pandoora 04.08.05, 19:03 pomocyy ;( smażyłam i tłuszcz tak niefortunnie chlapnął mi na brzuch, mam teraz kilka kropek z białym płynem i jeden większy ślad, jutro wyjeźdzam, da sie tego jakoś szybko pozbyć ?? :( jak ja będe na plaży wyglądać ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn 04.08.05, 19:06 troche pozno szukasz pomocy jak sie pecherze juz porobily. Ja natychmiast po oparzeniu przykladam kostki lodu i jakos zawsze szybko mija. Nie zrywaj ani nie przekluwaj tych babli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :) Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:08 PANTHENOL.....naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandoora Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:12 no właśnie przyłożyłam odrazu, a mimo to małe bąbelki sie zrobiły, ale dzięki ;] pieczee ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.chello.pl 04.08.05, 19:14 tormentiol. dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pandoora Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn 04.08.05, 19:45 dzięki, właśnie wróciłam z apteki z Tormentinolem :] posmarowałam i mam nadzieję, że chociaż trochę złagodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: jak szybko zlikwidować oparzenie NIE słoneczn IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 21:55 Następnym razem od razu po oparzeniu smaruj się olejkiem eterycznym lawendowym (musi być z tych "dobrych", tzn. prawdziwy :) Od razu koi ból i bardzo przyspiesza gojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia olejek pichtowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:20 bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golaaa alantan IP: *.KSZ.K.pl 05.08.05, 21:23 Ja miałam podobnie po dużym oparzeniu słonecznym- zasnęłam na słońcu ostrym. Po prostu przekułam sterylną igłą te bombelki i spuściłam płyn, potem smarowałam grubsza warstwą maści alantan - dostaniesz w aptece bez recepty. Goiło się błyskawicznie, alantan przyspiesza proces ziarninowania i jest też polecany na oparzenia Odpowiedz Link Zgłoś