Dodaj do ulubionych

Najlepsza pasta do zębów, jaka ????

IP: 217.8.163.* 27.05.05, 09:23
Dziewczyny, jaka jest najlepsza pasta do zębów według Was? Najlepij do zębów
wrażliwych, bo takie mam... Cena nie gra roli..
Obserwuj wątek
    • Gość: freszka Rewelacja?? IP: 217.8.163.* 27.05.05, 12:08
      no jaka czy nikt nie wie???
    • Gość: Ania Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:21
      Elmex
    • Gość: mamutek Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: 81.210.18.* 27.05.05, 13:32
      clinomyn
      • Gość: Ola Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 27.05.05, 15:39
        Oczywiście ze Colgate WIthening total plus...Czy jakoś tak szła ta nazwa? :)
        W każdym razie pasta git! POLECAM :)
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.05, 22:56
      Ja uzywam Blendamed o smaku cytrynowym :)))) Aż chce sie myć zęby :)
      • speranzaa Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 28.05.05, 06:52
        CREST do zebow wrazliwych
    • Gość: Midi ELMEX IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 28.05.05, 08:48
      Zdecydowanie zielony Elmex - używam go z niewielkimi przerwami od kilku lat i
      nadwrażliwości pozbyłam się już prawie całkiem (było b. kiepsko, bolało nawet
      przy niezbyt zimnych sokach itp.), no a najważniejsze, że nie mam ani jednego
      nowego ubytku w szyjkach (troszkę odsłonięte od lat). Podobno używanie
      równolegle płynu Elmex daje jeszcze bardziej spektakularne efekty (koleżanka
      tak twierdzi), ale ja już właściwie aż takiego odwrażliwiania nie potrzebuję.
      Pasta kosztuje ok. 9 zł i jest bardzo wydajna.
      • Gość: kasia Re: ELMEX IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 28.05.05, 12:06
        Popieram. Ja mam pomaranczowego, jak sie zacznie uzywac, to juz sie nie wroci do
        innych past:). W Carrefourze w Warszawie Elmex kosztuje ok. 8zl (z probka plynu
        do plukania), w zwyklym sklepie 10-12 zl. W Carrefourze widzialam jeszcze inna
        paste tej samej firmy (GABA), troche drozsza, do osob z takimi problemami jak
        opisane. Moze warto sprobowac. U mnie, przy BARDZO slabych zebach i niedoborach
        wapnia (uczulenie na mleko) od 3 lat nie mialam zadnego nowego ubytku (a
        wczesniej kilka w roku).
        • Gość: Joanna Re: ELMEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 15:49
          Też ELMEX :-) Miałam czerwoną i zieloną. Ta ostatnia jest lepsza. Dokładnie
          czyści ząbki, nadwrażliwość mija i nie wraca :-) Pastę poleciła mi teściowa :-)

Pozdrawiam!
    • evana Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 28.05.05, 14:28
      Sensodyna C (rozowa)
    • Gość: Hala Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: 195.117.179.* 28.05.05, 19:29
      Elgydium Sensitive - pasta do zębów wrażliwych w formie rozpuszczalnego żelu
      pozbawiona właściwości ściernych.
      • Gość: yare Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:53
        również polecam zielonego Elmexa:D jest świetna, nadaje się nawet dla osób z
        aparatem (czytaj: mnie), tylko trochę niewydajna...
    • orzechowe-oczy Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 28.05.05, 20:08
      Popieram: zdecydowanie Elmex. Jeszcze jakaś pasta różowa o słonym smaku była
      niezła, ale niestety nie pamiętam nazwy.
      • Gość: Midi Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: 82.209.233.* 28.05.05, 20:53
        Ta różowa o słonym smaku (zaskakujący jest, prawda?) to Parodontax Classic,
        moja druga ulubiona - po Elmexie :) Właściwie jest bardziej łagodna w stosunku
        do dziąseł niż zębów, trochę droższa (z 14 zł kosztuje) i mniej wydajna. Ale i
        tak bardzo ją lubię, dla wrażliwych zębów jak najbardziej się nadaje, w
        porównaniu z Elmexem jest bardziej "ścierna", gęstsza.
        • orzechowe-oczy Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 28.05.05, 21:22
          Haha, dzięki. :) Ach ta pamięć!
          • wunia83 Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 28.05.05, 21:27
            Z serii Elmex jest jeszcze taki preparat do fluoryzowania, można go kupić w
            aptekach. Używa się go raz na tydzień, więc tubka, choć mała, starcza na dość
            długo :)
    • mlecznyzabek Re: Salviagalen - zdecydowanie 24.06.05, 23:04
      Ja używam pasty Salviagalen F. Ma bardzo dobry skład - dobrze działa na dziąsła
      i co najważniejsze świetnie czyści wszelkie osady i bardzo odświeża oddech. Do
      dostania chyba tylko w aptece:(
      Polecam
    • jumi5 Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 26.06.05, 21:25
      Skoro masz wrażliwe to polecam pastę Meridol (+płyn do płukania) Idealna na
      wrazliwe dziąsła i zapobiega odkładaniu sie kamienia przydziaslowego, który jak
      każedy pewnie wie jest przyczyna wielu chorów zebów. Ja uzywam od jakiegos
      miesiaca i bardzo sobie chwale.
    • Gość: dazz Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.tvkdiana.net.pl 26.06.05, 21:37
      dobra jest też sensodyne ta złota
      • Gość: tralala Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.06.05, 22:27
        sensodyne super i meridol tez :) jest bardziej mietowa ta druga, obie super.
    • genevive07 Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 03.11.14, 21:31
      Ja używam Forever Bright, pasta dość droga. Nie zawiera fluoru. Ma w składzie propolis i aloes. Szczególnie dobra dla osób, którym podczas szczotkowania krwawią dziąsła. tutaj mozna o niej nieco wiecej poczytac: www.sklep.greenvital.pl/pl/p/Forever-Bright/146
    • issey_miyake Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 03.11.14, 21:32
      Gość portalu: Aktywna Kasia napisał(a):

> Dziewczyny, jaka jest najlepsza pasta do zębów według Was? Najlepij do zębów
      > wrażliwych, bo takie mam... Cena nie gra roli..

Parodontax
      • adam.k12 Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 05.06.15, 12:46
        Do tej pory używałem zwykłych past reklamowanych w TV bardzo popularnych nigdy mi nie przyszło do głowy by użyć pasty ziołowej. Parodontax jest najlepszą pastą najpierw ziołowa by zniwelować krwawienia a po jakimś czasie wybielająca. Powiem że działa ale trzeba się przyzwyczaić do smaku (jak dla mnie smak na poczatku był straszny ale teraz genialny). Polecam każdemu troszkę samozaparcia i efekt genialny
    • hammerfallek Re: Najlepsza pasta do zębów, jaka ???? 10.06.15, 23:35
      Ostatnio miałem okazję wypróbować pastę parodontax. Pasta jest bardzo fajna, lecznicza, mocno miętowa.
      Wcześniej używałem past ogólnie znanych, ale po trzech tygodniach używania widzę bardzo dużo zalet parodontaxu.
      Po pierwsze krwawienie dziąseł ustąpiło - czyli reklama jednak nie kłamie.
      Po drugie smak który początkowo wydawał się nieakceptowalny, mało przyjemny - przeistoczył się niczym brzydkie kaczątko w łabędzia i jest przyjemy, mocny, odświeżający, długotrwały.
      Po trzecie zapach z wydobywający się z ust po umyciu zębów jest przyjemny i długotrwały.
      Moim zdaniem pasta parodontax jest jedną z lepszych na rynku choć nie zachęca do kupna brak kolorowego opakowania, niezbyt przyjemny kolor pasty czy wyższa od konkurencji cena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka