Dodaj do ulubionych

Akryl czy żel?

13.06.05, 14:05
Doradźcie...zawsze byłam przeciwniczką sztucznych paznokci, ale od jakiegoś
czasu nie mogę zapuścić swoich własnych. Nie lubię strasznie długich
paznokci, ale tak do 5mm są dla mnie idealne.
Zastanawiam się więc czy może położyć sobie żelowe "tipsy" czy jak to się
fachowo nazywa, bo akryl wydaje mi się bardziej inwazyjny. A potem pozwolić
odrosnąć paznokciom i już nie uzupełniać żelu?
Czy takie żelowe "tipsy" są dosyć trwałe? (na pewno mnie niż akryl) i czy
pazokcie po zdjęciu żelu nie są tak "wymordowane" jak po akrylu?
Napiszcie jak to wygląda w rzeczywistości.

Dzięki z góry za rady. Acha, i byłabym wdzięczna za info ile taka usługa
kosztuje "mniej więcej" w Warszawie (w dobrym salonie) i jak długo się
nakłada żel (na wszystkie paznokcie)
Obserwuj wątek
    • wmk75 Jeszcze jedno pytanie... 13.06.05, 14:09
      Jeśli się mówi, że żel zniszczył paznokcie tzn., że co? są one cieńsze?matowe?
      szorstkie? Jak wygladają po zdjęciu żelu?
    • Gość: Renia Re: Akryl czy żel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:56
      Ja osobiście preferuje akryl na szablonie, to tzn. iż nie zaklada się tipsa,
      tylko formuje akryl na paznokciu, jest trwalszy, cienszy, dowolnie go przycinasz
      itp. Co do szkodliwości, to maniukiurzystki tłumaczą iz kiedyś ok. 12 lat temu -
      akryl był szkodliwy, itp. (przynajmniej mnie tak mówiły). Mnie osobiście urosły
      moje własne paznokcie - duże ok. 2 m-cy od założenia i wtym czasie byłam raz na
      uzupełnieniu.
      • Gość: ania Re: Akryl czy żel? IP: *.icpnet.pl 16.06.05, 00:03
        co tojest tez zel uv???
    • kleopatryx Re: Akryl czy żel? 13.06.05, 22:05
      Zrezygnuj z tipsów. Po pierwsze wygladają sztucznie, po drugie to straszny
      obciach. Po prostu połóż sobie żel uv bezpośrednio na płytkę paznokcia.
      Paznokcie odrosną i koniec problemów.
      Żel uv można dodatkowo wzmocnić jedwabiem.
      • Gość: maxi Re: Akryl czy żel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:49
        Żelowe tipsy ale nie na szablonie tylko na tipsie. Trwałe, wyglądaja
        naturalnie, piękne mozesz miec krótkie (ja tak mam) i nie widać jak odrastają.
        • Gość: Miya Re: Akryl czy żel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:16
          napiszcie czy czesto dochodzi u Was do uszkodzen tipsow, jakies pekniecia,
          niespodzianki oraz jakie macie czy zelowe czy akrylowe
          • Gość: Kinia Re: Akryl czy żel? IP: 193.130.87.* 21.06.05, 16:48
            Ja osobiście też bylam przeciwniczką sztucznych paznokci po tym jak 6 lat temu
            do ślubu zrobiłam sobie akryl. Nie dość (teraz to już wiem) był gruby bo na
            szablonie, widać było, że są one sztuczne i wogóle bardzo szybko się połamały,
            bo dzień po weselu nie miałam ani jednego.
            2 miesiące temu zrobiłam sobie jednak ponownie, ale tym razem żeli jestem teraz
            zachwycona, wygladają super naturalnie (choć długość mam już zabójczą 2 cm
            całego paznokcia od skórki)noszą się wspaniale, a molowanie ich to czysta
            rozkosz, a do tego zysk na czasie bo maluję je 1 raz w tygodniu ostatnio nawet
            wytrzymały 2 tygodnie. Teraz polecam wszystkim żel. Bo ja jestem w stanie
            zrozumieć po sobie że można nie móc zapuścić ładnych i długich paznokci.
            Jeżeli chodzi o uszkodzenia to naprawiałam do tej pory jednego a na byłam raz
            na uzupelnieniu. Od niedawna mam taką kosmetyczkę która mnie nauczyła dbać o
            paznokcie i będę uzupełniała 1 na 6 tygodni (u mnie kosztuje to 70 złotych).
            • Gość: Wered Re: Akryl czy żel? IP: *.udn.pl 26.06.05, 17:24
              A ja właśnie chciałabym zrobić sobie paznokietki. Sama niestety nie mogę
              zapuścić :-( Ale w ogóle się w tym nie orientuje, akryl, żel, na szablonie, bez
              szablonu? O co kaman? Nie chciałabym robić sobie bardzo długich, a przede
              wszystkim chciałabym, żeby wyglądały naturalnie... Dziewczyny doradźcie
              biednej, niewtajemniczonej istotce :-)W ogóle to ile kosztuje taki zabieg? A i
              p.s. z tego co czytałam lepsze (ponoć) są żelowe, na czym polega nakładanie
              ich? Sorry być moze pytania wydają się wam banalne, ale jeszcze nigdy teg onie
              próbowałam :-) I mam ochotę ;-] Będe wdzieczna za jakąkolwiek radę :-P
              Pozdrawiam papa :-*
    • Gość: Pietnacha40 Re: Akryl czy żel? IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 26.06.05, 22:01
      Mam żel od dwóch lat i bardzo sobie chwalę.Cały czas mam ładne,zadbane
      paznokcie.Pomalowane lub zwykłe"francuskie".Bez problemu na wyjazdach.Raczej
      się nie łamią,nie odpadają.Kosztują 140,-założenie i 40,-korekta.Nie zawsze
      trzeba robić korektę,ale ja muszę.Co do tego jak się zakłada:pierwszy raz
      spiłowała mi moje paznokcie i przykleiła taki plastikowy od połowy płytki,a
      póżniej pędzelkiem nakładała kolejne warstwy żelu.Po pewnym czasie pod żelem ma
      się już tylko swoje paznokcie.Swietnie trzyma się na nich lakier,ale nie wiem
      czemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka