Gość: lodzia IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:21 jakie wrazenia po familijnym? aa np. trzy ziola lub barwa natury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgielka83 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 17:23 trzy zioła są wbrew pozorom bardzo ok, familijny mi plątał włosy niemiłosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:30 jakie szampony ma w swojej linii: familijny, trzy ziolka, barwa natury, pollena eva natura? wiecie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.torun.mm.pl 11.06.05, 17:52 Z tymi najtańszymi szamponami jest taki problem, że najczęściej są mocno rozwodnione, w związku z czym trzeba brać więcej szamponu, żeby umyć włosy. Albo myć je dwa razy. Dlatego niekoniecznie tak tanio wypadają. Ja ostatnio używam avonowych, jak są w promocji (w dodatku mam je z konsultantkowym upustem, czyli za grosze). a jak nie to - to np. Timotei. Kidys uzywałam właśnie Trzy Zioła, szamponów Joanny... Nie wierzę, że jakikolwiek szmpon robi cuda z włosami, więc tego nie oczekuję. Ale drażniła mnie ta niewydajność. Moim zdaniem lepiej kupić coś trochę droższego (w przypadku szamponów to kwestia jakichś 4 zł), ale używać tego dwa razy dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:02 uwazasz avon za zla firme? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.torun.mm.pl 12.06.05, 13:30 Uważam Avon za niezłą firmę. Mowa jednak o tanich szamponach, a nie kiepskich szamponach ;) W promocji i z upustem mogę kupić butelkę szamponu np. za 3 zł. Szampon super pachnie i jest wydajny. Wolę je od Trzech Ziół, Polleny Evy, Joanny itd. Bo na tamtych się zawiodłam (ich wodnistością). Jednak ja po każdym myciu uzywam balsamu do włosów (Gliss Kur) i prawdę mówiąc, nie wierzę w to, że jakikolwiek szmpon może zrobic cuda z włosami. Na szamponach oszczędzam - pare zł więcej wydaję na balsam. I tak wychodzi ekonomicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 18:07 Nie zgadzam się. Szampony i odżywki Eva Natura są bardzo wydajne i doskonałe, a kosztują niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzzia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:13 naprawde ? a jakie szampony maja w linii? Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 18:27 Z tanich szamponów polecam te firmy Ziaja - przetestowałam już 2, do włosów suchych/zniszczonych oraz farbowanych. Nie robią cudów, ale są porządne i nie wysuszają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 20:24 Ja gdzies czytalam, ze jesli juz sie chce wydac pieniadze na kosmetyki do wlosow, to lepiej na dobra odzywke niz na szampon. Szampon ma za zadanie tylko zmyc brud z wlosow. Zwykle mydlo wystarczy splukane octem/sokiem z cytryny ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 18:56 Eva Natura? Ja używałam trzech: pokrzywowego do włosów przetłuszczających się, dziegdziowo-brzozowego przeciwko łupieżowi oraz lnianego na włosy zniszczone farbowaniem i trwałą. Po wszystkich tych szamponach włosy się świetnie rozczesują, tak że odżywki nie są właściwie koniecznością, chyba że ktoś ma bardzo zniszczone włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya potwierdzam :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.05, 19:11 tez uzywam pokrzywowego i jest ok :) ostatnio na lato przymierzam sie do rumiankowego... a i tak kazdy mi mowi ze moje wlosy wygladaja o niebo lepiej niz przy poprzednich szamponach (garnier, dove i najbardziej beznadziejne timotei) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODZIA EVA NATURA GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:15 W ttakim razie supcio! ja tez sie przerzucam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 20:15 Ja byłam zadowolona z trzech ziół. Tylko gdzie je kupić w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Re: do wojtow IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:40 w kiosku. w ruchu. w społem. w supermarketacvh. wszedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:20 Ja uzywam takiego taniego szampony od kilku lat. Konkretnie jest to Palmolive Naturals. 400ml kosztuje 7 PLN...szampon jest niesamowicie wydajny. Ja osobiscie najbardziej lubie ten "Peach & Silk Proteins". Po prostu go uwielbiam. Włosy sie po nim łatwo rozczesuja i przepieknie pachna cały dzień brzoskwinią. Na prawde POLECAM!!! Pozdrawiam Misiaczek Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 11.06.05, 21:45 Ja używam też Eva natura pokrzywowy i czarną rzepę.W końcu pozbywam się łupieżu i krostek na skórze głowy ,które mi się pojawiły jak stosowałam szampony typu garnier i.t.p.Szampon trzy zioła i familijny miałam ale dodali tam trochę za dużo tej paskudnej chemii i zauważyłam,że eva natura jest odrobinę mniej szkodliwa pod tym względem więc przestawiłam się właśnie na te szampony. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 10:44 Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie się ma włosy czy szampon. Po drugie pamiętajcie, że szampon np. rumiankowy rozjaśnia włosy. A poza tym uwierzcie na słowo, że profesjonalne szampony (kupione np w salonie fryzjerskim) są naprawdę dużo lepsze od pozostałych, a poza tym bardzo wydajne. I niekoniecznie musi to być jakaś znana marka. Te z niskiej półki zazwyczaj nie radzą sobie z naszymi włosami i problemami skóry. Tak więc czasem warto zainwestować w cos troszkę droższego ale naprawdę skutecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 13:33 jezeli juz cos reklamujesz, to jeszcze napisz co.... Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa no coś Ty ? 12.06.05, 13:51 mroofka2 napisała: > Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie si > ę ma włosy czy szampon. Ja myję RAZ. Zawsze tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: no coś Ty ? 12.06.05, 13:57 Nie chcesz, to nie wierz! Zawsze należy umyć włosy dwa razy, tzn. nakładamy szmpon, myjemy, płuczemy i powtarzamy tę czynność raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: no coś Ty ? 12.06.05, 16:46 mroofka2 napisała: > Nie chcesz, to nie wierz! Zawsze należy umyć włosy dwa razy, tzn. nakładamy szm > pon, myjemy, płuczemy i powtarzamy tę czynność raz jeszcze. A ja robię to tylko raz, a włosami chwalić się mogę jak niczym innym... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: no coś Ty ? 13.06.05, 10:44 mroofka, ale jakie jest uzasadnienie? 2 razy wyższa sprzedaż szamponów? a twarz też zawsze myjesz 2 razy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODKA Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:36 I ZNOWUU MNIE DENNERWUJESZ. ttak, jestem lodka. a inaczej "szkodnik".. wcale nie trzeba myc wlosow dwa razy. pewnie wycxzytas to w tanim czasopismie i teraz to rozprzestrzeniasz. masz BLEDNE POGLADY, MRÓWO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 17:22 Taka z ciebie fryzjerka z doświadczeniema mówisz że nie trzeba myć dwa razy.Oj nie wiem gdzie ty szkołę kończyłaś ale powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 17:32 A dlaczego dwa razy? Bo dobre mycie włosów powinno składać się z dwóch faz! I faza połączona z masażem głowy, który poprawiam ukrwienie skóry,a w konsekwencji lepszy porost włosów i ładny połysk i II faza to juz dokładne mycie samych włosów. A na koniec oczywiście dokładne spłukanie, bo niedokładne powoduje, że włosy staja się matowe, szorstkie i łatwo sie przetłuszczają. To są moje rady> Nie wiem dlaczego z was tak się unoszą, przecież chcę tylko pomóc.....Bądź tu dobrym....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 08:37 To nic nie daje, tylko się znęcają nad moją biedną głową nazywając to "masażem". Myję głowę codziennie, nie mam potrzeby jeszcze myć dwa razy i zawsze mnie wkurza gdy próbują tego w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.pkobp.pl 22.08.05, 13:21 mroofka2 napisała: > Przede wszystkim myć włosy należy zawsze!! dwa razy, bez względu na to jakie si > ę ma włosy czy szampon. Bzdura. To zalezy wlasnie od wlosow.Np. przy przetluszczajacych sie,mytych codziennie nie katuje sie ich dwa razy.Przy tak czestym myciu nie ma to zadnego sensu. A i w innych przypadkach dwukrotnie myje sie raczej wtedy,gdy ktos uzywa sporych ilosci srodkow modelujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:47 Familijny, Trzy zioła, Bambino - super szapony. - Jest pan mężczyzną, czy kobietą? - zapytali biseksualistę. - To zależy z której strony spojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggggahhhha Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:51 używam 3 zioła do włosów tłustych od dłuższego czasu; jest the best!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:55 Osobiście używam szmponu i odżywki firmy Kallos- od niedawna na rynku. Szampon 1000 ml- ok.11 zł, z tym, że jest to koncentrat, i odżywka 1000ml- ok.14 zł. A swoją drogą nie wierzę, żeby Familijny czy Bambino sprostał wszystkim włosom....miałam z nimi do czynienia i szybciutko znalazły się w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:37 czy kogos obchodzi jakiego uzywaszz szamponu? ps. myslalam ze mrówki nie maja włosow;) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 19:55 jeżeli uważnie czytałabyś wszystko po kolei wiedziałabyś, że ktoś mnie pytał, co reklamuję, więc odpowidziałam. A tak na marginesie, to dziwnie się zachowujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:58 co reklamujesz, a nie co uzywasz.. to ty jestes dziwna i sie do wszystkiego wtracasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milena72 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 04.09.05, 13:30 lodka,skad w Tobie tyle agresji...dzieki Twoim wypowiedziom ten watek zrobil sie nieprzyjemny...Mrowa po prostu odpowiada na pytania i robi to w kulturalny sposob.Kazdy ma prawo do wypowiedzi, ale starajmy sie to robic w cywilizowany sposob... Przesylam usmiechy...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miya Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:07 lodka, jesli nie mozesz powstrzymac sie przed obrazaniem innych tylko dlatego, ze maja inne zdanie, to moze zmien forum... wierz mi, bardzo nie fajnie czyta sie takie komentarze jak twoje - nie po to tu zagladam Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 13:55 Kiedyś kupiłam jakąś wielką butlę Familijnego "ze złotymi refleksami":) Nie byłam zadowolona, bo szampon w ogóle się nie pienił, i żeby umyć włosy musiałam ze trzy razy sięgać po szampon. Nie polecam. W ogóle nie jestem przekonana do tanich szamponów. Odpowiedz Link Zgłoś
bluean Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 12.06.05, 18:29 A mojej koleżance dermatolog polecił właśnie te polskie tanie ziołowe szampony i w końcu dziewczyna pozbyła się alergii,swędzenia i łupieżu jak odstawiła te zachodnie specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 13.06.05, 10:31 Ja mam fajne włosy po Revlon Flex-zielony, niedrogi. I włosy zawsze myję dwa razy. Ja mam przetłuszczjące się i po jednym razie są niedomyte i szampony mi się pienią dopiero w drugim myciu. Jak ktoś ma włosy normalne lub suche to może mu wystarczy raz. Ale jak już muję włosy to porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaska Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.06.05, 14:08 Polecam Familijny, ale taki przezroczysty bardzo lagodny, wlosy sa super i co nawjazniejsze nie mam po nim zadnych wypreyskow na glowie ani lupiezu, jest on z dodatkiem olejku pomaranczowego.1 l butelka kosztuje ok 5 zl, na prawde rewelka, a juz tyle szamponow mialam na swojej glowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobótka ZIAJA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:20 Szampon Ziaja Biosulfo (z biosiarką) wyleczył mnie z przetłuszczających się włosów. Spróbowałam pozostałych kosmetyków tej firmy i niektóre rzeczywiście są niezłe (ale krem pod oczy <nie żel> powoduje u mnie łzawienie). Jednak odżywki do włosów używam Gliss Kur - balsam świetlisty blond. Odżywki Ziaji "bez spłukiwania" spowodowałyby u mnie na głowie niezłe spustoszenie! [BYĆ TAK DALECE KIMŚ, ŻE MOŻNA SOBIE POZWOLIĆ NA BYCIE NIKIM...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.hydrobudowa6.com.pl / *.hydrobudowa6.com.pl 14.06.05, 09:04 Polecam Bambi (wersja zółta). Stosuję go od trzech lat. Włosy są po nim baaaardzo miękkie i puszyste, chyba, że ktoś lubi przylizany efekt. Mam włosy gęste/bardzo gęste, długie (za łopatki) i po użyciu tego szmponu naprawdę nie muszę używać odżywki, bo tak świetnie się rozczesują. Szampon jest dosyć mały (chyba 150ml), ale kosztuje w Carrefourze 2,10 zł. Uważam,że nie ma sensu inwestować w drogie szampony, lepiej w drogą odżywkę albo maskę. Szampony drogie może i są lepsze, ale te kupowane w sklepach fryzjerskich albo salonach (pow. 50zł)- choć nie wiem czy są one warte tej ceny. Ja sama miałam kiedyś kąpiel Kerastase - czerwona butelka (po słońcu) i nie tylko nie był wart takich pieniędzy, ale był po prostu kiepski. Natomiast L'oreale, Garniery czy Glis Kury (kiedyś je stosowałam) są moim zdaniem porównywalne z Polleną czy Ziają, a kosztują więcej bo płaci się za marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 10:11 ja chwale sobie 3 zioła, ale taki np. Bambino to koszmar dla mnie niestety. Kiepsko sie pieni i włosy są po nim "tępe" i splatane. Odpowiedz Link Zgłoś
mistan Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 13:19 Ja polecam szampon Polleny- Ewa Natura Len - kosztuje mniej niż 5 zł, chyba 4,50 a jest naprawdę super. Warto spróbować (przeznaczony do włosów farbowanych, bo chroni kolor). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enisia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.proxy.pascal.pl 14.06.05, 13:44 TRZY ZIOŁA są DOSKONAŁE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olencja Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 195.* / *.acn.waw.pl 14.06.05, 16:19 o... Mi bambino kazal dermatolog myc jak lupiezu sie pozbywalam. Wloski mieciutki i pachnace... Fajniutki jest - tylko niestety przy przetluszczajacych sie roznie zdaje egzamin. Ja tam uwielbiam wlos w plynie Ziaji... Wlosy mi sie swietnie ukladaja, wygladaja na mocniejsze i nie przetluszczaja sie tak szybko. I tani jest. Polecam, polecam, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 14.06.05, 16:22 tak i fajnie włosy sie po nim plączą, sa suche i matowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 83.238.13.* 14.06.05, 17:19 ja od kilku lat uzywam szamponow i innych kosmetykow do wlosow Joanny - szampon Czarna Rzepa wzmocnil moje wlosy, do wlosow farbowanych nie zmywal koloru, teraz uzywam szamponu z serii Algi i tez jest OK. Mam krotkie wloski i powiem szczerze, ze zadne pasty, gumy, zele Welli, Loreala, czy Schwarzkopfa nie ukladaja tak genialnie wlosow jak guma Joanny. Polecam tez farby do wlosow - fajne kolorki i zdrowe wlosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 15.06.05, 21:22 kupiłam sobie jakiś czas temu szampon polleny ewy - rumiankowy, za 1 litr zapłaciłam 4,5zł. Nie widze różnicy między tym szamponem a droższymi,włosy mam długie, wcale nie splątuje mi ich. Splątanie włosów jest wynikiem szorstkości włosa, co wystepuje przy przesuszeniu i po farbowaniach. Ja akurat mam włosy ciągle dziewicze ;) Plus tego szamponu jest jeszcze taki, ze zrobiły mi sie piekne jaśniejsze pasemka (jestem ciemnawą blondyką) Polecam jeszcze rewelacyjną odżywkę Ziaji z czarnej rzepy, używam jej z małymi przerwami od 8 lat, pięknie pachnie na włosach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriela Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.06.05, 21:49 czytam wasze opinie i zastanawiam sie czy sama nie powinnam przezucic sie na cos taniego ale szkoda mi czasu na eksperymentowanie i pieniedzy pomimo ze sa tanie .Ja uzywam loreal elvive pomaranczowy z odzywka i jestem bardzo zadowolona.Wlosy myje co dwa dni wiec wystarcza mi na 2,3 miesiace a wydatek rzedu 10-12zl Odpowiedz Link Zgłoś
sharia Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 15.06.05, 22:33 tak naprawde każdemu pasuje inny szampon, a ja np musze zmieniać szampony, bo inaczej po dluższym okresie stosowania wlosy są bez polysku, wypadają, szybciej się rozdwajają, stosowalam i szampony tanie, o których wspominacie i np strasznie mi plataly wlosy, próbowalam też kosmetyków z salonów fryzjerskich i jakiś rewelacyjnych efektów nie bylo, ale z mojego doświadczenia wynika, że wlosy najladniej wygladają jak się delikatnie masuje glowe podczas mycia, przeplukuje na koniec letnia wodą i myje z pochyloną DO PRZODU glową, jestem dumna ze swoich wlosów, są lśniące, nie rozdwajają się więc coś w tym musi być, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY 21.08.05, 21:14 I ja się ostatnio przerzuciłam. W lato używam właściwie tylko serii Jantar Farmony z filtrem UV. Ale wypatrzyłam w hipermarkecie szampon brzozowy Barwy do włosów normalnych i suchych. I to był strzał w dziesiatkę :) Tani - nawet w porównaniu z innymi polskimi - 3 zł, wydajny i włosy po nim niesplątane i fajnie puszyste. Jak gdzieś w sklepie wypatrzycie, kupcie, żeby przetestować. Warto. Według mnie dużo lepszy niż Joanny czy innych polskich producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.asta-net.com.pl 22.08.05, 10:16 a gdzie mozna kupic szampon i odzywke tej firmy kallos w litrowych opakowaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:05 no to zmieniam szampon,od dluzszego czasu uzywam timotei i jestem zadowolona,ale ostatnio po umyciu wlosow zauwazylam ze strasznie mi wypadaja!!! Dziewczyny podalyscie tu bardzo duzo szamponow ktore waszym zdaniem sa dobre i teraz nie wiem co mam wybrac. Moze ktos ma podobne wlosy do moich i doradzi mi jakis dobry szampon. wlosy mam za ramiona,raczej geste,troche przetluszczajace sie,farbowane(ale i tak nie sa one bardzo zniszczone) czekam na ODP.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_111 Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 82.160.102.* 22.08.05, 13:14 a ja polecam szampon Sunsilk 24 godziny świerzości czy jakoś tak dla włosów przetłuszczających z nowej seri się kosztuje 5.50 ale dla mnie super działa włosy są ok nawet 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: 62.93.46.* 22.08.05, 14:21 natomiast wystrzegaj sie avonu, zwlaszcza tego do wlosow przetluszczajacych sie (jasmin&trawa cytrynowa). gdy myje nm wlosy, juz okolo 24 godzin po umyciu sa przetluszczone. a kiedy uyzje np. head&shoulders lub schaumy, moge wlosy "zostawic" nawet 3 dni! przy przetluszczajacych sie wlosach radze stosowac lagodne (johnsons baby,timotei) lub nawilzajace (znajdziecie takie w ofercie kazdej firmy!) szampony. bo gwaltowne odtluszczanie sprzyja wiekszej produkcji sebum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:27 tylko barwa ..zajebiscielsnią włosy po nim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:59 no wlasnie uzywam teraz timoteii z winogronem i cytrynka,ladny zapach i naprawde jestem zadowolona ale chcialam zmienic szampon na jakis inny a skoro piszecie ze te tanie tez sa rownie dobre to musze sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golaaa Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.KSZ.K.pl 22.08.05, 20:01 wszystkie szampony, które wymieniłyście mają przeźroczystą konsystencję, czyli nie uczulają i dlatego pewnie tak wam odpowiadają. Ogromna wadą wielu szmponów droższych jest to, że są to tzw. szampony perłowe. Kiedyś dermatolog odradził mi używanie tego typu szamponów, gdyż zawierają najwięcej chemii i substancji uczulajacych, oraz powodujących powstawanie łupieżu.Zaczęłam więc używać herbal essences różany. Super szamponik, wcale nie drogi, ŚWIETNIE NAWILŻA WŁOSY!!!, na krystalicznej wodzie, na prawdę polecam serię z tego szamponu, każdy znajdzie coś dla siebie z tej serii i na pewno nie splącze wam włosów jak jakiś zwykły szampon polleny, ani nie rozpulchni jak bambino, po którym nie chca się układać włosy (wypróbowałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:44 A czy z takich tanich szamponów w dużych opakowaniach znajdzie się i taki do włosów suchych? Taki, żeby nie zrobił siana z włosków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:21 jak niedlugo skonczy mi sie timotei to ide sobie kupic ten herbal essences. wkoncu od czegos trzeba zaczac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 00:39 Podciągam:) Czy znacie jeszcze jakieś tanie szampony, które są do normalnych i suchych włosów? Z tego co widziałam, to większość jest do włosów przetłuszczających się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaq Re: PRZERZUCAM SIE NA TANIE SZAMPONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:09 najlepszy jest eva natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka tani nie znaczy gorszy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:19 A ja się przeżuciłam na tani szampon, ale nie na byle jaki :) Kupuję na allegro 1500 ml szapon loreala z pompką za niecałe 48 zł. Wychodzi mi na to, że 250 ml szamponu kosztuje 8 zł. Używam teraz Matrix Sleek Look i jestem zachwycona. Tak samo robię z odżywką. Miałam włosy w strasznym stanie, bardzo przesuszone i łamliwe. Po dwóch miesiącach jest już ok. PS. W sklepie fryzjerskim 300 ml tego szamponu kosztuje ponad 30 zł :) Aha, nie handluje niczym na allegro i nie pracuję w branży "urodowej". Odpowiedz Link Zgłoś