Dodaj do ulubionych

Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET

IP: *.chello.pl 09.08.05, 19:44
Złożyłam ostatnio zamówienie w www.strawberrynet.com. Było to moje pierwsze i
chyba ostatnie zamówienie. Przesyłka doszła - kosmetyki oryginalene tyle, że
niestety przeterminowane!!! Sprawdziłam to, bo wiem jak rozpoznać datę
produkcji na zamawianym przez siebie Diorze (ost.2 cyfry oznaczają rok
wyprodukowania kosmetyku). Niestety wszystkie produkty z linii pielęgnacyjnej
pochodziły z 2001 r!!! Żeby była to kolorówka nie martwiłabym się, bo jest
ważna chyba 5 lat o ile się nie mylę, ale kremy góra 3 lata od daty produkcji.
Podobnie inne zamówione przeze mnie marki - również przeterminowane. Dopiero
teraz zwróciłam uwagę, że na stronie tego sklepu brakuje nowości, a niskie
ceny być może wynikają z krótkiej daty ważności, bądź upływu terminu ważności
sprzedawnatych przez Strawberrynet kosmetyków. Czy miałyście podobne problemy
z przeterminowanymi kosmetykami zamówionymi na ich stronie? Nie wiem, czy jest
sens reklamować. Pewnie nie - chyba po prostu na tym zakończę swój kontakt z
tym sklepem.
Obserwuj wątek
    • damona Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET 09.08.05, 19:58
      mialam podobne watpliwosci, ale jakos nikt nie chcial mi wierzyc.
      Interesowala mnie kolorowka Givenchy, ale rzut okiem na oferte mi wystarczyl.
      Na szczescie w przypadku tych kosmetykow zmienial sie design opakowan, wiec
      latwo poznac, ze sa po prostu stare.
    • Gość: kika Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.acn.waw.pl 09.08.05, 20:13
      Hej dziewczyny.
      jak się tam płaci?
      Można w PLN?
      • Gość: maxi Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:16
        Dziewczyny właśnie oglądam swój bikini top diora. Mam jeszcze pudełko ale nie
        ma nigdzie daty ważności- gdzie mam szukać?
        • Gość: rapsodia Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.ssmb.com 10.08.05, 08:32
          Data produkcji jest podana w postaci kodu na podstawie pudełka i produktu, np.
          4G01. W przypadku Diora dwie ostatnie cyfry oznaczają rok produkcji.
          • Gość: maxi Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:46
            No to u mnie jest 2L03.
            • Gość: rapsodia Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.ssmb.com 10.08.05, 08:53
              Czyli wyprodukowany w 2003r -jeszcze ważny, ale nie zwlekaj z używaniem. Jeżeli
              kupiłaś to w Strawberrynet to oznaczać może tylko, że sprzedają produkty
              zarówno przeterminowane, jak i z krótkim terminem ważności. Niestety
              potwierdzają się moje przypuszczenia.
              • Gość: maxi Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:12
                No cóż, nie będę już entuzjastką strawberry.....
    • primary5 Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET 10.08.05, 12:24
      Zastanawiam się nad kupnem perfum na truskawie. Różnica w cenie jest rzędu 100
      zł, więc pokusa duża... o ile oczywiście sa oryginalne.. Sprawa daty ważności w
      przypadku perfum, o ile wiem, nie ma znaczenia. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

prim.
      • Gość: mija Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: 193.129.184.* 10.08.05, 14:15
        DO primary5
        Niestety sie mylisz! Perfumy maja tez maxymalnie do 3 lat warznosci! Sama sie
        niestety wiele razy przekonalam. Tak zaoszczedzisz 100zl, ale wogole go nie
        bedzie czuc i bedziesz ciagle sie pryskac tym perfumem az po 5 dniach bedzie
        pusta butelka. Niestety na perfumach nie mozna oszczedzac bo podwojnie tracisz.
        • primary5 Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET 10.08.05, 15:37
          dzieki mija za info!

pozdrawiam,
          prim.
    • tegan Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET 10.08.05, 15:01
      No to zescie mnie nastraszyly. Jak do tej pory mam za soba jedne zakup na
      StrawberryNet, tonik Clinique, zaczelam uzywac i wydaje sie OK, ale po waszych
      komentarzach boje sie cokolwiek innego tam kupic. Zreszta porownujac ich oferte
      z aktualna oferta w sklepach mozna sie przekonac ze niektore linie kosmetykow
      tej samej marki sie roznia... Wyglada na to ze sprzedaja stare kosmetyki 'z
      zeszlego sezonu'.
    • Gość: Hmmm O datach waznosci poczytajcie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:11
      Postanowilam sie wysilic i pouzywac wyszukiwarki- mam nadzieje ze z korzyscia
      dla kilku chociaz osob:)
      Ciagle sa pytania o te daty waznosci...

Oto kilka watkow:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21933816&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14166219&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=10291946&v=2&s=0
      Noi podobno na wizazu jest info o datach waznosci.....

• Gość: raposdia Re: O datach waznosci poczytajcie tutaj IP: *.chello.pl 10.08.05, 20:24
        Na pewno Twoje linki wielu osobom przydadzą się tylko co do Diora, o którym mowa
        w pierwszym linku - nie zgodzę się, że pierwsza cyfra oznacza datę produkcji. Z
        całą pewnością 2 ost.oznaczaja rok wyprodukowania produktu. Dowiadywałam się w
        Sephorze. Pisała też o tym Ewela (info poniżej). Poza tym kupowałam ost.w
        bezcłówce błyszczyki Diora, które od dawna są w ofercie i miały kod 5D03. Nie
        przypuszczam, żeby wyprodukowano je w 2005.
        Wystarczy spojrzeć na ofertę Strawberry, gdzie można odnależć tzw.zapomniane
        kosmetyki, czyli wycofane ze sprzedaży/zastąpione nowymi liniami.

" daty ważności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: autorka 13.10.2004 19:21 + odpowiedz

Witaj:) moja prośba dotyczy umiejętnego odczytywania dat ważności na
        produktach. Czy mogłabys w tym względzie troszkę nas poinformować? Np. mam
        produkt Diora ICONE Peaux Grasses Sebum Control Treatment w tuszową data na
        spodzie 8D01. Co to jest za produkt, bo przyznam dostałam go w praezencie. Jak
        odczytywać te napisy? Przy okazji gdzie znajdę informację o przedstawicielach
        na Polskę znanych marek np. Dior, EL, Lancome. Z góry dziekuję za odpowiedz.
        Pozdrawiam:)

• Re: daty ważności IP: *.aster.pl / *.aster.pl
        Gość: ewela 13.10.2004 19:26 + odpowiedz

Z datami waznosci roznie bywa-wszystko zalezy od partii i roku
        produkcji.Odczytywaniem dat zajmuja sie przedstwiciele handlowi.A data
        produkcji Twojego "Diora" to 8/04/2001:(.Adresy do firm dystrybuujacych
        kosmetyki znajdziesz na stronach internetowych albo popros o nie w perfumerii.
        pzdr."
        • Gość: hmmm Re: O datach waznosci poczytajcie tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:43
          za rzetelnosc tych info nie moge reczyc- przeszukalam tylko forum...
          Wydaje mi sie ze warto by sie w koncu dowiedziec jak to jest w poszczegolnych
          firmach , stworzyc jeden watek i problem bylby z glowy:)
          A moze ktos wie gdzie jest info na ten temat na wizazu???
          Moze tam jest dokladniej i wiecej?
        • Gość: rapsodia Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.chello.pl 14.10.05, 23:14
          I jeszcze wypowiedź jednego z klientów tego sklepu z maja 2005, na temat
          sprzedanych mu przeterminownaych produktów:

www.dealtime.com/xMR-Strawberrynet~MRD-9365~RD-183754919556
          "Expired Items
          Out of the 3 in the first order, the Vinefit came without plastic sealing or a
          leaflet. I e-mailed Lancome the batch numbers (I always do this to make sure I'm
          not using expired products) and sure enough, the Vinefit was expired. Here's the
          e-mail Lancome sent me:

=============================
          Thank you for your answer. According to the batch number you give, I am pleased
          to inform you that you can use your product until November 2006 for UV Expert
          and Soleil Ultra until June 2007. This concerns non-opened products.
          Regarding Vinefit Cool Gel, this product is out-of-date. It was produced in 2001.
          =============================

For my second order, although the Primordiale Optimum had plastic sealing, it
          was also expired.

Strawberrynet's web site says "Freshness is also 100% guaranteed as we keep all
          our stock in a temperature controlled environment prior to shipping and subject
          to regular quality control checks.", but from Lancome's e-mail, this is clearly
          not so.

If there is at least 1 expired item per order, I'd liked to know what kind of
          "regular quality control checks" they do. And since a product that expired a
          year ago was sold to me, how "regular" are these checks?

A lot of their bizrate reviews also complain of them selling expired items.

Cosmetic companies rarely print an expiry date on their products, they only
          print a batch number and you have to contact the company to find out the expiry
          date. I guess that's why Strawberry has a good reputation- people are probably
          using expired products without knowing. "
    • Gość: Kasia Re: Przeterminowane kosmetyki na STRAWBERRYNET IP: *.echostar.pl 23.10.05, 11:01
      Bzdury swiata z tym kodem Diora. 2 dni temu kupiłam Diorglam z limitowanej
      kolekcji z tego roku . Mam kod 5 F04. I co niby był wyprodukowany w zeszłym
      roku????To samo było z Clarinsem..kiedys jaks dziewczyna odczytała kod innej ze
      niby olejek miała wyprodukowany w 1997!!!!Nastepna bzdura.Mam samoopalacz
      Clarins'a ( kupiłam na Truskawie, kod 202043 a Pani z Clarins'a we Francji
      odpisała ze data produkcji tej partii tp 02.05. Mysle ze najlepiej pisac do
      producenta niz gdybac. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka