Dodaj do ulubionych

PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY

IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:21
jakie wrazenia po familijnym? aa np. trzy ziola lub barwa natury?
Obserwuj wątek
    • mgielka83 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 17:23
      trzy zioła są wbrew pozorom bardzo ok, familijny mi plątał włosy niemiłosiernie
      • Gość: lodzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:30
        jakie szampony ma w swojej linii: familijny, trzy ziolka, barwa natury,
        pollena eva natura? wiecie moze?
    • Gość: vesna Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.torun.mm.pl 11.06.05, 17:52
      Z tymi najtańszymi szamponami jest taki problem, że najczęściej są mocno
      rozwodnione, w związku z czym trzeba brać więcej szamponu, żeby umyć włosy. Albo
      myć je dwa razy. Dlatego niekoniecznie tak tanio wypadają. Ja ostatnio używam
      avonowych, jak są w promocji (w dodatku mam je z konsultantkowym upustem, czyli
      za grosze). a jak nie to - to np. Timotei. Kidys uzywałam właśnie Trzy Zioła,
      szamponów Joanny... Nie wierzę, że jakikolwiek szmpon robi cuda z włosami, więc
      tego nie oczekuję. Ale drażniła mnie ta niewydajność. Moim zdaniem lepiej kupić
      coś trochę droższego (w przypadku szamponów to kwestia jakichś 4 zł), ale używać
      tego dwa razy dłużej.
      • Gość: lodzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:02
        uwazasz avon za zla firme?
        • Gość: vesna Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.torun.mm.pl 12.06.05, 13:30
          Uważam Avon za niezłą firmę. Mowa jednak o tanich szamponach, a nie kiepskich
          szamponach ;) W promocji i z upustem mogę kupić butelkę szamponu np. za 3 zł.
          Szampon super pachnie i jest wydajny. Wolę je od Trzech Ziół, Polleny Evy,
          Joanny itd. Bo na tamtych się zawiodłam (ich wodnistością). Jednak ja po każdym
          myciu uzywam balsamu do włosów (Gliss Kur) i prawdę mówiąc, nie wierzę w to, że
          jakikolwiek szmpon może zrobic cuda z włosami. Na szamponach oszczędzam - pare
          zł więcej wydaję na balsam. I tak wychodzi ekonomicznie.
      • Gość: Nessie Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 18:07
        Nie zgadzam się. Szampony i odżywki Eva Natura są bardzo wydajne i doskonałe, a
        kosztują niewiele.
        • Gość: lodzzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:13
          naprawde ? a jakie szampony maja w linii?
          • zoey7 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 18:27
            Z tanich szamponów polecam te firmy Ziaja - przetestowałam już 2, do włosów
            suchych/zniszczonych oraz farbowanych. Nie robią cudów, ale są porządne i nie
            wysuszają. Pozdrawiam.
            • marripossa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 20:24
              Ja gdzies czytalam, ze jesli juz sie chce wydac pieniadze na kosmetyki do
              wlosow, to lepiej na dobra odzywke niz na szampon. Szampon ma za zadanie tylko
              zmyc brud z wlosow. Zwykle mydlo wystarczy splukane octem/sokiem z cytryny ;))
          • Gość: Nessie Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 18:56
            Eva Natura? Ja używałam trzech: pokrzywowego do włosów przetłuszczających się,
            dziegdziowo-brzozowego przeciwko łupieżowi oraz lnianego na włosy zniszczone
            farbowaniem i trwałą.

Po wszystkich tych szamponach włosy się świetnie rozczesują, tak że odżywki nie
            są właściwie koniecznością, chyba że ktoś ma bardzo zniszczone włosy.
            • Gość: anya potwierdzam :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.05, 19:11
              tez uzywam pokrzywowego i jest ok :) ostatnio na lato przymierzam sie do
              rumiankowego... a i tak kazdy mi mowi ze moje wlosy wygladaja o niebo lepiej
              niz przy poprzednich szamponach (garnier, dove i najbardziej beznadziejne
              timotei)
              • Gość: LODZIA EVA NATURA GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:15
                W ttakim razie supcio! ja tez sie przerzucam
    • wojtow Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 20:15
      Ja byłam zadowolona z trzech ziół. Tylko gdzie je kupić w Warszawie ?
      • Gość: lodka Re: do wojtow IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:40
        w kiosku. w ruchu. w społem. w supermarketacvh. wszedzie!
    • Gość: Misiaczek Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:20
      Ja uzywam takiego taniego szampony od kilku lat. Konkretnie jest to Palmolive
      Naturals. 400ml kosztuje 7 PLN...szampon jest niesamowicie wydajny. Ja
      osobiscie najbardziej lubie ten "Peach & Silk Proteins". Po prostu go
      uwielbiam. Włosy sie po nim łatwo rozczesuja i przepieknie pachna cały dzień
      brzoskwinią. Na prawde POLECAM!!!

Pozdrawiam
      Misiaczek
    • bluean Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 21:45
      Ja używam też Eva natura pokrzywowy i czarną rzepę.W końcu pozbywam się łupieżu
      i krostek na skórze głowy ,które mi się pojawiły jak stosowałam szampony typu
      garnier i.t.p.Szampon trzy zioła i familijny miałam ale dodali tam trochę za
      dużo tej paskudnej chemii i zauważyłam,że eva natura jest odrobinę mniej
      szkodliwa pod tym względem więc przestawiłam się właśnie na te szampony.
    • mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 10:44
      Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie się ma włosy czy szampon. Po drugie pamiętajcie, że szampon np. rumiankowy rozjaśnia włosy. A poza tym uwierzcie na słowo, że profesjonalne szampony (kupione np w salonie fryzjerskim) są naprawdę dużo lepsze od pozostałych, a poza tym bardzo wydajne. I niekoniecznie musi to być jakaś znana marka. Te z niskiej półki zazwyczaj nie radzą sobie z naszymi włosami i problemami skóry. Tak więc czasem warto zainwestować w cos troszkę droższego ale naprawdę skutecznego.
      • Gość: anya Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 13:33
        jezeli juz cos reklamujesz, to jeszcze napisz co....
      • 18lipcowa no coś Ty ? 12.06.05, 13:51
        mroofka2 napisała:

> Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie
        si
        > ę ma włosy czy szampon.

Ja myję RAZ. Zawsze tylko raz.
        • mroofka2 Re: no coś Ty ? 12.06.05, 13:57
          Nie chcesz, to nie wierz! Zawsze należy umyć włosy dwa razy, tzn. nakładamy szmpon, myjemy, płuczemy i powtarzamy tę czynność raz jeszcze.
          • 18lipcowa Re: no coś Ty ? 12.06.05, 16:46
            mroofka2 napisała:

> Nie chcesz, to nie wierz! Zawsze należy umyć włosy dwa razy, tzn. nakładamy
            szm
            > pon, myjemy, płuczemy i powtarzamy tę czynność raz jeszcze.

A ja robię to tylko raz, a włosami chwalić się mogę jak niczym innym...
          • justa_79 Re: no coś Ty ? 13.06.05, 10:44
            mroofka, ale jakie jest uzasadnienie? 2 razy wyższa sprzedaż szamponów? a twarz
            też zawsze myjesz 2 razy?
      • Gość: LODKA Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:36
        I ZNOWUU MNIE DENNERWUJESZ. ttak, jestem lodka. a inaczej "szkodnik".. wcale
        nie trzeba myc wlosow dwa razy. pewnie wycxzytas to w tanim czasopismie i teraz
        to rozprzestrzeniasz. masz BLEDNE POGLADY, MRÓWO!!!!!!!
        • mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 17:22
          Taka z ciebie fryzjerka z doświadczeniema mówisz że nie trzeba myć dwa razy.Oj nie wiem gdzie ty szkołę kończyłaś ale powodzenia!
          • mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 17:32
            A dlaczego dwa razy? Bo dobre mycie włosów powinno składać się z dwóch faz! I faza połączona z masażem głowy, który poprawiam ukrwienie skóry,a w konsekwencji lepszy porost włosów i ładny połysk i II faza to juz dokładne mycie samych włosów. A na koniec oczywiście dokładne spłukanie, bo niedokładne powoduje, że włosy staja się matowe, szorstkie i łatwo sie przetłuszczają.

To są moje rady> Nie wiem dlaczego z was tak się unoszą, przecież chcę tylko pomóc.....Bądź tu dobrym....:/
            • starucha_izergiel Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 08:37
              To nic nie daje, tylko się znęcają nad moją biedną głową nazywając
              to "masażem". Myję głowę codziennie, nie mam potrzeby jeszcze myć dwa razy i
              zawsze mnie wkurza gdy próbują tego w salonie.
      • Gość: ... Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.pkobp.pl 22.08.05, 13:21
        mroofka2 napisała:

> Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie
        si
        > ę ma włosy czy szampon.

Bzdura. To zalezy wlasnie od wlosow.Np. przy przetluszczajacych sie,mytych
        codziennie nie katuje sie ich dwa razy.Przy tak czestym myciu nie ma to zadnego
        sensu. A i w innych przypadkach dwukrotnie myje sie raczej wtedy,gdy ktos uzywa
        sporych ilosci srodkow modelujacych.
    • 18lipcowa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:47
      Familijny, Trzy zioła, Bambino - super szapony.

- Jest pan mężczyzną, czy kobietą? - zapytali biseksualistę.
      - To zależy z której strony spojrzeć.
      • Gość: ggggggahhhha Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:51
        używam 3 zioła do włosów tłustych od dłuższego czasu; jest the best!!!!
    • mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:55
      Osobiście używam szmponu i odżywki firmy Kallos- od niedawna na rynku. Szampon 1000 ml- ok.11 zł, z tym, że jest to koncentrat, i odżywka 1000ml- ok.14 zł. A swoją drogą nie wierzę, żeby Familijny czy Bambino sprostał wszystkim włosom....miałam z nimi do czynienia i szybciutko znalazły się w koszu.
      • Gość: lodka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:37
        czy kogos obchodzi jakiego uzywaszz szamponu?
        ps. myslalam ze mrówki nie maja włosow;)
        • mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 19:55
          jeżeli uważnie czytałabyś wszystko po kolei wiedziałabyś, że ktoś mnie pytał,
          co reklamuję, więc odpowidziałam. A tak na marginesie, to dziwnie się
          zachowujesz....
          • Gość: lodka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:58
            co reklamujesz, a nie co uzywasz.. to ty jestes dziwna i sie do wszystkiego
            wtracasz!
            • Gość: pola [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:29
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • milena72 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 04.09.05, 13:30
              lodka,skad w Tobie tyle agresji...dzieki Twoim wypowiedziom ten watek zrobil
              sie nieprzyjemny...Mrowa po prostu odpowiada na pytania i robi to w kulturalny
              sposob.Kazdy ma prawo do wypowiedzi, ale starajmy sie to robic w cywilizowany
              sposob...
              Przesylam usmiechy...:))))
        • Gość: Miya Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:07
          lodka, jesli nie mozesz powstrzymac sie przed obrazaniem innych tylko dlatego,
          ze maja inne zdanie, to moze zmien forum... wierz mi, bardzo nie fajnie czyta
          sie takie komentarze jak twoje - nie po to tu zagladam
    • easier_to_fly Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:55
      Kiedyś kupiłam jakąś wielką butlę Familijnego "ze złotymi refleksami":) Nie
      byłam zadowolona, bo szampon w ogóle się nie pienił, i żeby umyć włosy musiałam
      ze trzy razy sięgać po szampon. Nie polecam. W ogóle nie jestem przekonana do
      tanich szamponów.
      • bluean Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 18:29
        A mojej koleżance dermatolog polecił właśnie te polskie tanie ziołowe szampony
        i w końcu dziewczyna pozbyła się alergii,swędzenia i łupieżu jak odstawiła te
        zachodnie specyfiki.
    • gpat Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 13.06.05, 10:31
      Ja mam fajne włosy po Revlon Flex-zielony, niedrogi.
      I włosy zawsze myję dwa razy. Ja mam przetłuszczjące się i po jednym razie są
      niedomyte i szampony mi się pienią dopiero w drugim myciu.
      Jak ktoś ma włosy normalne lub suche to może mu wystarczy raz. Ale jak już muję
      włosy to porządnie.
    • Gość: inkaska Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.06.05, 14:08
      Polecam Familijny, ale taki przezroczysty bardzo lagodny, wlosy sa super i co
      nawjazniejsze nie mam po nim zadnych wypreyskow na glowie ani lupiezu, jest on z
      dodatkiem olejku pomaranczowego.1 l butelka kosztuje ok 5 zl, na prawde rewelka,
      a juz tyle szamponow mialam na swojej glowie....
      • Gość: Sobótka ZIAJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:20
        Szampon Ziaja Biosulfo (z biosiarką) wyleczył mnie z przetłuszczających się
        włosów. Spróbowałam pozostałych kosmetyków tej firmy i niektóre rzeczywiście są
        niezłe (ale krem pod oczy <nie żel> powoduje u mnie łzawienie). Jednak odżywki
        do włosów używam Gliss Kur - balsam świetlisty blond. Odżywki Ziaji "bez
        spłukiwania" spowodowałyby u mnie na głowie niezłe spustoszenie!

[BYĆ TAK DALECE KIMŚ, ŻE MOŻNA SOBIE POZWOLIĆ NA BYCIE NIKIM...]
    • Gość: Lu Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.hydrobudowa6.com.pl / *.hydrobudowa6.com.pl 14.06.05, 09:04
      Polecam Bambi (wersja zółta). Stosuję go od trzech lat. Włosy są po nim
      baaaardzo miękkie i puszyste, chyba, że ktoś lubi przylizany efekt. Mam włosy
      gęste/bardzo gęste, długie (za łopatki) i po użyciu tego szmponu naprawdę nie
      muszę używać odżywki, bo tak świetnie się rozczesują. Szampon jest dosyć mały
      (chyba 150ml), ale kosztuje w Carrefourze 2,10 zł. Uważam,że nie ma sensu
      inwestować w drogie szampony, lepiej w drogą odżywkę albo maskę. Szampony
      drogie może i są lepsze, ale te kupowane w sklepach fryzjerskich albo salonach
      (pow. 50zł)- choć nie wiem czy są one warte tej ceny. Ja sama miałam kiedyś
      kąpiel Kerastase - czerwona butelka (po słońcu) i nie tylko nie był wart takich
      pieniędzy, ale był po prostu kiepski. Natomiast L'oreale, Garniery czy Glis
      Kury (kiedyś je stosowałam) są moim zdaniem porównywalne z Polleną czy Ziają, a
      kosztują więcej bo płaci się za marketing.
      • mgielka83 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 10:11
        ja chwale sobie 3 zioła, ale taki np. Bambino to koszmar dla mnie niestety.
        Kiepsko sie pieni i włosy są po nim "tępe" i splatane.
    • mistan Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 13:19
      Ja polecam szampon Polleny- Ewa Natura Len - kosztuje mniej niż 5 zł, chyba
      4,50 a jest naprawdę super. Warto spróbować (przeznaczony do włosów
      farbowanych, bo chroni kolor).
    • Gość: Enisia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.proxy.pascal.pl 14.06.05, 13:44
      TRZY ZIOŁA są DOSKONAŁE!!!!
      • Gość: Olencja Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 195.* / *.acn.waw.pl 14.06.05, 16:19
        o... Mi bambino kazal dermatolog myc jak lupiezu sie pozbywalam. Wloski mieciutki i pachnace... Fajniutki jest - tylko niestety przy przetluszczajacych sie roznie zdaje egzamin.
        Ja tam uwielbiam wlos w plynie Ziaji... Wlosy mi sie swietnie ukladaja, wygladaja na mocniejsze i nie przetluszczaja sie tak szybko. I tani jest. Polecam, polecam, polecam.
      • landrynka8 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 16:22
        tak i fajnie włosy sie po nim plączą, sa suche i matowe.
    • Gość: Karla Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 83.238.13.* 14.06.05, 17:19
      ja od kilku lat uzywam szamponow i innych kosmetykow do wlosow Joanny - szampon
      Czarna Rzepa wzmocnil moje wlosy, do wlosow farbowanych nie zmywal koloru,
      teraz uzywam szamponu z serii Algi i tez jest OK.
      Mam krotkie wloski i powiem szczerze, ze zadne pasty, gumy, zele Welli,
      Loreala, czy Schwarzkopfa nie ukladaja tak genialnie wlosow jak guma Joanny.
      Polecam tez farby do wlosow - fajne kolorki i zdrowe wlosy :)
    • magdalena_dem Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 15.06.05, 21:22
      kupiłam sobie jakiś czas temu szampon polleny ewy - rumiankowy, za 1 litr
      zapłaciłam 4,5zł. Nie widze różnicy między tym szamponem a droższymi,włosy mam
      długie, wcale nie splątuje mi ich. Splątanie włosów jest wynikiem szorstkości
      włosa, co wystepuje przy przesuszeniu i po farbowaniach. Ja akurat mam włosy
      ciągle dziewicze ;) Plus tego szamponu jest jeszcze taki, ze zrobiły mi sie
      piekne jaśniejsze pasemka (jestem ciemnawą blondyką) Polecam jeszcze rewelacyjną
      odżywkę Ziaji z czarnej rzepy, używam jej z małymi przerwami od 8 lat, pięknie
      pachnie na włosach
      • Gość: gabriela Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.06.05, 21:49
        czytam wasze opinie i zastanawiam sie czy sama nie powinnam przezucic sie na cos taniego ale szkoda
        mi czasu na eksperymentowanie i pieniedzy pomimo ze sa tanie .Ja uzywam loreal elvive
        pomaranczowy z odzywka i jestem bardzo zadowolona.Wlosy myje co dwa dni wiec wystarcza mi na
        2,3 miesiace a wydatek rzedu 10-12zl
    • sharia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 15.06.05, 22:33
      tak naprawde każdemu pasuje inny szampon, a ja np musze zmieniać szampony, bo
      inaczej po dluższym okresie stosowania wlosy są bez polysku, wypadają, szybciej
      się rozdwajają, stosowalam i szampony tanie, o których wspominacie i np
      strasznie mi plataly wlosy, próbowalam też kosmetyków z salonów fryzjerskich i
      jakiś rewelacyjnych efektów nie bylo, ale z mojego doświadczenia wynika, że
      wlosy najladniej wygladają jak się delikatnie masuje glowe podczas mycia,
      przeplukuje na koniec letnia wodą i myje z pochyloną DO PRZODU glową, jestem
      dumna ze swoich wlosów, są lśniące, nie rozdwajają się więc coś w tym musi być,
      pzdr
    • wino_porzeczkowe Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 21.08.05, 21:14
      I ja się ostatnio przerzuciłam. W lato używam właściwie tylko serii Jantar
      Farmony z filtrem UV. Ale wypatrzyłam w hipermarkecie szampon brzozowy Barwy do
      włosów normalnych i suchych. I to był strzał w dziesiatkę :) Tani - nawet w
      porównaniu z innymi polskimi - 3 zł, wydajny i włosy po nim niesplątane i
      fajnie puszyste. Jak gdzieś w sklepie wypatrzycie, kupcie, żeby przetestować.
      Warto. Według mnie dużo lepszy niż Joanny czy innych polskich producentów.
    • Gość: kama Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.asta-net.com.pl 22.08.05, 10:16
      a gdzie mozna kupic szampon i odzywke tej firmy kallos w litrowych
      opakowaniach?
    • Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:05
      no to zmieniam szampon,od dluzszego czasu uzywam timotei i jestem zadowolona,ale ostatnio po umyciu wlosow zauwazylam ze strasznie mi wypadaja!!!
      Dziewczyny podalyscie tu bardzo duzo szamponow ktore waszym zdaniem sa dobre i teraz nie wiem co mam wybrac.
      Moze ktos ma podobne wlosy do moich i doradzi mi jakis dobry szampon.
      wlosy mam za ramiona,raczej geste,troche przetluszczajace sie,farbowane(ale i tak nie sa one bardzo zniszczone)
      czekam na ODP.:)
      • Gość: anna_111 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 82.160.102.* 22.08.05, 13:14
        a ja polecam szampon Sunsilk 24 godziny świerzości czy jakoś tak dla włosów
        przetłuszczających z nowej seri się kosztuje 5.50 ale dla mnie super działa
        włosy są ok nawet 3 dni
        • Gość: bumbum Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 22.08.05, 14:21
          natomiast wystrzegaj sie avonu, zwlaszcza tego do wlosow przetluszczajacych sie
          (jasmin&trawa cytrynowa). gdy myje nm wlosy, juz okolo 24 godzin po umyciu sa
          przetluszczone. a kiedy uyzje np. head&shoulders lub schaumy, moge
          wlosy "zostawic" nawet 3 dni!
          przy przetluszczajacych sie wlosach radze stosowac lagodne (johnsons
          baby,timotei) lub nawilzajace (znajdziecie takie w ofercie kazdej firmy!)
          szampony. bo gwaltowne odtluszczanie sprzyja wiekszej produkcji sebum!!!
      • Gość: aneta re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:27
        tylko barwa ..zajebiscielsnią włosy po nim!
    • Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:59
      no wlasnie uzywam teraz timoteii z winogronem i cytrynka,ladny zapach i naprawde jestem zadowolona ale chcialam zmienic szampon na jakis inny a skoro piszecie ze te tanie tez sa rownie dobre to musze sprobowac
      • Gość: golaaa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.KSZ.K.pl 22.08.05, 20:01
        wszystkie szampony, które wymieniłyście mają przeźroczystą konsystencję, czyli nie uczulają i dlatego pewnie tak wam odpowiadają. Ogromna wadą wielu szmponów droższych jest to, że są to tzw. szampony perłowe. Kiedyś dermatolog odradził mi używanie tego typu szamponów, gdyż zawierają najwięcej chemii i substancji uczulajacych, oraz powodujących powstawanie łupieżu.Zaczęłam więc używać herbal essences różany. Super szamponik, wcale nie drogi, ŚWIETNIE NAWILŻA WŁOSY!!!, na krystalicznej wodzie, na prawdę polecam serię z tego szamponu, każdy znajdzie coś dla siebie z tej serii i na pewno nie splącze wam włosów jak jakiś zwykły szampon polleny, ani nie rozpulchni jak bambino, po którym nie chca się układać włosy (wypróbowałam)
        • Gość: Ania Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:44
          A czy z takich tanich szamponów w dużych opakowaniach znajdzie się i taki do włosów suchych? Taki, żeby nie zrobił siana z włosków?
    • Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:21
      jak niedlugo skonczy mi sie timotei to ide sobie kupic ten herbal essences.
      wkoncu od czegos trzeba zaczac:)
      • Gość: Ania Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 00:39
        Podciągam:) Czy znacie jeszcze jakieś tanie szampony, które są do normalnych i suchych włosów? Z tego co widziałam, to większość jest do włosów przetłuszczających się.
      • Gość: adaq Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:09
        najlepszy jest eva natura.
        • Gość: ninka tani nie znaczy gorszy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:19
          A ja się przeżuciłam na tani szampon, ale nie na byle jaki :)
          Kupuję na allegro 1500 ml szapon loreala z pompką za niecałe 48 zł.
          Wychodzi mi na to, że 250 ml szamponu kosztuje 8 zł. Używam teraz Matrix Sleek
          Look i jestem zachwycona. Tak samo robię z odżywką. Miałam włosy w strasznym
          stanie, bardzo przesuszone i łamliwe. Po dwóch miesiącach jest już ok.
          PS. W sklepie fryzjerskim 300 ml tego szamponu kosztuje ponad 30 zł :)
          Aha, nie handluje niczym na allegro i nie pracuję w branży "urodowej".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka