Dodaj do ulubionych

jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczne ;(

04.08.05, 19:03
pomocyy ;( smażyłam i tłuszcz tak niefortunnie chlapnął mi na brzuch, mam
teraz kilka kropek z białym płynem i jeden większy ślad, jutro wyjeźdzam, da
sie tego jakoś szybko pozbyć ?? :( jak ja będe na plaży wyglądać ;(
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn 04.08.05, 19:06
      troche pozno szukasz pomocy jak sie pecherze juz porobily. Ja natychmiast po
      oparzeniu przykladam kostki lodu i jakos zawsze szybko mija.
      Nie zrywaj ani nie przekluwaj tych babli!
    • Gość: ja :) Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:08
      PANTHENOL.....naprawdę pomaga
      • Gość: pandoora Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:12
        no właśnie przyłożyłam odrazu, a mimo to małe bąbelki sie zrobiły, ale dzięki ;]
        pieczee ;(
        • Gość: roma Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.chello.pl 04.08.05, 19:14
          tormentiol. dużo.
          • pandoora Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn 04.08.05, 19:45
            dzięki, właśnie wróciłam z apteki z Tormentinolem :] posmarowałam i mam
            nadzieję, że chociaż trochę złagodzi...
    • Gość: Nessie Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 21:55
      Następnym razem od razu po oparzeniu smaruj się olejkiem eterycznym lawendowym
      (musi być z tych "dobrych", tzn. prawdziwy :) Od razu koi ból i bardzo
      przyspiesza gojenie.
    • Gość: asia olejek pichtowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:20
      bardzo pomaga
      • Gość: golaaa alantan IP: *.KSZ.K.pl 05.08.05, 21:23
        Ja miałam podobnie po dużym oparzeniu słonecznym- zasnęłam na słońcu ostrym. Po prostu przekułam sterylną igłą te bombelki i spuściłam płyn, potem smarowałam grubsza warstwą maści alantan - dostaniesz w aptece bez recepty. Goiło się błyskawicznie, alantan przyspiesza proces ziarninowania i jest też polecany na oparzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka