Dodaj do ulubionych

Podkład w kompakcie

IP: *.dtcentrum.pl 13.08.02, 11:43
Przymierzam sie do zakupu podkłądu w kompakcie i nie wiem, który wybrać.
Chcę, żeby był lekki, rozświetlający, dobrze się wtapiał w skórę. Skóę mam
generalnie suchą, ale czoło leciutko sie czasem błyszczy. Polecicie mi coś?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Podkład w kompakcie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.08.02, 16:49
      Max Factor - Facefinity Compact Foundation
    • Gość: Masia Re: Podkład w kompakcie IP: *.dtcentrum.pl 14.08.02, 14:49
      Liczyłam na więcej porad...
      • Gość: oii Re: Podkład w kompakcie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.08.02, 14:59
        ja tez bacznie obserwuje ten watek
        niestety nie znam nic
        a wiem jak to jest jak sie czeka i czeka........
        • Gość: katrina Re: Podkład w kompakcie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 15:04
          ja juz załozyłam ze trzy takie wątki :-) ale jakoś nie ma odzewu na kompakty.
          Na pewno dziewczyny polecają liquid compact shiseido, ale ja oberzałam a
          sklepie i wydał mi się za tłusty.
          Ze swojej strony moge powiedzieć że wczoraj grzbałam w standzie Avonu i ten
          kompakt światłoczuły jest STRASZNIE tłusty, no jak gęsty krem po prostu. i
          ciemne kolory.
          • Gość: katrina Re: Podkład w kompakcie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.08.02, 22:19
            Kupiłam dzisiaj kompakt Bourjois skuszona przeceną. Czy ktoś go używał i np ma
            oprawcowaną najlepsza metode nakładania? Pewnie nikt :)
            jak go przetestuję to dam znać.
            • Gość: katrina Re: Podkład w kompakcie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 14:12
              Podkład jest dobry, kolor jest zły dla mnie :(( Ostrzegam przed oświetleniem w
              Sephorze!!! Juz drugi raz nie trafiam z kolorem, za pierwszym razem był to
              cień :(
              • Gość: mala katrina IP: *.pl 20.08.02, 10:17
                w jakiej tonacji sa te podklady? bardziej rozowawe czy oliwkowe ? bo ja raczej
                bylabym zainteresowana tym drugim odcieniem, ale poza shiseido, zaden inny
                kolor mi nie podchodzi. kazdy inny podklad/puder wpada w roz, a ja mam wreszcie
                ochote na zmiane!
    • Gość: koko8 Re: Podkład w kompakcie IP: 217.153.34.* 20.08.02, 09:52
      zupelnie niespodziwanie polece sublime finish loreal... kupilam go w sklepie na
      lotnisku za niecale 40 PLN, zeby miec na wczasach "latwy i szybki" kosmetyk...
      dla mnie doskonalosc (!)... bardzo dobrze sie naklada, nie zostaje na twarzy w
      postaci cementu, ale zasycha w lekko transparetny puder... bradzo matuje, wiec
      chyba nie polecany osobom o suchej cerze, ale mojej mieszanej w kierunku
      tlustawej sluzy dobrze (w pracy nie zostawiam pomaranczowych odciskow palcow na
      kartkach:))...
      kilka osob powiedzialo mi ostatnio, ze mam ladna cere ... heh - poza pudrem nic
      sie w jej pielanganacji nie zmienilo,
      pozdrawiaam
      • Gość: em Re: Podkład w kompakcie IP: 62.148.83.* 20.08.02, 10:01
        odradzam zakup kompaktu Avene, choć wygląda obiecująco
        • damona Re: Podkład w kompakcie - do em 20.08.02, 10:18
          Gość portalu: em napisał(a):

> odradzam zakup kompaktu Avene, choć wygląda obiecująco

o, wlasnie mialam sie zapytac czy ktos stosowal ten kompakt.
          a czemu wlsciwie go odradzasz?
          • Gość: em Re: Podkład w kompakcie - do em IP: 62.148.83.* 20.08.02, 10:39
            źle się rozprowadzał, próbowałam nakładać na sucho i mokro, na twarzy miałam
            grubą, nieestetyczną tapetę, a wcale nie tuszował, nie nawilżał, matowanie -
            nie mam zdania bo nie odważyłam się w nim "wystąpić" na dłużej
            nie mogłam dobrać odcienia, nie wiem czy to zły wybór czy paleta barw
            niekompletna, właściwie eksponował moje wszystkie wady, zbierał się w
            załamaniach skóry
            dostępny też w postaci oil free
            żeby być obiektywnym: nie lubię kompaktów i nie mam dużego doświadczenia w
            posługiwaniu się nimi - może "wina" tkwi we mnie, kupiłam go z polecenia
            dermatologa
            mam dobre zdanie o kosmetykach pielęgnacyjnych Avene, o kompakcie niestety nie
            puderniczka wygląda estetycznie - to wg mojej oceny jego największy plus
            • damona Re: Podkład w kompakcie - do em 20.08.02, 10:54
              upss, to faktycznie jakis nieciekawy ten kompakt.
              tak sie ostatnio zastanawialam nad jego kupnem,
              ale ze jestem teraz troche opalona, to nie moglam
              dobrac odpowiedniego koloru. I moze i dobrze...
              Ja probowalam kompaktu Shiseido, ale do mojej tlusto-mieszanej
              skory nie byl zbyt dobry, bo uwypuklil wszystkie pory.
              moze te oil-free Avene sa lepsze?
              • Gość: em Re: Podkład w kompakcie IP: 62.148.83.* 20.08.02, 11:26
                tak właśnie myślałam, że jedyne możliwe i satysfakcjonujące połączenie to
                tłusta cera + kompakt Avene oil free (oczywiście trafiony odcień)
                jest szansa, że dobrze zadziała
                u mnie klapa
              • koralik27 AVENE oil-free 20.08.02, 11:28
                nie nie i jeszcze raz nie! nie kupuj AVENE oil-free
                kolory okropne, tluste to i geste,
                nie matuje, nie jest trwaly, zostawia slady - ogolnie bubel stulecia

az dziwne, ze AVENE, ktore ma tak wspaniale produkty do pielegnacji - kompakty
                ma tak badziewne :-(((

Koralik
                • damona Re: AVENE oil-free 20.08.02, 11:38
                  nie bede kupowac, zniechecilyscie mnie kompletnie:)
                  a moze ktos ma dobre doswiadczenia z kompaktem
                  a jednoczesnie ma skore mieszana/tlusta?

bo ja szukam caly czas dobrego podkladu, moze byc kompakt
                  ktory by sie ladnie wtapial w skore i wygladal zdrowo na twarzy
                  i kryl i matowal (czy to nie za duzo szczescia na raz?)

zreszta LRP tez ma dobre produkty pielegnacyjne, a na podkladzie
                  to sie troche zawiodlam:(
    • agat_ka Re: Podkład w kompakcie 20.08.02, 11:33
      to ja sie dolacze z naiwnym pytaniem: Jak Wy nakladacie podklad w kompakcie???
      Bo to moze miec kapitalne znaczenie dla oceny danego kosmetyku... Co udowodnila
      Katrina w watku o podkladach w kremie, kilka miesiecy temu (wklepywac a nie po
      prostu smarowac ;-).
      Bo ja probowalam i na mokro (brr) i na sucho (juz lepiej ale nie doskonale) i
      ciagle mam wrazenie, ze cos jest nie tak. Kupilam moj pierwszy w zyciu kompakt
      na poczatku lata (Vichy) i nie wiem, czy sie skusze na nastepny...
      • damona Re: Podkład w kompakcie 20.08.02, 11:41
        kompakt powinno sie tak jakby wgniatac gabeczka w skore,
        raz przy razie, zeby nie mazal po twarzy.
        Inaczej mowiac: cos w rodzaju wklepywania.
        Zreszta kazdy podklad lepiej wyglada jak jest wklepany,
        bo sie bardziej wtapia w skore.
        • Gość: em Re: Podkład w kompakcie IP: 62.148.83.* 20.08.02, 11:44
          podkłady w kompakcie nie są dla początkujących, wprawione potrafią to zrobić
          cudnie, to troche trudniejsze niz z fluidem
      • Gość: gAndzia Re: Podkład w kompakcie IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 11:41
        ja kompaktów nienawidze, mam wrażenie, że nakładanie ich to najlepszy sposób na
        robienie zmarszczek:)) wyjatkiem jest oczywiscie hydro liquid shiseido, ale on
        jest nietypowy, bo sie zmienia w płynny i nie ma tego okropniastego tarcia po
        skórze, brr.
      • Gość: justy Re: Podkład w kompakcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 12:50
        Jeśli chodzi o nakładanie kompaktów, to na pewno nie można przeciągać gąbką po
        skórze (bo to podkreśla pory i zmarszczki).
        • Gość: katrina Re: Podkład w kompakcie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 15:53
          Teraz to nagle wszycy używali Avene i Vichy, a jak ja się pytałam, to wszystcy
          cicho siedzieli!!!!

Bourjois mam w odcieniu najjaśniejszym, cotton 51, zdecydowanie nie jst on
          różowy!!! takiego bym niekupiła, jes to jasny beż, może jeszce się do niego
          przekonam, może tylko tamtego dnia coś mi s kolorkiem nie szło, może
          oświetlenie nie to? jeszcze poeksperymentuję :)

Nakładam mokrą gąbką wciskjąc (żadnego ciągnięcia! wtedy katastrofa, podobnie
          jak suchą gąbką, dlaczego zmarsczki? przecież nie naciagam skóry).

Cholera, i teraz kusi mnie L'oreal :)
          Prosze napisz wiecej o Vichy! jaki jest efekt, jak sie nakłada? czy jest bardzo
          widoczny na twarzy?
          • Gość: mucha Re: Podkład w kompakcie IP: *.vif.net 20.08.02, 22:04
            Kupiłam przedwczoraj l'oreal Feel Naturale Light Softening One-Step Makeup.
            Jest super. Bardzo lekki, świetnie kryje, i nie ma nic wspólnego z maziowatymi
            kompaktami, które miałam do tej pory (M.Astor i Revlon-obydwa wylądowały w
            śmietniku) Od dłuższego czasu szukałam odpowiedniego podkładu, próbowałam
            Shiseido, Revlon, Maybelline, l'Oreal, Estee Lauder... Już się chciałam skusić
            na ten Compact Shiseido, ale postanowiłam jeszcze spróbować l'Oreal (jest o
            połowę tańszy) no i jestem b. zadowolona. Aha no i kolor(natural beige) jest
            idealny, dokładnie taki jak kolor mojej skóry.
            • Gość: saxony Re: Podkład w kompakcie IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 20.08.02, 22:46
              dziewczyny,oswieccie mnie w czym kompakty sa lepsze od podkladow w plynie i
              ktore sa lepsze do tlustej cery.

pozdrawiam.s.
            • Gość: katrina Re: Podkład w kompakcie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 22:49
              Gość portalu: mucha napisał(a):

> Kupiłam przedwczoraj l'oreal Feel Naturale Light Softening One-Step Makeup.
              > Jest super. Bardzo lekki, świetnie kryje, i nie ma nic wspólnego z
              maziowatymi
              >
              > kompaktami, które miałam do tej pory (M.Astor i Revlon-obydwa wylądowały w
              > śmietniku) Od dłuższego czasu szukałam odpowiedniego podkładu, próbowałam
              > Shiseido, Revlon, Maybelline, l'Oreal, Estee Lauder... Już się chciałam
              skusić
              >
              > na ten Compact Shiseido, ale postanowiłam jeszcze spróbować l'Oreal (jest o
              > połowę tańszy) no i jestem b. zadowolona. Aha no i kolor(natural beige) jest
              > idealny, dokładnie taki jak kolor mojej skóry.

To cool, szkoda tylko że nie ma tego kompaktu w Polsce. widziałam go w sieci.
              • Gość: mucha Re: Podkład w kompakcie IP: *.vif.net 21.08.02, 00:14
                To dziwne. Myślałam, że w Polsce jest większy wybór l'Oreala niż tutaj, tzn
                jest to co tu i więcej.
                A może po prostu jest inny asortyment. Tutaj na przykład nie ma tego kremu
                Futur Active (czy jakoś tak), a chciałam go spróbować :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka