Dodaj do ulubionych

Zdrowe odchudzanie:)

29.07.05, 17:41
Witajcie dziewczyny,

gdy przegladam forum bardzo czesto spotykam się z prośbami jak szybko schudnąć-jak np pozbyć się 4 kg w ciagu 4 dni lub planami przeprowadzania drastycznych diet, często o wartości energetycznej, która nie pozwala na prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Jestem z wykształcenia inż. technologiem żywności o specjalności żywienia człowieka i chciałabym przestrzec Was Drogie Forumowiczki przed takim odchudzaniem. Wprawdzie waga spadnie, ale nie bedzie to redukcja tkanki tłuszczowej, a stosowanie diet ponizej 1200-1400 kcal znacznie obniża podstawową przemianę materii. Jest to przyczyną pożniejszego efektu jojo jak i trudności w utrzymaniu wagi. Często spotykane zdanie-"nic prawie nie jem, a nie chudnę" to także efekt zbyt ubogoenergetycznych jadłospisów.
Prawidłowo przeprowadzania dieta powinna być dobrze zblilansowana pod względem zawartości białka, tłuszczy oraz węglowodanów warunkujących efektywne odchudzanie oraz składników mineralnych i witamin utrzymujących nas w zdrowiu.

Chętnie udzielę porad i odpowiem na pytania, równiez na maila mala_megi@op.pl

Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: megulek Re: Zdrowe odchudzanie:) IP: *.icpnet.pl 30.07.05, 19:10
      halo halo,

czyzby nikt nie mial pytan?:)
    • kragmel Re: Zdrowe odchudzanie:) 30.07.05, 19:13
      może tutaj będzie więcej zainteresowanych
      • kalooo Re: Zdrowe odchudzanie:) 30.07.05, 19:14
        kragmel napisała:

> może tutaj będzie więcej
        zainteresowanych

hehehe...;)))
        • kragmel Re: Zdrowe odchudzanie:) 30.07.05, 19:42
          kalooo napisała:

> hehehe...;)))

staram się ;p
    • pietnacha40 Re: Zdrowe odchudzanie:) 30.07.05, 19:20
      Nie ma pytań,bo większość kobiet lubi te szybkie diety i zapewnienia,że nie
      będzie jojo.I odchudzają się w kółko.Sama tak robiłam.Dzikie
      zrywy,dieta,jojo,dieta,jojo.Dopiero jak otatnie jojo przeszło wszelkie możliwe
      granice,poszłam do lekarza i co najważniejsze go posłuchałam.Powiem jedno-uczę
      się od nowa odżywiać.Koleżanki widzą efekty,chcą porady,a gdy usłyszą,to
      sięgają po gazetę z następną dietą głodówkowo-ryżową.
      • Gość: ela Re: Zdrowe odchudzanie:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.05, 22:07
        a mozesz podać namiary sprawdzonego dietetyka w Wawie?
        poszukuję
        • Gość: megulek Re: Zdrowe odchudzanie:) IP: *.icpnet.pl 30.07.05, 22:11
          mieszkam w Poznaniu:)
          • edavenpo Re: Zdrowe odchudzanie:) 31.07.05, 00:07
            Megulek - ktos chce sie zdrowo odchudzac? Przez trzy tygodnie serek Danio z woda a potem dieta
            2000 kalorii czyli 4 x dziennie baton Marsa.

Tez co nieco wiem o odzywianiu i diecie i jak czytam o niektorych dietkach to mi sie wlos na glowie
            jezy. Ostatnio bylo tu pytanie o diete cytrynowa - panna pytala czy ktos wie o tej diecie cud podczas
            ktorej w ciagu dwoch tygodni pije sie tylko i wylaczne sok z cytryny.

Az chce sie napisac - "Tak - chudnie sie 10 kilo a wrzod zoladka dostaje sie w promocji..."

• Gość: megulek Re: Zdrowe odchudzanie:) IP: *.icpnet.pl 31.07.05, 22:44
              Zgadzam się z Toba całkowicie...niestety...
            • mikams75 Re: Zdrowe odchudzanie:) 31.07.05, 23:48
              ja mysle ze wiekszosc kobiet wie na czym polega zdrowe odzywianie tylko
              niekoniecznie chca to wprowadzac w zycie - stad ten ped do przereklamowanych
              diet-cudow i roznych wspomagaczy odchudzania, pozeraczy tluszczu itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka