Dodaj do ulubionych

Depilacja woskiem-help me!!!

IP: *.magma-net.pl 21.07.05, 11:52
Witam,wiem,że temat ten był juz wielokrotnie wałkowany na forum,ale bardzo
ładnie proszę o pomoc.10 sierpnia wyjeżdżam na urlop do Grecji i w związku z
wyjazdem chciałabym sobie zafundować depilację woskiem.Do tej pory używałam
depilatora,choć często goliłam nogi maszynką.Mam pytanko-jak długie włosy
trzeba wyhodować,aby depilacja nóg była skuteczna.Po drugie-w jakim czasie
przed wyjazdem na urlop powinnam to zrobić(zaznaczam,że uwielbiam długotrwałe
wylegiwanie się na plaży)I w końcu-czym sie kierować przy wyborze
kosmetyczki, ewentualnie jakieś namiary we Wrocławiu. Z góry dziękuję za
odpowiedzi i cieplutko pozdrawiam.Ania.
Obserwuj wątek
    • bibi.mal Re: Depilacja woskiem-help me!!! 21.07.05, 12:15
      Hej!!
      Najlepiej zrób to dzień przed wyjazdem (włoski powinny mieć około 3mm długości).
      Jeśli lecisz samolotem - koniecznie zrób to dzień przed wylotem - nie wiem, co
      się dzieje z naszym ciałem na wysokości kilku tys metrów, ale sama wielokrotnie
      sprawdziłam, że jak sie ogolę/wydepiluję na krótko przed lotem - dużo dłużej
      nie muszę się martwić włoskami ;p (-mój facet też tak robi - nienawidzi się
      golić).
      Żeby zminimalizować czerwone krosteczki - na około godzine przed zabiegiem weź
      tabl. przeciwbólową.
    • Gość: Aneczka Re: Depilacja woskiem-help me!!! IP: *.magma-net.pl 21.07.05, 12:36
      Dziękuję za odpowiedź-jadę na urlop samochodem,więc mnie nie dotyczy kwestia
      samolotu.Chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy po depilacji woskiem(to będzie
      mój pierwszy raz)nie ma się na nogach żadnych krostek,plamek czy siniaków? I
      czy po takim zabiegu będę miała spokój przez 2 tygodnie?I co sądzisz o
      wydepilowaniu pach? Dzięki raz jeszcze.Pozdrawiam.
      • Gość: madzi1 Re: Depilacja woskiem-help me!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 15:44
        ja ci polecam sprobowac najpierw na jakims malym kawalku skory czy nie masz np
        uczulenia na cos co moze byc w wosku, roznie bywa, tym bardziej ze nigdy go nie
        uzywalas. balabym sie przed samym wyjazdem probowac czegos nowego, moze sie
        okazac ze np masz uczulenie albo dostaniesz zapalenia mieszkow wlosowych i
        bedzie wogole po opalaniu....
    • Gość: katka Re: Depilacja woskiem-help me!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:04
      Ja mysle, ze wloski musza byc dluzsze niz 3mm - przynajmniej tak jest u mnie,
      zaczerwienienie zejdzie Ci po kilku godzinach, mysle, ze jak pojdziesz do
      kosmetyczki dzien, dwa przed wyjazdem, to bedzie zupelnie ok. I starczy na ok.
      3tyg. Kierowac sie rodzajem wosku - powiniem byc jakis lagodny, nie zaden
      pachnacy itp.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka