tofka 25.06.05, 00:42 Pani Doktor, po karmieniu piersią rozprostowały mi się włosy, miałam dosłownie sprężynki. Wie Pani jak można przywrócićich poprzedni wygląd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joginka83 Re: Włosy kręcone 25.06.05, 11:34 ja tez mam krecone wlosy i pytalam kiedys fryzjerki kiedy moga przestac mi sie kreciec i powiedziala ze np po ciazy, po zbyt wielkiej zmianie hormonow. moja mama tez miala krecone wlosy przed ciaza, i jak urodzila dziecko to niestety sie rozprostowaly. ratuje jedynie trwala :( mnie tez to pewnie czeka.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Włosy kręcone 18.07.05, 09:08 Witam Jest to możliwe, ale nie jestem przekonana, że ciąża i karmienie piersią jest jedyną tego przyczyną. Raczej za taką zmianę kształtu włosów są odpowiedzialne predyspozycje genetyczne. Ja również karmię piersią już 7-my miesiąc i jak na razie mam nadal kręcone włosy. Sądzę, że w Pani sytuacji jeszcze nie czas, aby wyciągać ostateczne wnioski, że włosy ostatecznie wyprostowały się. Okres regeneracji organizmu kobiety po porodzie jest dosyć długi i trwa różnie. Radzę więc zaczekać jeszcze i nie spieszyć się z wykonaniem np. trwałej. W tym czasie dobrze przysłużą się włosom nawilżające preparaty pielęgnacyjne, unikanie działania wysokich temperatur oraz częstych uszkodzeń mechanicznych (suszarki, modelowanie włosów, czesanie) a także odpoczynek i urozmaicona codzienna dieta. W celu uzyskania ładniejszego skrętu włosa radzę skorzystać z wałków lub papilotów. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś