Dodaj do ulubionych

pytanie do pływaczek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 20:23
Mam zamiar zostać stałą bywalczynią basenu (trzeba troche ciała
zrzucić). Niestety mam dosyć szerokie ramiona. Jakim stylem pływać albo
jak ćwiczyć, żeby się troszkę odchudzić a jednocześnie nie "dopakować" w
barach? Wbrew pozorom to nie jest absurdalne pytanie, kiedyś trenowałam
intensywnie inny sport i wyglądałam jak kwadracik.

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • v.i.k.k.a Re: pytanie do pływaczek 31.07.05, 20:31
      Też pływam, ale wydaje mi się, że to jednak mimo wszystko rozbudowuje górną
      cześć ciała, bo machasz łapkami, obojętnie w jakim stylu:)
      • Gość: rawita Re: pytanie do pływaczek IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 31.07.05, 20:41
        nie jestem "zawodową" pływaczką, ale wydaje mi sie, że żabka jest niezła,
        wszystko bardzo sharmonizowane
        • anula36 Re: pytanie do pływaczek 31.07.05, 22:04
          zabak to dopiero ramionka rozbudowuje.
          Najbardziej neutralny styl to ten "na plecach" - mozesz co druga dlugosc basenu
          machac tylko nogami.
    • Gość: Klara Re: pytanie do pływaczek IP: *.4web.pl 31.07.05, 22:07
      Obawiam się, z enie ma takiego stylu, który nie rozbudowalby ci
      ramion...rekordy bije crawl
    • Gość: Nessie Re: pytanie do pływaczek IP: *.acn.waw.pl 31.07.05, 22:12
      Oj przecież nie musisz pływać "stylem" - chcesz ćwiczyć konkretne partie ciała.
      Weź sobie od "ratowników" deskę, wyprostuj ręce przed sobą i machaj tylko
      nogami. Wbrew pozorom to bardzo męczące :)
      • madai Re: pytanie do pływaczek 31.07.05, 22:17
        zgadza sie, nie musisz machac rekami. Mozesz wziac deske od ratownika i cwiczyc
        tylko nogi. Zreszta-nawet deska nie jest Ci potrzebna. Ja mimo, ze kiedys
        trenowalam plywanie i mam dosc szerokie ramiona, to dalej chodze na basen i
        plywam wszystkimi stylami i nie zauwazylam, zeby mi sie powiekszyly bary ;)
        • salamandra75 Re: pytanie do pływaczek 01.08.05, 02:28
          Zawodowi plywacy oprocz plywania spedzaja duzo czasu na silowni,oraz plywaja po
          kilka godzin dziennie czego ty raczej nie masz zamiaru robic,Dlatego nie sadze
          zeby rekreacyjne plywanie przez godzinke przeobrazilo cie w NRD-owska plywaczke.
    • mikams75 Re: pytanie do pływaczek 31.07.05, 23:43
      strzalka - rece do przodu, dlonie zlozone i machamy nogami. O tyle lepsze od
      plywania z deska ze trzeba szybciej machac nogami zeby sie utrzymac na
      powierzchni wody :-)
    • kalooo Re: pytanie do pływaczek 01.08.05, 07:11
      na pewno pływając rekreacyjnie nie rozbudujesz ramion do monstrualnych
      rozmiarów ,aczkolwiek spróbuj na plecach i z deską pływać.
      • Gość: looxie Re: pytanie do pływaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:06
        Dzięki, popróbuję z deską i strzałką. No i na plecach.

No jasne, nie będę wyglądała jak NRD-owska pływaczka, ale pisałam wyżej, że
        mam skłonności do wielkich barów i muszę trochę uważać. Dziewczyny, które
        mają "same z siebie" ładne, kobiece sylwetki nawet nie wiedzą jak im dobrze.
        Ja się muszę zmagać z barami i brakiem wyraźnego wcięcia w talii. Ale to
        przecież nie najgorsze, co się może w życiu zdarzyć, więc nie traktuję tego
        jak tragedię.

POzdrawiam!
        • Gość: olabogga Re: pytanie do pływaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:50
          jesli nie bedziesz plywac wyczynowo, nie powinnas zauwazyc duzej zmiany w
          sylwetce. rekreacyjne plywanie nie jest generalnie sportem, ktory modeluje
          cialo w zauwazalny sposob. chyba, ze robisz to trzy razy w tygodniu, plywasz
          intensywnie crawlem albo motylkiem, wtedy mozesz liczyc na male zmiany: glownie
          w kierunku bardziej trojkatnej sylwetki.
          co niestety, oznacza szersze ramiona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka