Dodaj do ulubionych

po uzyciu prostownicy - siano

IP: *.crowley.pl 05.06.05, 23:54
Kupilam sobie dobra prostownice w sklepie fryzjerskim, jednak po
wyprostowaniu nia wlosow- sa cienkie, ale geste, falowane, mam na glowie
takie proste sianko, wlosy bardzo sie pusza, elektryzuja, nie sa gladkie.
Dodam ze nie uzywalam przy tym zadnego kosmetyku do prostownicy. Czy robie
cos zle, jakie polecacie kosmetyki i w jakiej sa cenie? Pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pietnacha40 Re: po uzyciu prostownicy - siano IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 06.06.05, 16:41
      Idz do dobrego salonu firmowego,daj sobie wyprostować włosy,a póżniej kup tam
      kosmetki,których użyto.Sama możesz bardzo zniszczyć włosy.Profesjonalne salony
      sprzedają kosmetyki do stylingu,a fryzjerka chętnie Ci doradzi.
    • Gość: agaka Re: po uzyciu prostownicy - siano IP: *.ghnet.pl 07.06.05, 00:14
      nie proponuję używania prostownicy bez odpowiednich kosmetykow - mozesz je
      sobie po prostu popalic ...
      Było już parę wątków o kosmetykach do prostownicy ... Wg mnie 2 najlepsze:
      Wella Flat Iron (na allegro 35+przes; w sklepie ok 50) i takie czarny Loreal
      (cenowo podobny) - oczywiście oba z serii Profi. Ja używam Welli i jest wg mnie
      jest ok. U fryzjerów sądzę nie znajdziesz raczej nic innego ... większość
      używa tych dwóch produktów (a może raczej tego pierwszego).

• Gość: pietnacha40 Re: po uzyciu prostownicy - siano IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 07.06.05, 18:01
        Nie polecam doboru jakichkolwiek kosmetyków na podstawie tego,co komuś
        pomogło.Każdy ma inne włosy,skórę i nawet podobne problemy mają inne
        żródła.Jedna wizyta u fachowca nie zrujnuje kieszeni,za to żle dobrane
        kosmetyki szkodzą,więc ogólnie wychodzi dużo drożej.
        • Gość: agaka Re: po uzyciu prostownicy - siano IP: *.ghnet.pl 07.06.05, 23:45
          mam wrażenie że mamy do czynienia z profesjonalistą ... ;)
          Przecież my nie radzimy dziewczynie jakiś radykalnych zabiegów!!! Bez przesady,
          żeby pójść do fryzjera tylko dlatego żeby sprawdzić czego używa do prostowania
          to wg mnie lekka przesada ... Sorry ... Nie mówimy tu o jakimś mega problemie z
          włosami albo ze skórą głowy ... w takich przypadkch na pewno wizyta u fachowca
          będzie wskazana, choć pominę tu kwestię "fachowości" co niektórych. Sama jestem
          zwolenniczką chodzenia do fryzjera i robienia wszelkich zabiegów tam, ale bez
          przesady, to tak jakby pytać fryzjera za każdym razem czy można użyć suszarki,
          lokówki itp.
          Efekt siana na głowie po prostowaniu to raczej rzecz normalna jeśli nie stosuje
          się kosmetyków zabezpieczających przed wysoką temperaturą.
          Podajemy tu, zgodnie z jej życzeniem, czego może używać do prostowania, no i
          żeby było lepiej kosmetyki są z serii profesjonalnych więc nie sądzę żeby
          fachowiec wymyślił coś ponad to
          Pozdrawiam zapobiegliwych
          • pietnacha40 Re: po uzyciu prostownicy - siano 08.06.05, 00:25
            Nie jestem fryzjerką,jestem ostrożna.Prostowanie,to nie suszenie suszarką.Nie
            ukrywam,chodzę 2 razy w tygodniu do fryzjera(właśnie na prostowanie)i jestem
            zadziwiona ilością produktów,które są wylewane na moją głowę.Co ciekawe,różne
            produkty w różnych porach roku i różnych stanach moich włosów.Przy okazji pytam
            i słucham strasznych opowieści ,więc może dlatego jestem ostrożna.Pozdrawiam
    • chanelka Re: po uzyciu prostownicy - siano 07.06.05, 08:27
      Ja prostuję włosy od 8 miesięcy co drugi dzień, używam Trendline Extreme
      Straightener Goldwell. Włosy mam lśniące, gładkie, końcówki nie rozdwajają mi
      się, co kiedyś było moją zmorą. Więc polecam.
      • Gość: :) Re: po uzyciu prostownicy - siano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:11
        Ja uzywam fluidu prostującego z Joanny "ultragładkie, proste włosy". Jest w
        miare tanmi -7 zł i nie narzekam nie stoi takie sianko na czubku głowy.
        • klakierka Re: po uzyciu prostownicy - siano 07.06.05, 21:47
          fluid do prostowania z LONDY profesjonalnej , polecam na e stylu 24 zł a ja u
          fryzjera 35 płaciłam :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka