Dodaj do ulubionych

Tabletki antykoncepcyjne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:42
Cześć, mam kilkat pyta odnośnie tabletek antykoncepcyjnych. Chcę zacząć
współżycie z moim chłopakiem, więc ginekolog pewnie doradzi mi tę formę
zabezpieczenia. No i mam kilka pytań wcześniej do was: czy to się przyjmuje
codziennie? moja kumpela coś mi mówiła o jakiejś dwumiesięcznej przerwie czy
coś... Jak wygląda sprawa z okresem, czy się tyje po takich tabletkach? No i
oczywiście po ile około jest jedno opakowanie tabletek i na ile starcza?
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • jop Re: Tabletki antykoncepcyjne 16.07.05, 20:52
      Czy nastąpiła jakaś ogólnoświatowa katastrofa i nie działa ani Google, ani forumowa wyszukiwaka?

Poza tym to nie jest odpowiednie forum na zadawanie takich pytań.
    • Gość: Elektra212 Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: 83.168.106.* 16.07.05, 20:57
      Po pierwsze lekarz zanim ci je zaproponuje powinien dokladnie cie zbadac i
      przeprowadzic wywiad czy nie ma przeciwskazan. Jesli jestes niepelnoletnia to
      licz sie z tym ,ze odmowi albo kaze przyjsc z mama. Tabletki bierze sie
      codziennie o tej samej porze przez trzy tygodnie, po czym robi sie tygodniowa
      przerwe. Sa tez tabletki ktore bierze sie bez przerw, po prostu te na czwarty
      tydzien sa nieaktywne. Poczytaj na portalach kobiecych, tam wszystko jest
      bardzo dobrze wyjasnione. Niestety wiekszosc kobiet troszeczke tyje, bez
      wzgledu na rodzaj tabletek. Sa tez inne skutki uboczne, ale podobno cel uswieca
      srodki...Ceny od kilku do kilkudziesieciu zlotych. Jedno opakowanie starcza na
      jeden miesiac. Najlepiej wszelkie watpliwosci wyjasnij z lekarzem, w koncu od
      tego oni sa. I powodzenia!
      • Gość: Monija Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:04
        Dziękuję bardzo, mam 19 lat to myślę, że obejdzie się bez mamy ;) A tabletki są
        tylko na receptę?
        • kragmel Re: Tabletki antykoncepcyjne 16.07.05, 21:15
          > A tabletki są
          >
          > tylko na receptę?

tak. tylko na receptę. leki hormonalne to nie cukierki czy inne witaminki na
          poprawę stanu skóry.
          • Gość: Monija Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:37
            Dlaczego atakujesz mnie i próbujesz zrobić ze mnie jakąś gó..arę? Po prostu
            pytam czy są na receptę, bo jeżeli muszę co miesiąc kupić tabletki to co
            miesiąc mam chodzić po receptę?
            • kragmel Re: Tabletki antykoncepcyjne 16.07.05, 22:11
              Gość portalu: Monija napisał(a):

> Dlaczego atakujesz mnie i próbujesz zrobić ze mnie jakąś gó..arę?
              ??

Po prostu
              > pytam czy są na receptę, bo jeżeli muszę co miesiąc kupić tabletki to co
              > miesiąc mam chodzić po receptę?
              naprawdę uważasz, że leki hormonalne mogą być sprzedawane bez recepty?
              nie, nie musisz chodzić co miesiąc po receptę, jeśli nie chcesz. lekarz
              wypisuje z reguły receptę na 2-3 opakowania.
    • popea1 Re: Tabletki antykoncepcyjne 16.07.05, 21:13
      wejdź na forum antykoncepcja, przyda się
      • popea1 Re: Tabletki antykoncepcyjne 16.07.05, 21:14
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
    • Gość: Elektra212 Re: Tabletki antykoncepcyjne IP: 83.168.106.* 16.07.05, 22:49
      Jezeli na recepcie jest napisane dawkowanie to moze byc wypisana na max 3
      opakowania. Jesli nie ma dawkowania to dwa- pani w aptece mnie wyedukowala
      ostatnio jak jej wpadlam z recepta na 12 opakowan od mojej nowej lekarki :)
    • lilyt Re: Tabletki antykoncepcyjne 17.07.05, 17:00
      Uważam że dobrze robisz pytając na forum, bo możesz "pozbierać" różne opinie na
      temat tabletek. Też mam 19 lat i biore tabletki jakieś 3 lata, a ginekolog
      wcale nie kazał mi przychodzić z mamą.Tabletki moim zdaniem są najlepszym
      sposobem antykoncepcji i w dodatku jak przyjdzie co do czego to nie ma
      stresu :) polecam Cilest, kosztują ok 30 zł za opakowanie, w ogóle nie utyłam i
      jestem zadowolona, pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka