Dodaj do ulubionych

WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE

18.08.05, 17:39
Mam włosy bardzo ciemny blond,wpadający w brąz.Chciałabym mieć takie włosy,ale
nie farbując ich trwałą farbą.Jak profesjonalnie można określić ten kolor?I
jak go zdobyć?Może robić jakieś płukanki itp.?Słyszałam ,że kora dębu
przyciemnia włosy ,ale nie wiem czy w tym wypadku będzie skuteczna...doradźcie..
us.imdb.com/gallery/hh/0366106/HH/0366106/Margopink.JPG?path=pgallery&path_key=Harshman,%20Margo
Słyszałam o płukankach z kawy(!) i kory dębu,ale nie pamiętam proporcji.Czy
któraś z was stosowała?Jakie są proporcje?
Obserwuj wątek
    • Gość: nosek Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 17:47
      casting l'oreal, brąz
      • se.la.vie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 20:17
        up
      • icegirl Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 23:39
        Ja właśnie miałam ciemny blond, teraz mam piękny, głęboki brąz, ale niestety -
        dzięki farbie - casting l'oreal.
        (A farba jest calkiem niezła).
    • magdzie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 20:29
      tak jak poprzedniczka poelce casting loreala oraz w saszetkach Palette
      czekoladowy braz. choc z farbami nie jest hop siup... kazde wlosy reaguja inaczej...
      • se.la.vie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 20:39
        A co z płukankami naturalnymi?
        • magdzie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 20:40
          a z nimi to czarna magia!
    • Gość: kamilka Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:39
      no wlasnie ja mam taki kolor naruralny,a ostatnio od czasu do czasu sobie farbuje by kolor byl bardziej wyrazisty.polecam farbe z Joanny(zielona)"palona kawa"jedyne 5zł a efekt poprostu super naturalny boombaa
      • se.la.vie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 20:40
        Przecież miało być "BEZ FARBY"!
    • Gość: kamilka Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:51
      tak wiem wiem napisalam bo moze inne dziewczyny beda zainteresowane:)
      a probowalas szamponu Timotei do wlosow brazowych?ja go kiedys mialam i kolor wlosow mi sie za wiee nie zmienil bo i tak mam czekoladowe ale fajny polysk brazowy
      • se.la.vie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 21:01
        Taki sobie...jak to Timotei-najgorsze szampony.
    • Gość: tamarise Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.08.05, 21:22
      mogę polecić dwa sposoby przetestowane na moich włosach :-)
      1. płukanka z liści orzecha włoskiego - wrzucasz do garnka świezo zerwane liście orzecha, zalewasz wodą i gotujesz aż "puszczą kolor" (najlepiej tak, żeby woda nie zaczęła wrzeć, ale to nie zawsze sie udaje), czekasz aż ostygnie i płuczesz po myciu. włosy po płukance nabierają "zdrowego" połysku. moja koleżanka - ciemna blondynka używa tego sposobu, kiedy chce się zrobić na delikatnego "rudzielca" :-)
      dwie uwagi: mogą pojawić się trudności z rozczesaniem włosów po ich umyciu, a ręcznik nadaje się już tylko do prania
      2. systematyczne stosowanie olejku rycynowego - nie tylko pogłębia i ściemnia kolor włosów, ale również niesamowicie je wzmacnia (choć prawdopodobnie nie u każdego zadziała).
      minusy - samo stosowanie takiej odżywki jest dość uciążliwe, a na efekty trzeba jednak trochę poczekać

pzdr
      t.
    • Gość: elvie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.77.classcom.pl 18.08.05, 22:10
      rady tamarise sa super i daja efekt. do tego plukanka z kory debu, mlodych
      orzechow wloskich (tych zielonych lupinek,lisci), kawy herbaty,pokrzywy
      powoduje przyciemnienie wlosow. problem jest taki, ze wymaga to wprost
      anielskiej cierpliwosci, bo to po prostu trwa, trzeba to robic regularnie,a
      efekty nie sa oszalamiajace. ja uzywam olejku rycynowego,czasem w czyms
      wyplucze. raz na pol roku walne sobie ziolowa farbe-basme,ktora na szczescie
      sie splyukuje.kolor mam podobny do tej pani na zdjeciu.
      co do proporcji mieszanek-sa niewazne, takie na chlopski rozum;) ja robie je
      oddzielnie-raz dab, raz kawa, herbata. zrob po prostu mocny dosc wywar, tak
      litr, 1,5 i splucz nim wlosy. albo zrob go wiecej i wymocz wlosy w jakies
      miedniczce;)
      zycze cierpliwosci i sukcesow;)
      • se.la.vie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 18.08.05, 22:30
        A może być tak:pół litra zagotowanej wody zalać 4 łyżeczki kory dębu i 4
        "łyżeczki" łupinek,liści orzecha?Ile się czeka na efekt?Miesiąc?Dwa?
    • Gość: magda A coś dla brunetki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.05, 22:24
      Witam! Mam podobne pytanie.
      Jestm naturalną brunetką (włosy ciemny brąz) i chciałabym "wzmocnić" ten kolor
      tak, aby nabrał czekoladowego, bardziej głębokiego odcienia. Nie chcę farbować
      włosów, aby ich nie niszyć, szukam naturalnych sposobów. Jakieś sugestie?
      Pozdrawiam!
      • se.la.vie Re: A coś dla brunetki? 18.08.05, 22:30
        Włąsciwie to ja też jestem jakby brunetką.Tyle,że jasną.
        • se.la.vie Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :)))))) 18.08.05, 22:31

• Gość: elvie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) IP: *.77.classcom.pl 18.08.05, 22:40
            taka mieszanka jak podalas wyzej jest ok, tzn. od mieszania zielsk nic sie nie
            stanie, bedzie tylko lepiej;)
            co do farb ziolowych daje link
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=27312953&v=2&s=0
            aktualnie kloce sie z chlopem(od tego wylaza wszystkie wlosy), ale za chwilke,
            jak skoncze, to moge napisac, jak nie chce ci sie czytac tego watku, w nim jest
            chyba prawie wsyzstko na temat ziolowych farb;)
            • se.la.vie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) 19.08.05, 15:08
              A mogłabyś napisać po prostu plusy i minusy?To ny mi wystarczyło:)Ej a jak
              myślisz ile trzeba czekać na efekty przy tych płukankach z liści itp.?
              • bzzzk Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) 19.08.05, 17:29
                z płukankami to jest tak, że jakiejś kolosalnej róznicy nie będzie. popróbuj,
                efekt będzie pewnie po paru miesiącach, ale to raczej takie lekkie
                przyciemnienie, refleksy, na pewno nie tak jak przy farbie... sama też myślę o
                nałożeniu basmy, to chyba najsensowniejsze, bo efekt bardziej intensywny niż po
                płukankach, a nie jest to chemiczna farba przynajmniej. więc może jakby tak
                przyciemnić basmą, a i tak płukać w ziołach i stosować olejek rycynowy? czy
                ktoś wie, czy tak można i czy efekt będzie lepszy i na dłużej?:)
                pzdr.
                • Gość: elvie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) IP: *.77.classcom.pl 19.08.05, 21:18
                  ja tak robie bzzzku. efekt jest taki na jakim mi zalezy-zdrowe lsniace wlosy w
                  ladnym kolorze, niewiele rozniacym sie od mojego naturalnego, z tym ze taki
                  nieco cieplejszy, wlasnie przez te refleksy brazowe od ziolek,plukanek itp.
                  mysle, ze efekt bedzie lepszy. a jesli twoj kolor rozni sie od zdjecia bardZiej
                  niz np. moj, to pewnie efekt bedzie jeszcze wiekszy zabiegow. i podoba mi sie
                  pomysla coraz bardziej z tymi liscmi orzecha...;)
              • Gość: tamarise Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.08.05, 18:16
                w moim przypadku efekt po plukance z liści orzecha jest natychmiastowy - tyle że ja tych liści to pakuje pełen garnek 5-litrowy i dopiero zalewam wodą (wychodzi z tego może 1.5-2 litrów płukanki :));
                natomiast pierwsze efekty stosowania olejku rycynowego (raz w tygodniu) zauważyłam dopiero po 2-3 miesiącach
              • Gość: elvie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) IP: *.77.classcom.pl 19.08.05, 21:21
                no tak:)
                ziolowe farby
                plusy
                1.zdrowe wlosy, nie zniszczone,lsniace, mieniace sie...i w ogole;)
                2.poglebiony kolor, ktory wyglada naturalnie, do tego jest dosc duzy wybor tych
                kolorkow, wiec mozna dobrac cos swojego
                minusy
                1.niektore z nas nie cierpia tego nakladac, bo wyglada jak bloto i wszedzie
                splywa;) ale mi to nie przeszkadza

ja mam z tym same pozytywne doswiadczenia, wiec jesli ktos ma inne, niech powie
                o minusach;))
                a i olejek rycynowy jest bomba, ale tez trzeba z dwoch miesiecy
                • se.la.vie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) 19.08.05, 22:43
                  A jak to jest z odrostami?
                  • Gość: elvie Re: Elvie napisz coś o tej ziołowej farbie :))))) IP: *.77.classcom.pl 19.08.05, 23:01
                    przy brazowej farbie - basmie i rudej - chnie (tych uzywalam, kiedys rudej,
                    teraz brazu-wrocilam do swojego kolorku) spiera sie kolor, drostow nie ma. tak
                    jakby ci to powiedziec, wlosy w miejscu gdzie byly zafarbowane sa blyszczace,
                    ale odrostow nie ma, nie widac ich. natomiast po czarnych kolorach kolezanki
                    odrosty mialy (tez ziolowych)
    • Gość: tella Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.neting.pl 20.08.05, 08:19
      A jak stosować olejek rycynowy?
    • kleopatryx Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 08:41
      Ja kilka dni temu zrobiłam sobie identyczny kolor. Henna firmy eld, kolor brąz,
      trzymałam na włosach 1h 15 min.
      Uchowaj cię boże przed farbami!!!!!!!!!
      • bzzzk Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 11:14
        a która to jest, bo Eld widziałam tylko: chnę, basmę, rubinę i rubinę burgund.
        czyli Ty robiłaś basmą? czy też może nie wiem o istnieniu jakiegoś innego
        koloru tej firmy?:)
        pozdrawiam
        • kleopatryx Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 14:56
          Hm... Mam właśnie w ręku (bo kupiłam sobie 3 opakowania) hennę powder firmy
          Eld, kolor brąz.
    • Gość: kamilka Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:39
      tak sobie czytam i czytam i chyba juz przestane farbowac wlosy farba,do tej pory urzywalam Joanny"palona kawa"fakt efekt super i naprawde kolar jakiego oczekiwalam,lecz pora sprobowac waszych wyprobowanych sposobow.
      wiec drogie panie jak byscie mogly podac firme tej farby?tak to sie nazywa?i cene,mam nadzieje ze nie bedzie wiekszego problemu z jej kupieniem.
      a sa jakies probki kolorow czy tylko na opakowaniu?
      ja byla bym zainteresowana taka ciemna czekolada,ciemny braz cos w tym stylu.
      za wszystkie odp.(mysle ze takie beda heh)z gory dziekuje i pozdrawiam:*
      • Gość: elvie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.77.classcom.pl 20.08.05, 12:48
        cena to 4zeta za eld i polskie farby, a za francuska henne chyba cos ok.10-15.
        co do probek-mi pani w sklepie pokazuje zawsze takie kosmyczki sztucznych
        wlosow z rzekomym efektem, ale wg mnie sa one raczej malo wiarygodne, bo np.
        kasztan wychodzi rudy, a na kosmyczku byl piekny brazik. jak sie boisz-sprobuj
        na wlasnym kosmyku wlosow.

a olejek rycynowy-kupuke go w aptece i nakladam ,tak, zeby byl na calych
        wlosach, ale nie splywal. wlosy mam prawie do pasa, mala buteleczka stacza mi
        na raz. a splukuje sie super-w zasadzie juz po 1. myciu, nie to, co nafta...
        • bzzzk Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 12:52
          Elvie, a ta francuska henna, to tak się właśnie nazywa, czy jakoś konkretnie i
          czy łatwo ją znaleźć?
          a co ile nakładasz olejek?
          pzdr.
          • Gość: dago Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 14:32
            nie radze stosowac henny!!!! długotrwałe farbowanie ta mieszanka powoduje
            osłabienie włosów. Henna sie nigdy do konca nie wyplukuje, jest trwalsza od
            farb poniwaz wnika w strukture włosa!!! po jakims czasie ten przepiekny kolorek
            bedzie zielonkawy fuuuj!Ja musialam czekac ok 2 lat zanim do cholerstwo zeszło
            z moich włosów.Ale wybór należy do Ciebie:)Kora debu, pokrzywa te sparwy.W
            aptekach jest duzo gotowych płukanek do włosów - w duzych saszetkach do
            zalewania.Nie sa uciazliwe w stosowaniu a na pewno lepsze:)
            • setif Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 15:01
              Znam wiele osób, które farbują włosy tylko henną i robią to całymi latami. Ja
              też się do nich zaliczam. Mnie też kiedyś fryzjerka ostrzegała przed henną,
              że osłabia włosy, itd. A jednak moje bardzo długie włosy są zdrowe, ładne, mają
              ładny kolor.
            • bzzzk Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 20.08.05, 22:00
              no i się teraz boję, bo w zasadzie byłam zdecydowana... :( ale słyszałam z
              kilku źródeł, że nie da się ufarbować chemiczną farbą włosów po hennie, bo ona
              właśnie nie wnika we włos tylko go oblepia. to jak to w końcu jest?
              pzdr.
            • Gość: Nina Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.05, 23:46
              Farbuje wlosy henna od 10 lat raz w miesiacu i daj boze wszystkim takie wlosy
              jak moje. Nie zabrzmialo to skromnie, ale to prawda.
              Wlosy sa mocne i blyszczace. I do tego maja piekny kolor.
    • Gość: Kolumbia Re:Olejek rycynowy IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.05, 23:56
      Dziewczyny, czy mogę stosować olejek rycynowy na włosach koloryzowanych farbą
      chemiczną? Czy "olejkowa kuracja" nie zmniejsza efektu farbowania?
    • Gość: elvie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.77.classcom.pl 21.08.05, 00:27
      ta francuska to po prostu francuska henna;) jest w kartoniku, a dopiero w
      pudeleczku jest saszetka z proszkiem.
      olejek nakladam tak raz na tydzien, czesciej mi sie nie chce, ale tez mysle, ze
      nie ma potrzebvy nakladac czesciej, bez przesady.
      mysle, ze an farbowane chemia wlosy olejek jak najbardziej sie nadaje. po
      prostu zrobi im dobrze;)

a kolezanka, ktora twierdzi, ze wyszla zielona, jest raczej malo wiarygodna. po
      1.skoro wyszla zielona, musiala kombinowac mieszajac farby chemiczne i ziolowe,
      ewentualnie trwala i ziolowe(choc to rzadkosc, by sie zzielenilo po trwalej,
      jeszcze nie slyszalam, a moje kumpele tak robily)
      2.ewidentnie nie zna sie na rzeczy, henna oblepia wlos, wnika w ubytki wlosa
      itp. natomiast nei wnika do wnetrza wlosa, nie narusza naturalnego barwnika,
      ani struktury.
      i czasem wlasnie przez to "oblepianie" niektore kolezanki nie sa zachwycone. bo
      wlos jest grubszy i sztywniejszy. moze tez podobno obciazac wlosy, ale z tym w
      praktyce sie nie spotkalam.
    • Gość: Mon. Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:43
      Czy któraś z Was moglaby podać jakiś przepis na maseczkę do włosów z
      zastosowaniem olejku rycynowego? Będę wdzieczna :)) Pozdrawiam.
      • marta_9 Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE 21.08.05, 21:29
        Wystarczy wcierać we włosy za pomocą szczoteczki (najlepiej czystej do zębów) 2
        łyżki stołowe olejku rycynowego, następnie owinąć głowę miękką folią oraz, dla
        lepszego efektu, chustką. Zabieg, ze względu na zapach, lepiej wykonywać
        wieczorem tuż przed snem, a rano dokładnie umyć włosy. Nadaje się również do
        brwi i rzęs.
      • Gość: elvie Re: WŁOSY-głęboki brąz bez farby!!!!!!!!!!!!WAŻNE IP: *.77.classcom.pl 21.08.05, 22:53
        1.sam olejek, naniesc na wlosy jak odzywke, ja robie to rekami, nie
        szczoteczka, bo nie znosze targania za wlosy;) mi wystarcza godzina, dwie, trzy
        trzymania, nkladam i siedze przy komputerze, albo czytam;)nie trzeba z tym
        spac, ja bym pewnie ubrudzila poduszke zaraz, za bardzo sie wierce;)
        2.zoltko jajka+olejek rycynowy +kilka kropli cytryny (na krotsze wlosy lyzka
        olejku, na dluzsze wg uznania)
        • Gość: weronika Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 15:01
          Dziewczyny!
          Doradźcie jak naturalnie rozjaśnić kolor. Jestem naturalną ciemną blondynką, a
          chciałabym "zjaśnieć'. Znam tylko rumianek.
          • Gość: elvie Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:33
            rumianek, cytryna, piwo (b. nieznacznie), plukanie woda utleniona (3% - ale ja
            odradzam, szkoda wlosow)
            i polecam szampon rumiankowy timotei, o ile nie jestes uczulona na te szampony..
            no i duzo slonca;))
            henny blond tez sa, le nie wiem, jak dzialaja *(tzn. dawno temu mojej siostrze -
            ciemny blond- kolor sie nie zmienil po uzyciu)
            • Gość: Ava Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 22.08.05, 22:52
              Ja używam ziół {w torebkach nie sypanych}wygodniej poprostu.
              3torebki rumianku-działa na skórę głowy przeciw zapalnie,bakteriobójczo i
              przeciwłupieżowo nadaje włosom puszystość i złocisty odcień.

3torbki nagietka też rozjaśnia i przy okazji niszczy grzybice jakby ktoś miał

2torebki mydlnicy{korzenie}wpaniale myje włosy i sprawia że stają się puszyste i
              podatne na układanie.

2torebki krwawnika

2torebki tataraku chroni przed łysieniem

Wszystkie te zioła odżywiją włosy i rozjaśniają je.Kiedyś można było kupić w
              aptece mieszanke o nazwie Kapilosan- czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie był do
              włosów jasnych i ciemnych.

Ja tych ziół używałam po urodzeniu dziecka kiedy strasznie zaczęły wypadać mi
              włosy no i przy okazji zauważyłam że zjaśniały również można też zwiększyć
              liczbę torebek.Płukałm tą mieszanką przynajmniej raz w tygodniu ale można częściej.

Pozdrawiam!
              • Gość: weronika Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 00:22
                Bardzo dziękuję za porady.
                AVA to chyba jakaś telepatia, bo ja 9 miesięcy temu urodziłam synka
                i 'poleciały' mi włosy na czubku głowy. Cały czas karmię piersią więc nie ma
                mowy o doustnych specyfikach. Marzy mi się delikatny balejaż (od 3 lat zawsze
                latem robiłam),ale szkoda mi włosów. Jeszcze raz dzięki
                Pozdrawiam
                • Gość: Ava Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 23.08.05, 12:30
                  Weronika dodaj do tej mieszanki jeszcze 1 torebkę pokrzywy i 3 torebki skrzypu
                  polnego!!!Jak przestaniesz karmić synka {ja też mam syna}kup w aptece skrzyp
                  polny z witaminami i może jakieś tabletki z drożdżami.
                  I nie martw się włosy przestaną wypadać to podobno normalne po porodzie,mi
                  zaczęły wypadać 3 miesiące po pordzie, po pół roku zaczęłam płukać ziołami 3
                  razy w tygodniu,póżniej jak już było zacznie lepiej raz w tygodniu.Oczywiście
                  włosy stały się przy okazji sporo jasniejsze.
                  Zapomniałam dodać że płuczemy ciepłym naparem ziół Ja mam specjalny garnek ważne
                  żeby ziołami nie tylko polewać włosy ale też starać się masować skórę,zanurzam
                  głowę w garnku tak przynajmniej 3min.
                  Aha i trzymaj włosy 20min w ręczniku,jeśli nie musisz nie susz suszarką.

Pozdrawiam!
            • bzzzk Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? 22.08.05, 23:09
              popieram rumianek, cytrynę, kiedyś dawno temu rozjaśniałam w ten sposób włosy.
              ale nie daj Boże wodą utlenioną!;) to też mam za sobą- wstydliwy epizod z końca
              szkoły podstawowej;) włosy zjaśniały znacznie, rzeczywiście, zioła i cytryna
              nie dadzą takiego efektu, ale także nie zniszczą tak włosów... naprawdę nie
              warto, jak już, to lepiej wybrać zwykłą farbę. a ziołami krzywdy włosom nie
              zrobisz, a wręcz przeciwnie:) z tym, że nie będzie to jakieś bardzo znaczne
              rozjaśnienie.
              pzdr.
              • bzzzk Re: jak naturalnie 'zjaśnieć'????? 22.08.05, 23:13
                a, moja książka o ziołach twierdzi, że rozjaśnia włosy także chmiel i tatarak.
                i przypomniało mi się, że rzeczywiście kiedyś była taka gotowa mieszanka do
                jasnych i do ciemnych, może nadal da się ją dostać.
                pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka