Dodaj do ulubionych

tradzik, peelingi

23.05.05, 23:47
hey
dzis podczas wizyty u deramatologa dr. zaproponowala mi serie pieciu
peelingow wykonywanych w specjalistycznym gabinecie, kazdy po 120 zl,
zabiegi te mialyby wyrownac koloryt, zmniejszyc przebarwienia.. ale jednak to
dosc duzo kwota
co myslicie o takich peelingach?
mialyscie takie?
jaka ich skutecznosc

pyt 2:)
a tymczasowo, jakie peeling polecacie do uzytku wlasnego w domu?

pyt3:)
jakie podklady ( czy w ogole jakies ?) polecacie do cery tradzikowej na lato?

pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: tradzik, peelingi IP: *.zvid.net 24.05.05, 00:26
      up
      • Gość: Ania Re: tradzik, peelingi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:17
        A nie chodzi o złuszczanie kwasami? Jednak 120 zł za zabieg to duża kwota przy
        wymaganej serii.
        • s_anna Re: tradzik, peelingi 24.05.05, 18:56
          mozliwe ze nazywa sie to zluszczanie kwasami, narazie uzyskalam tylko taka
          odpowiedz pani dr,
          powiedziala ze zabieg ten mial by na celu odslonienie zdrowego naskorka
          • karioka1985 Re: tradzik, peelingi 24.05.05, 19:43
            co do zabiegu to się nie wypowiadam, bo nie mam pojecia, ale tradycyjne
            peelingi przy cerze trądzikowej, ze skłonnością do wyprysków to nie jest dobry
            pomysł. robiac tradycyjny peeling na tekiej cerze roznosi się stan zapalny.
            mozesz spróbować peelingu chemicznego, ale nie wiem, czy bedą jakieś
            spektakularne efekty. wiele zalezy od tego, ile masz lat.
          • Gość: Aishaa Re: tradzik, peelingi IP: *.ciup.fr 24.05.05, 22:17
            Nie znam tych zabiegow. Ale do domowego uzytku polecam goraco peeling Biotherm
            gel peeling, w niebieskiej tubce, dosc drogi (17€ u mnie), ale bardzo dobry.
    • Gość: axys Re: tradzik, peelingi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 21:55
      podejrzewam, ze chodzi raczej o tzw glebokie pilingi, polegajace nie wiem
      jeszcze dokladnie na czym, ale tez to bede robila na jesieni... co zas do
      maseczek z kwasow, to fachowo sie to podobno nazywa eksfoliacja - w kazdym badz
      razie nie polecam zadnego z nich zaczynac teraz, w lato - uwazam, podobnie
      zreszta jak wiekszosc znanych mi kosmetyczek i dermatologow, zaczekac z tym do
      jesieni, kiedy nie ma juz tak silnego slonca (pomimo tego ze po takim zabiegu i
      tak je odczujesz chcby bylo nawet za chmuera)
      • Gość: axys Re: tradzik, peelingi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 22:01
        co do pilingu, jezei juz koniecznie chcesz, to polecilabym ci taki lekki piling
        zluszczajacy z clean & clear albo taki domowy z platkow owsianych zmielonych w
        mlynku do kawy

co zas do podkladu - generalnie wolno wszystkie, byle beztluszczowe, aczkolwiek
        nie wiem czy odwazylabym sie w lato - skora przykryta podlkladem odczuwa upal
        dwa razy bardziej niz normalnie, poci sie - ten pot miesza sie z kurzem, ktory
        zawsze jednak osiadzie na twarzy i takie lepkie swinstwo zatyka pory - wtedy,
        jakoo ze produkowany przez skore loj nie ma jak sie wydostac na zewnatrz
        powstaje stan zapalny, a w konsekwencji megaprzyszcz... (tak ze 3 lub 4
        dziennie) - i jest wtedy tylko gorzej...

jezeli juz musisz, to tylko samoopalacz lub jakis krem tonujaco-brazujacy...
    • izydors Re: tradzik, peelingi 24.05.05, 22:14
      byłam na takim peelingu w lutym (kwas trójchlorooctowy);sama męcze się z
      trądzikiem od 10 lat;niestety zabieg nie przyniósł żadnych efektów (może seria
      peelingów będzie lepsza,ale ja po pierwszym nie zdecydowałam się na kolejne,bo
      strasznie to bolało i zostały mi paskudne przebarwienia na twarzy,których nigdy
      wcześniej nie miałam);po zabiegu nie można się opalać przez 3 miesiące,więc
      radze poczekać do jesieni;a pryszcze i blizny jak były tak są:-(kasa wyrzucona
      w błoto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka