IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:17
czy któraś z Was ma z nimi problem. Słyszałam ,że to można leczyć, poradxcie,
pleasse:)
Obserwuj wątek
    • Gość: karolinn Re: halluksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:33
      hej! u mnie wykryto halluksy jak bylam bardzo mała i lekarz zalecil mi
      stosowanie podczas snu specjalnych aparatów odchylakjacych duzego palca oraz
      specjalnych wkładek do butów z taka mała górka posrodku. Dzieki temu znacznie mi
      sie zmniejszyły jednak teraz zauwazyłam ze znowu wracaja. Trzeba to leczyc bo na
      starosc to moze na prawde zaszkodzic.... a moze znacie jeszcze jakies sposoby???
      pozdr
      • Gość: mimi Re: halluksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:49
        a do jakiego lekarza się z tym udać ? czy rodzinny mi pomoze?
        • Gość: moni_80 Re: halluksy IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:04
          Takie specjalne wkładki żelowe na halluksy robi Scholl, jest również taki aparat
          "Marcinek", ale on jest mniej wygodny w zakładaniu i jest to taki typowy aparat,
          a Scholl robi w skrócie mówiąc taki kawałek żelu, który wkłada się między
          palucha a drugi palec. Takie aparaty można kupić bez recepty w każdym sklepie
          rehabilitacyjnym. Robi się jeszcze operację na halluksy. Był już kiedyś wątek na
          ten temat.I tak trzeba się wybrać najpierw do lekarza rodzinnego, który
          zadecyduje co dalej. Bo do ortopedy i rehabilitantów potrzebne jest skierowanie.
          • Gość: mimi Re: halluksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:35
            dzięki moni_80, teraz przynajmniej wiem , co robić:) no to ide do rodzinnego ..
            pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka