Dodaj do ulubionych

DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM!

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 17:52
Od ok.miesiąca używam tych kosmetyków i naprawdę jestem zachwycona.Jeszcze
nigdy nie trafiłam na kosmetyki,które odpowiadały by mi tak jak te.Mam cerę
wrażliwą,przetłuszczającą się ,ale równocześnie przesuszoną.I właśnie
DErmicea jest dla mnie idealna.Problem tylko w tym ,że za każdym razem muszę
indywidualnie zamawiać kosmetyki w aptece.Były jakieś problemy z DErmiką-tak
powiedziała mi pani w aptece-i dlatego zamawiają tylko na zyczenie klienta.
Obserwuj wątek
    • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 14.08.02, 17:59
      Czy uzywasz takze emulsji ochronnej SPF 14?
      Jesli tak to moglabys prosze napisac o niej cos wiecej, jak oceniasz jej
      konsystencje czy jest lekka i jaka jest jej objetosc?
      • Gość: Mimi Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 18:18
        Używałam wszystkiego oprócz tej emulsji.Ale myślę,że powinna być lekka.
        • Gość: Monczus Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 14.08.02, 19:29
          Droga Basiu,

emulsje kupilam, ale cos wydawala mi sie za ciezka. Niby w formie plynnej, niby
          lekka, ale jak dla mojej cery (mieszana) troche za ciezka (zreszta krem nawilz.
          z tej serii tez jak dla mnie za tlusty). Za to moja siostra z cera normalna
          zabrala ze soba owa emulsje na wyjazd do Californi i okolic i w upalach, sloncu
          b. ostrym - emlusja naprawde chronila jej twarz (w porownaniu z reszta ciala,
          na ktorych stosowala kremy z filtrem SPF30, twarz jest b. jasna). I nie miala
          ona uczucia "ciezkosci" na twarzy. wiec chyba znow sprawa indywidualna.

Jesli chodzi o objetosc, to chyba ok. 50 ml, calkiem sporo, w fajnej butelecze
          z pompka (opakowanie podobne jak maseczka nspiracja Dermiki).
          • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 14.08.02, 20:01
            Dziękuję za opinie:))
            Jak to zwykle bywa opinie i odczucia na temat tego samego produktu moga sie
            różnić diametralnie. Opakowanie widziałam na zdjęciu, ale brak było informacji
            na temat pojemności. Tak ogólnie to dobrze, ze w końcu zaczyna się pojawiać na
            naszym rynku coś z dobrymi filtrami o wartości powyżej SPF 10, skoro jest to
            50 ml to cena nie jest taka zła. Pewnie jak będę miała okazję to wyprobuję na
            własnej skórze.
            Pozdrawiam:))
    • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 15.08.02, 18:11
      Ile kosztuje ta emulsja ochronna? Czy dobrze nawilża?
      • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 15.08.02, 18:33
        ok 29 zl cena moze roznic sie nieco w zaleznosci od miejsca
        • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 15.08.02, 18:54
          Chodzi mi o jedną rzecz - mogę wydać 30 zł na nowy krem nawilżający z filtrami
          na dzień i nie wiem co kupić - czy Beautiful morning Avonu, czy tę Dermiceę z
          faktorkiem.
          • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 15.08.02, 19:00
            ja bym bez namyslu wybrala Dermicee, Avon zawiera neiskuteczne filtry, wiec w
            zasadzie nie mozna go nazwac kremem z filtrami.
            • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 15.08.02, 19:06
              Czy widziałaś już może skład tej Dermicei? Co to za filtr? Mogę być pewna, ze
              ten jest skuteczny? Wiem, że Avon stosuje oxybenzen, ale w Beautiful morning
              widziałam w skladzie dwutlenek tytanu. CZy to taki słaby filtr? Dużo tych
              pytań, ale korzystam, że jesteś na forum.
              • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 15.08.02, 19:14
                mam przed soba sklad kremu avon i nei widze tutaj dwutlenku tytanu
                • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 15.08.02, 19:20
                  Mogło mi się pomylić, ale z tego co pamiętam BM Avonu był zachwalany na wizażu,
                  tak? Dlaczego?
    • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 15.08.02, 19:21
      Krem Beautiful Morning zawiera tylko octyl methoxycinnamate 7.0% oxybenzone
      3.0%
      Gdyby zawieral jako filtr dwutlenek tytanu wowczas bylby bardziej skuteczny to
      znaczy chronilby takze pzred UVA , natomiast krem Dermiki zawiera wlasnie m.
      in dwutlenek tytanu.
      • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 15.08.02, 19:27
        Dzięki, kupię go na pewno.
        • Gość: renia Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.radio.com.pl 16.08.02, 10:25
          Idę po pracy kupić emulsję - niech ktoś da znać, gdzie widział ją w Warszawie.
          • Gość: ania Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: 217.98.124.* 16.08.02, 11:18
            Już kiedyś pisałam tu o tej emulsji,ale najważniesze ,że pod nią powinno sie
            stosować krem !!!!!!!!!Ja po zakupie byłam trochę zdegustowana tym faktem i
            naweet w przypływie furii napisałam do Dermiki mejla(bez odp.).Nigdzie w żadnej
            reklamie nie było o tym mowy a na opakowaniu pisze ewidentnie.....ale w sumie
            to mi przeszło i jestem zadowolona,mam jednak suchą skórę więc dwa specyfiki mi
            nie szkodzą, nie wiem jaka będzie reakcja cery mieszanej lub tłustej,pzdr
          • Gość: Aga Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! IP: *.future-net.pl 16.08.02, 11:41
            Gość portalu: renia napisał(a):

> Idę po pracy kupić emulsję - niech ktoś da znać, gdzie widział ją w
            Warszawie.

renia, cała dermicea jest w aptece w Centrum Wileńska
            • basia_kwiat Re: DERMICEA-POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM! 16.08.02, 16:11
              Stosowanie kremu pod emulsję nie ejst konieczne, a już zwłaszcza jest to
              zbędne w przypadku cer mieszanych i przetłuszczających się. Emulsja
              samodzielnei także będzie spełniać swoje zadanie. Jeśli ktoś ma cerę bardzo
              suchą i po jej zastosowaniu odczuwa neidosyt nawilżenia wówczas może dodatkowo
              zastosować pod nią inny krem nawilżający, wszystko zależy od naszych odczuć i
              wymagań skóry. Firmy często tak podają, że np na takei i takei serum trzeba
              zastosować dodatkwoy krem, jednal to nie jest jakaś reguła którą koniecznie
              trzeba przestarzegać, przykłądowo serum o działąniu nawilżającym dla osoby o
              cerze przetłuszczającej się będzie wystarczającym preparatem pielęgnacyjnym na
              noc, osoba o cerze suchej może odczuwać potrzebę zastosowania kremu np na
              bardziej wysuszone policzki bądź na całą twarz. Trzeba brać zawsze pod uwagę
              stan i potrzeby naszej cery a nie brać tylko pod uwagę to co napisze
              producent, czasem ma on w tym i swoje korzyści, jeśli mu ślepo uwierzymy, że
              potrzebujemy na raz dwóch kremów a nie jednego, wówczas dla producenta jeszcze
              lepiej bo zakupimy dwa produkty a nie tylko jeden i interes się kręci..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka