IP: 83.168.120.* 19.05.05, 16:15
hej!! w jednym z watkow napisalas ze uzywasz musu do mycia twarzy i
nawilzajacego kremu nivea... jaki to mus i ktory krem (tez zwykly w
niebieskim sloiczku??) i jeszcze jedno pytanko jaka z natury masz cere sucha
tlusta normalna?? dzieki z gory za odpowiedz!! pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • aknee Re: do Aknee 20.05.05, 15:40
      Witaj. Ten mus to taki preparat niemieckiej firmy Diadermine, niedostepny
      niestety w Polsce. Ma piankowa konsystencje, ni to mleczko, ni mydelko, w
      tubce, ot wlasnie taki mus, i nawet nazywa sie Cremiges Reinigung Mousse
      (kremowy oczyszczajacy mus). Dostalam go w prezencie i z tego co wiem, jest
      dosc drogi. Co do kremu uzywam takiego w bialym sloiczku, kiedys sprzedawanego
      tez w tubce. Nazywa sie to odzywczy krem nawilzajacy nivea visage. Wydaje mi
      sie delikatniejszy i lzejszy od tego tradycyjnego w niebieskim pudeleczku.
      Dobrze tez wplywal na moja buzke nivea soft i dluuuugo go uzywalam. Cere mam
      mieszana, sklonna do przesuszania. Dlatego tez po umyciu musze ja szybciutko
      czyms nawilzyc; nawet ten mus, choc jest do suchej, delikatnej cery nieco mi
      buzie wysusza. Pozdrowka.
      • Gość: essi Re: do Aknee IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 15:56
        A ja mam do ciebie inną prośbę, z tego co widzę jesteś zwolenniczką kremów
        Nivea,ja też je najlepiej lubię. Są to kremy, które jako jedne z niewielu mnie
        nie uczulały. Od niepamiętnych czasów używałam niebieskiej Nivei, miałam Nivea
        Soft i teraz Nivea d'Energie, z którego jestem najbardziej zadowolona. Czy
        mogłabyś mi napisać o innych kremach tej firmy: czym się charakteryzują, który
        najlepszy według ciebie, bo chyba mam taką samą cerę, a nie mam próbek do
        testowania pod ręką, a lubię co jakiś czas kupić sobie coś innego i chciałabym
        się dowiedzieć czego mogę oczekiwać po danym produkcie. Z góry dziękuję.
        • aknee Re: do Aknee 20.05.05, 16:12
          OO, jak mi milo. Juz ci wszystko opisuje:
          1. aqua beauty - cudny zapach, ale nawilza chyba najslabiej ze wszystkich.
          Zapach jednak mnie powala i zuzylam 3 sloiczki.
          2. d'energie - moj ulubiony.
          3. na zime Coplete Protection - absolutnie najlepszy efekt: buzia zarozowiona,
          az goraca sie robi po wmasowaniu kremu, po prostu czuc, ze on dziala, chroni i
          nawilza skore przez calutki dzien, zapach ladny, delikatny. Cudenko.
          4. odzywczy nawilzajacy na noc -ciezkawy, gesty, zostawia lekko tlustawy film,
          najmniej komfortowy w stosowaniu, ale rankiem buzia jest fantastycznie miekka i
          nawilzona.

A zatem najbardziej widoczne efekty dzialania kremu daje Complete Protection,
          najladniejszy zapach ma aqua beauty (ma tez piekna niebieskawa barwe), a
          wszystkie razem nie uczulaja, nie zatykaja porow, nie powoduja wypryskow, sa
          dla mnie idealne. Nie wyprobowalam jedynie kremu pod oczy, zniechecily mnie
          bardzo negatywne opinie na wizazu. Jednak moje ukochane mazidla z nivea visage
          tez nie sa tam wychwalane, a na mojej buzce sie sprawdzaja. Pewnie wiec
          wyprobuje jeszcze ten pod oczy i Alpha Flavon. Moja mama od dawna stosuje kremy
          z Q10 (na dzien i na noc), buzke ma mieciutka, ale tez cere skolonna do
          przetluszczania. Ja mam mieszana w kierunku suchej. Pozdrowka.
          • aknee Re: do Aknee 20.05.05, 16:15
            W sumie nie wiem, ktory najbardziej lubie. Wszystkie mi odpowiadaja. Jak
            skoncze ten sloiczek odzywczo-nawilzajacego, kupie na lato aqua beauty,
            jesienia lubie d'energie, zima koniecznie CP, itd.
            • Gość: essi Re: do Aknee IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 19:05
              Dziękuję bardzo :-))))))
    • Gość: hana0 Re: do Aknee IP: 83.168.120.* 22.05.05, 00:57
      dziekuje bardzo Aknee!!
      • aknee Re: do Aknee 22.05.05, 11:48
        Nie ma za co :) Pozdrawiam i życze zdrowej i pieknej buzki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka