Dodaj do ulubionych

CZY ZDARZA WAM SIE NIE UMYĆ CODZIENNIE?

• Gość: yzex Re: CZY ZDARZA WAM SIE NIE UMYĆ CODZIENNIE? IP: *.aster.pl 30.06.05, 20:17
      ja nie zasne jak nie wezme prysznica i nie wyszoruje zebow! rano tez musi byc
      prysznic! no, chyba ze zostaje w domu to albo biore prysznic sie po poludniu
      albo biore kapiel.. no, chyba ze jestem chora i nie mam nawet sily wstac z
      lozka.
    • wojtow Czas na kąpiel ! 30.06.05, 21:11
      Jest 21.11 CZAS NA KĄPIEL :) POLACY DO KĄPIELI :)
    • Gość: bukowina82 Myję się dwa razy dziennie IP: *.icpnet.pl 01.07.05, 13:12
      Myję się rano i wieczorem, zazwyczaj szybki prysznic pod strumieniem chłodnej
      wody. Włosy myję takze codziennie- szybko się przetłuszczają. Bardzo rzadko
      zdarza mi się, że nie umyję się wieczore, tzn. idę spać o 4 nad ranem a wstaję
      o 8, więc sprawę higieny załatwiam rano. Latem kąpię się często także w ciągu
      dnia. nie wylewam na siebie ton perfum (nie używam żadnych, jedynie
      antyperspirant), nie wklepuję ton kosmetyków. Moja skóra nie jest wysuszona,
      wygląda ok, zresztą mam tłustą cerę, na szczęście z tradziku już wyrosłam:)
      mieszkałam na początku studiów w akademiku i przyznam, że spotkałam tam sporo
      dziewczyn, którym zdarzało się nie umyć się codziennie. wszystko niby ok-
      makijaż, modne ciuszki, teksty, że przecież nie śmierdzę. no, ale z
      doświadczenia wiem, że może one siebie nie czuły, ale inni:) niestety do tej
      pory często spotykam ludzi, głównie kobiety, z przetłuszczonymi włosami.
      a jeżeli chodzi o szkodliwość mycia- robię specjalizację z dermatologii, jestem
      po medycynie, i to gó.. prawda, że "częste mycie skraca życie". człowiek
      powinien myć się dokładnie przynajmniej raz dziennie. niestety, pod względem
      odorności na brud i różnego rodzaju drobnoustroje, a przede wszystkim alergeny,
      bardzo różnimy się od naszych przodków. niestety często spotykam się z
      pacjentami, których problemy skórne wiążą się z brakiem higieny. i polecam
      kosmetyki dla dzieci- mydło, szampon, oliwka jako balsam do ciała i zapewniam,
      że te polskie nie są gorsze od tych johnson&johnson. kosmetyki dla dzieci są
      bardzo łagodne, poddawane wyśrubowanym testom alergicznym
      i nie wierzcie dziewczyny w teorię, która mówi, że używanie antyperspirantu
      szkodzi, bo to zatyka gruczoły potne i organizm się nie chłodzi:) człowiek
      gruczoły potne ma nie tylko pod pachami:)
      i jeszcze jedno- jestem ze wsi, moi rodzice mieli duże gospodarstwo role,
      sąsiedzi, w zasadzie wszyscy znajomi zajmowali się rolnictwem. i nikt z nich
      nie śmierdział gnojem, ani zwięrzęcym fetore (no chyba, że akurat pracował przy
      tym). nigdy nie spotkałam czystszych ludzi i czystszych domów, niż te na wsi.
      problemy z higieną mają niestety głównie mieszkańcy miast (no bo woda jest taka
      droga), którzy uważają, że na wsiach żyją tylko zacofane, cuchnące gnojem
      brudasy. moi sąsiedzi z wioski nie mieli łazienki, myli się w misce, cynkowej
      wannie. chodziłam z ich dziećmi do szkoły, przebywałam często w ich domu- nikt
      z nich nie śmierdział, a myli się wszyscy mimo tych niedogodności, kilka razy
      dziennie (norma na wsi, kilka razy dziennie bywasz w oborze, to niestety kilka
      razy dziennie myjesz się).
      pozdrawiam!
      i przynajmniej raz dziennie myć się dokładnie!
      a cipka- rano i wieczorem jakimś płynem do higieny intymnej, jest ich sporo
      teraz na rynku. ziaja robi tanie i bardzo dobre.
      • Gość: catriona Re: Myję się dwa razy dziennie IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 01.07.05, 19:00
        A ja musowo rano, a wieczorem nie zawsze. Mieszkam w Anglii i tu wszyscy tak,
        chyba tylko pokolenie babc myje sie wieczorem zamiast rano. Takie przynajmniej
        sa moje obserwacje.
        • marripossa Re: Myję się dwa razy dziennie 02.07.05, 17:36
          W Kanadzie tak samo. Rano prysznic przymusowo. Z domu bym inaczej nie
          wyszla. A wieczorem to roznie bywa. Zalezy co przez caly dzien robilam.
          Minimum jednak jakies ochlapanie sie w umywalce.
    • Gość: megi Re: CZY ZDARZA WAM SIE NIE UMYĆ CODZIENNIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:10
      Chyba zdażyło mi się to ze dwa razy. Ale tylko z tego wzgledu, że b. póżno
      wróciłam do domu i nie chciałam obudzić domowników.Pozatym nie mogłabym chyba
      iść spać nieumyta, wiem,że nieraz wracałam nad ranem, padnięta do domu po
      imprezie i zawsze musiałam wziąć choć szybki prysznic, prawie z zamkniętymi
      oczami i myślą, żeby już być w łóżku.
    • Gość: asia007 Re: CZY ZDARZA WAM SIE NIE UMYĆ CODZIENNIE? IP: *.pl / *.betanet.pl 03.07.05, 14:22
      Myje sie codziennie tylko jak mam okres albo po sporcie, natomiast nirmalanie
      myje sie co drugi dzień i wiecie co... to służy skorze!!! Jest miekka i bardzo
      mila w dotyku. nawet nogi przestały mi smierdziec, a mialam z tym niemaly
      problem. Generalnie uważam ze nadmierne dbanie o czystość i uzywanie zbyt duzej
      ilości kosmetyków bardzo szkodzi. pozrd.:))))
      • miang Re: CZY ZDARZA WAM SIE NIE UMYĆ CODZIENNIE? 03.07.05, 17:28
        > mila w dotyku. nawet nogi przestały mi smierdziec

Ty po prostu przestałaś to czuć...
    • Gość: Tess babeczki babeczki IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.05, 22:18
      niepotrzebnie naskakujecie na tych co nie myja sie z7razy dziennie..to nie
      fair..
      kazdemu moze sie przytrafic jakas WPADKA>
      ja myje wlosy 1na bank,czasem2 a jak sie zdenerwuje to 3dziennie
      kapie sie codziennie-czesto tez2razy dziennie,ale gdy wracam zalana z imprezy
      o4 w nocy,na nastepny dzien nie mam zajec to myje zabki,sciagam szkla i lulu
      !!!!!!!!!!!!!!!!
      nie atakujcie innych ludzi
      niby takie kulturalne sie kapia i w ogole a atakuja jak na ringu boxerskim
      pozdrawiam
      wszystkich
      czyscioszki i brudaski!!
      • Gość: agata Re: babeczki babeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:33
        PRYSZNIC OBOWIĄZKOWY RANO I WIECZOREM. W sytuacjach super-rzadkich i całkowicie
        ekstremalnych:twarz, zęby, podmycie, nogi. Bez tego minimum nie ma szans abym
        usnęła:((

ps. znam kobietę która makijaż robi raz na tydzień, nie zmywa go przez 7
        dni(!!!!), tylko robi poprawki!
        • kraxa ta kobieta nazywa sie Beata Tyszkiewicz ;-)) 04.07.05, 10:09
          Nie zapomne jak Pani Beata kilka lat temu w jakims babskim pismie zachwalaBa
          jakosc francuskich kosmetyków. Ze spi w pelnym makijazu i to wcale, a wcale nie
          szkodzi jej skórze. Normalnie deba mi wlosy stanely jak to uslyszalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka