Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Dr Eris

31.07.02, 17:12
Witam,

Poszukuję dobrych, niedrogich kosmetyków. Bardzo dużo, dobrego słyszałam o
kosmetykach firmy Eris. Czy macie jakieś doświadczenie z tą firmą? Proszę o
porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: roodanaserio bez l Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.07.02, 17:17
      monika_czerska napisała:

> Witam,
      Poszukuję dobrych, niedrogich kosmetyków. Bardzo dużo, dobrego słyszałam o
      kosmetykach firmy Eris. Czy macie jakieś doświadczenie z tą firmą? Proszę o
      porady.

Mam szereg doswiadczen z czasow, kiedy nie moglam sobie pozwolic na wiecej, ze
      tak to ujme :) Generalnie - nie jest tragicznie, ale mnie nie zachwycaja. Moim
      zdaniem warte polecenia jest serum z serii 25+ na zmeczenie oraz maseczka z tej
      samej serii z krysztlakami, odprezajaca. Toniki i mleczka oraz wiekszosc kremow
      nieseryjnych - jak dla mnie badziew.
      Kolorowa seria Privi podobno tez kupa, ale nie stosowalam, wiec nie wiem.

r
    • Gość: Teri Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.abo.wanadoo.fr 31.07.02, 17:31
      Ja stosowalam serie Normamat i bardzo mi sie podobala. To co byla wazne oprocz
      samego dzialania kosmetykow to to, ze to seria kompleksowa z kremem na noc i na
      dzien, i maseczki etc. Zreszta podobnie jest z innymi seriami Erisa.
      Jesli chodzi o sama serie Normamat (do cery mieszanej) poza smietanka
      (mleczkiem?) do demakijazu, bardzo mi sie podobala. Oba kremy i ten na noc i
      ten na dzien szybko sie wchlaniaja, przyjemnie nawilazaja, a ten na dzien
      ladnie i naturalnie matuje,choc bez cudow. Fajne maseczki, szczegolnie lubie te
      z lilii wodnej. Zel do mycia twarzy ciut za rzadki. Tonik fantastyczny.
      Do tego stosowalam Preparat salicylowy erisa z serii "aptecznej" Farmaceris S
      do skory problemowej, ogolnie. Zawiera pochodna kwasu BHA i dziala podobnie do
      Effaclar jesli Ci to cos mowi, choc gorzej oczyszcz ze zaskornikow, ale za to
      lepiej dziala na matowanie sie skory, chodzi mi o to, ze moja skora mniej sie
      przetluszczala przy stosowaniu Prep Sal.
      Fajny kremik z alatoninem na podrazniona skore.
      Dobry zel na pryszcze.

Ogolnie rzecz biorac, lubilam te firme, bo wydawala mi sie taka bezpieczna i
      jak juz napisalam traktowala skorke kompleksowo, a duza ilosc serii sprawia, ze
      mozesz wybrac cos dla siebie. Co do jakosci, na 4. Po prostu dobre, w moim
      przypadku, zawsze sie sprawdzaly, tzn. dzialaly tak jak to bylo napisane na
      opakowaniu, choc jakis cudow niespodziewanych nie bylo. Pozdrawiam T.

• Gość: Aga Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.future-net.pl 31.07.02, 17:36
        Ja lubię eris za serie forte 25 i 35 oraz forte inter, to naprawdę solidne
        kosmetyki i godne polecenia. dokładny opis znajdziesz na ich stronie www.eris.pl
        sprawdzily mi się preparaty do opalania z wysokimi faktorami pharmaceris
        (apteczne) w kenii,a także w razie pojedynczych wyprysków taki mały kremik do
        miejscowego stosowania z linii dla dwudziestolatków;)
        • an.ia Re: Kosmetyki Dr Eris 31.07.02, 18:03
          Bardzo fajny jest krem do skóry wrażliwej intensywnie nawilżający duo-c.
          Naprawdę nawilża, jest lekki, rozjaśnia cerę - poolecam

an.ia
    • Gość: Margoo Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 18:23
      Co jakiś czas postanawiam zmniejszyć wydatki na kosmetyki i wtedy zazwyczaj
      próbuję jakichś kosmetyków Erisu. I za każdym razem jestem bardzo
      rozczarowana. Eris co jakiś czas wypuszcza nowe serie, reklamuje je jako cud
      świata, a prawda jest taka, że w moim przypadku naprawdę działa tylko jeden
      kosmetyk tej firmy - maseczka ściągająco-wygładzająca z serii Normamat. Jak
      zastosuję ją wieczorem (raz w tygodniu), to rano pory są ładnie zwężone, skóra
      dobrze napięta i taka świeża.
      Ostatnio szukałam kremu na noc i skusiłam się na Biokrem dotleniający z serii
      Forte 25 i... KATASTROFA!!! Po jednym użyciu pojawiły się na czole i
      policzkach jakieś wypryski i skóra zaczęła mi się znowu przetłuszczać (nawet
      mój ukochany Effaclar K nie pomógł). Jakiś taki za tłusty jest ten krem - 25-
      latki chyba nie potrzebują czegoś takiego!!!
      Inny mój zakup - żel-krem dotleniający pod oczy i na powieki Forte 25 - nie
      widzę żadnego efektu... dalej mam cienie pod oczami.
      Generalnie chyba już nigdy nie skuszę się na żadne kosmetyki tej firmy, bo
      wyrządzają one mojej skórze więcej szkody niż pożytku.
    • Gość: mamma Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.joint.eu.org / *.joint.eu.org 31.07.02, 21:25
      ja uwielbiam maseczkę kojąco-regenerującą z wyciągiem z trzech ziół dla cery
      naczynkowej - pierwszorzędna:-)
      • Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 22:00
        własnie mam próbkę serum antyrodnikowego z forte inter. wydaje sie fajne,
        dzisiaj pierwszy raz miałam na twarzy. czy może któraś z Was zna je i może
        powiedzieć coś o efektach długofalowych?
        Czy ono chroni przed UVA czy tylko przed UVB?
        Nie chcę się sparzyć bo nie jest tanie, podobne ceny ma Clarins, Lierac i
        Galenic.
        • Gość: justy Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 22:23
          To serum ma tylko filtry UVB- kolejny drogi bubel :(
          • Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 22:34
            No coś Ty?!! Właśnie sprawdziłam na ich stronie, tam jak byk pisza o filtrach
            UVA i UVB, mineralnych i się uspokoiłam. Przecież nie kłamaliby? Skąd wiesz że
            tylko UVB?
            Wejdź na stronę i sprawdź i napisz co myślisz!
        • Gość: bb Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.atlantic.net 31.07.02, 22:41
          niestety czasem klamia:(((
    • Gość: bb Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.atlantic.net 31.07.02, 22:34
      o tym serum pisze na wizazu w czesci 11
      • Gość: justy Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 22:46
        Dokładnie stamtąd (wizaż) zaczerpnęłam informację o filtrach w tym serum, ale
        jak mi wpadnie w ręce to mogę osobiście sprawdzić skład. A Eris ma skłonność do
        zgrabnego manewrowania słowami: w serii słonecznej piszą na opakowaniach tylko
        o "nieuczulających filtrach mineralnych" mimo, że te kremy zawierają też filtry
        chemiczne.
        • Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 22:51
          a to świnie :( tak mi to serum przypasowało! zaraz sprawdzę na wizażu.
          • Gość: katrina Re: Kosmetyki Dr Eris IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 22:58
            sprawdziłam. No szlag mnie trafia, nie uważacie że to bez sensu? Co by im
            szkodziło wetknąc tam jeszcze filtry anty UVA i byłby super kosmetyk? a tak to
            go nie kupię bo na noc mam inne rzeczy :(
            • Gość: Kim Re: Kosmetyki Dr Eris IP: 213.77.91.* 01.08.02, 08:55
              Zgadzam się z roodą - też kiedyś używałam Erisa, mieli suuuper nawilżający krem
              z arniką (jeden z pierwszych). Jednak muszę przyznać, że ich serie "z wyższych
              półek" nie są warte ceny. Za te pieniądze wolę kupić coś z serii aptecznych
              (Avene, La Roche Posay). MOże kiedyś Eris miał lepsze rzeczy, a może to moja
              skóa jest bardziej wymagająca??
    • Gość: Bea Re: Kosmetyki Dr Eris IP: 213.25.164.* 01.08.02, 09:48
      Równiez kiedyś stosowałam kosmetyki z serii Normamat.Zadowolona
      byłam zwłascza z kremu nawilżająco-matującego. Jak do tej pory
      to był jeden z lep-szych kremów tego typu na jaki trafiłam i
      jaki odpowiadał mojej buzi. DObrze nawilżał, nieźle matował.
      Gdy zaczęłam natomiast stosować żel matujący to już niestety pojawiły się
      problemy, niedostatecznie nawilżał, pojawiałay sie wysuszone partie.
      Pasowały mi serie apteczne dla skóry z problemami naczynkowymi..
      zwłaszcza peeling enzymatyczny.
      Zadowolona też jestem z tonicu z winem i wyciagiem z cytryny.
      Jednak......
      Niedawno kupiłam inny krem Eris Forte 25+ . Porażka:(
      Długo nie mogłam dojść skad u mnie takie pogorszenie cery.
      Wypryski na policzkach i czole.Koszmar.

To mnie zraziło strasznie.

Pozdrawiam,
      Bea

• ewakam Re: Kosmetyki Dr Eris 01.08.02, 10:41
      ja używam od dłuższego czasu kremu z wit. K i maseczki z czerwonej serii
      Pharmaceriss - mnie odpowiadają, ten krem z wit. K pomaga na moje popekane
      naczynka (zwłaszcza przy nosie), nie zamyka i nie likwiduje ich całkowicie (to
      oczywiste, że żaden krem tego nie dokona) ale po dłuższym stosowaniu je
      redukuje, 1x w tygodniu kładę sobie maseczkę, obu ty ch specyfików uzywam też
      na pekające naczynka na nogach - te rzeczy POLECAM!
      miałam też krem dotleniający na noc Forte 25+ - dla mnie osobiście za mało
      nawilżał, efekt "wypoczętej" cery był widoczny ale niestety musze mieć coś
      barrdziej nawilżającego, jestem ostrożna co do tej serii bo kosmetyki te nie są
      tanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka