic tam nie widzialam polskigo oprocz piwa zywiec i jaks konfitur.
          tez slyszalam ze eris ma wejsc na rynek angielski, ale czy wszedl to nie wiem.
    • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 13.05.05, 21:55
      to ja chyba będę mamę prosić,by mi w paczkach przesyłała moje
      ulubione,sprawdzone polskie kosmetyki :))
      • hair Re: do forumowiczek z UK 14.05.05, 12:29
        W sieci boots jedyne polskie kosmetyki to wlasnie eris i to ta seria na
        cellulitis.
        • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 19:40
          a powiedzcie co jest godne polecenia w Anglii dla cery tłustej,wrażliwej?Bo ja
          aktualnie używam na buźkę emulsji Sebamed do mycia i kremu Iwostin
          nawilżającego,co jest dobrego tam z tzw. nizszej półki?
          • orissa Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 20:36
            cafe_justysia napisała:

> a powiedzcie co jest godne polecenia w Anglii dla cery tłustej,wrażliwej?Bo
            ja
            > aktualnie używam na buźkę emulsji Sebamed do mycia i kremu Iwostin
            > nawilżającego,co jest dobrego tam z tzw. nizszej półki?

A sprawdzałaś polskie apteki internetowe, czy prowadzą sprzedać wysyłkową poza
            Polskę?
            W AquaVitae wysyłka na terenie Europy kosztuje 67zł, w Aptecusie 60zł.

--
            orissa
            • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 20:57
              nie,jeszcze nie spr.ale zrobię to :)
              • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:16
                Przyjedziesz do UK i przekonasz sie, ze przesylanie kosmetykow z Polski jest
                zbedne.
                Wybor jest ogromny.
                • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:24
                  wiem,tam na pewno też jest duży wybór tylko wiesz-jak ja się przyzwyczaję do
                  jednego kosmetyku to trudno mi się z nim rozstać :) a zazwyczaj są to polskie
                  kosmetyki :)
                  • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:27
                    Rozstaniesz sie z przyjemnoscia:)
                    • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:29
                      ma się rozumieć,że mieszkasz w UK??A podasz coś z niższej półki,napisałam już
                      posta ale nikt nie odpisał :( Mam skórę tłustą,wrażliwą.
                      • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:38

Jest wiele aptecznych, naturalnych kosmetykow. Tanszych i drozszych.
                        Te, ktorych ja uzywam i moge polecic sa niestety dosc drogie. Nic innego nie
                        przychodzi mi do glowy. Jak cos sobie przypomne to napisze:)
                        • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:40
                          ok,będę czekać :)
    • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:45
      Nie probowalam, ale moge polecic Liz Earle. Tyle, ze nie wiem gdzie ja kupic,
      ale na pewno znajdziesz jak popytasz. Jest bardzo chwalona. Ceny tonikow i
      kremow ok. £8.50-12.
      • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:49
        rozumiem,że paleta produktów dla każdej cery?Zresztą poszukam w necie jakiejś
        stronki :) thx
        • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 22:53
          Polecana do cer tlustych i na pewno nadaje sie do cery wrazliwej.
          • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 23:00
            zawsze będę mogłą wybrać coś aptecznego-LRP,Avene,czy takie tam :)
            A na razie muszę postudiowac nazewnictwo kosmetyczne,bo nie za barzdo umiem :)
            Wiem,że
            to moisture-odżywiać(czy też w sensie nawilżającym,czy musi gdzieś mieć hydro?)
            combination-mieszana,sensitive-wrażliwa,oily-tłusta itp. :) Może coś jeszcze
            podpowiesz?
            • cafe_justysia Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 23:02
              z Liz Earle są b. fajne zestawy kosmetyków z dodatkami,tyle,że to sa takie małe
              buteleczki ale ja tam lubię takie pierdółki :)
            • miumiu75 Re: do forumowiczek z UK 20.05.05, 23:08
              Nie ma tu LRP, ale jest Avene.
              Moisturising to nawilzajacy. Na poczatek to co wiesz na pewno wystarczy.
              Jak masz jakies pytania napisz na priva.
              • sniegotka Re: do forumowiczek z UK 21.05.05, 16:55
                W Bootsie jak juz jedna z forumowiczek napisala nie ma kremow Erisa tylko seria
                na cellulitis (peeling bardzo fajny) ale za straszna cene. Jest za to
                Neutrogena, L'oreal, Nivea i sto tysiecy innych firm w rozszerzonej gamie
                ktorej nie ma w Polsce. Jest w czym wybierac. W Aptekach nie ma niestety ni LRP
                ani Biodermy :( Nie widzialam tez SVR. Wogole po licznych wojazach wydaje mi
                sie, ze Polska jest jednym z najlepiej kosmetycznie zaopatrzonym krajem ;) mamy
                duzo dobrych kosmetykow wlasnej produkcji, chociaz i tak moje ulubione kupuje
                gdzie indziej.

• Gość: ****** Re: do forumowiczek z UK IP: 217.75.54.* 21.05.05, 18:35
                  Ja bylam w styczniu na UA<mieszkam w polsce> i kupilam sobie kilka kosmetykow
                  lecz niebyly one polskie tylko UA.I powiem Ci ze jestem bardziej z nich wlasnie
                  zdowolona.Maja tam o wiele wiele wiecej produktow niz u nas.Nasze markety sa
                  ubogie w porownaniu do tamtych.U nas niema polowy rzeczy co tam!!!Hmmm znow mam
                  ochote wybrac sie na UA na kilka dni.Szczegolnie uwielbiam Lwow<noca
                  przepieknie tam jest>.Jak bedziesz pytac po polsku o kosmetyki czy cos innego
                  to mysle ze doradza Ci:)Bo oni rozumieja polski w wiekszosci przypadkow.I
                  wogole ludzie tam sa uprzejmi.Dlatego nierozumie dlaczego czasmi zdarza sie ze
                  ludzie mowia bardzo zle o Ua:(.A tak wogole to po co jedziesz do UA.?
                  Pozdrowionka
                  • wiwi1 Re: do forumowiczek z UK 21.05.05, 19:02
                    A ja jesli mam mozliwosc to sobie przywoze kosmetyki z Polski, albo prosze
                    znajomych, zeby mi przywiezli. Mam wieksze zaufanie do polskich firm, wiele
                    wyprobowalam dzieki temu forum:) Jak Iwostin czy Dermedica, lubie tez Kolastyne,
                    a tu ich niestety nie ma...
    • Gość: Frau Re: do forumowiczek z UK IP: 198.65.192.* 25.05.05, 20:24
      Moja droga- jesli juz wybierasz sie za granice to poekseprymentuj troche i zobacz co tam dobrego
      maja! Przeciez na tym cala frajda polega!
      A wybierac jest w czym!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka