Dodaj do ulubionych

Henna Wax Treatment

IP: *.datastar.pl 26.08.02, 13:35
Zakupiłam tą odżywkę do włosów i zaczęłam się zastanawiać czy po jej użyciu
można farbować włosy?
Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź (w informacji na opakowaniu nic nie
napisano na ten temat).
Dziękuję i pozdrawiam
Oriana
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Henna Wax Treatment IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 26.08.02, 13:55
      Przecież to odżywka jak każda inna, tylko lepsza:-) więc jeśli nic nie jest
      napisane na opakowaniu, to znaczy, że farbować można.
      • Gość: Oriana Re: Henna Wax Treatment IP: *.datastar.pl 26.08.02, 14:05
        Tak myślałam ale z henną mi się skojarzyło, że po niej nie wolno i zgupiałam.
        Dzięki
        Pozdrawiam
        Oriana
        • Gość: Donata Re: Henna Wax Treatment IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 14:13
          Napewno żadnych przeciwskazań nie ma. Sama używam tej odżywki i włosy nadal
          farbuję. Efekt taki sam jak dawniej tylko włoski bardziej zadowolone po
          zastosowaniu henny wax.
          Pozdrawiam cieplutko
        • charissa Re: Henna Wax Treatment 26.08.02, 14:50
          oooo dobre pytanie. Tez stosuje Henne Wax Treatment i za 3 tygodnie planuje
          ufarbowac wlosy. nie pomyslalam o tym, ze moze nie wolno farbowac....
    • Gość: kacha Re: Henna Wax Treatment IP: 194.29.176.* 26.08.02, 15:00
      Juz jakiś czas temu przekonałyście mnie, że warto...
      Rozglądałam się już w różnych sklepach i nic. Opiszcie mi może wygląd butelki lub miejsca gdzie można ją kupić.
      Bardzo proszę.
      • Gość: agul Re: Henna Wax Treatment IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 26.08.02, 15:01
        A skąd jesteś?
        • Gość: kacha Re: Henna Wax Treatment IP: 194.29.176.* 26.08.02, 15:06
          z Warszawy
          • Gość: gAndzia Re: Henna Wax Treatment IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 26.08.02, 15:09
            jest w takich plastikowych słoiczkach, litery brązowe lub bodajże zielone na
            białym tle (zależy od rodzaju henny wax, bo jest zwykła-uniwersalna, do włosów
            blond i chyba jakas jeszcze). kupisz w wiekszości aptek np. w galerii mokotów,
            centrum wileńska, w geancie na jubilerskiej...
            • Gość: kacha Re: Henna Wax Treatment IP: 194.29.176.* 26.08.02, 15:14
              Dziękuję.
      • charissa Re: Henna Wax Treatment 26.08.02, 15:14
        mozna kupic to w aptece
        • Gość: agul Re: Henna Wax Treatment IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 26.08.02, 15:33
          Na 100% jest w aptece w klifie.
          Są trzy rodzaje - jest jeszcze do ciemnych włosów:-)
      • Gość: Kaja Re: Henna Wax Treatment IP: *.man.polbox.pl 26.08.02, 23:28
        kupiłam dzisiaj w aptece na Różanej, kilka metrów od Puławskiej, Różana jest
        między Dąbrowskiego i Madalińskiego
        były do włosów jasnych i do ciemnych
        kupiłam duży pojemnik 480 g za 25 zł
        • Gość: kacha Re: Henna Wax Treatment IP: 194.29.176.* 27.08.02, 09:54
          Znalazłam ją w Galerii Mokotów. Z tym, że duże pojemniki (za około 23 zł.) były
          tylko do ciemnych włosów. Czy są też duże do jasnych?
        • Gość: Masia Re: Henna Wax Treatment IP: *.dtcentrum.pl 28.08.02, 12:58
          To się zdenerwowałam!
          Ja w zeszły piątek kupiłam w aptece obok GC na Marszałkowskiej opakowanie 240ml
          za 21 zł!
          Tak ze mnie zdarli!
    • Gość: LadyBlue Re: Henna Wax Treatment IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 11:14
      czy hennę wax może stosować facet? bo próbuje mojego przekonać do używania
      odżywki (broni się ręcami i nogami) ;)
      • Gość: Kaja Re: Henna Wax Treatment IP: *.man.polbox.pl 27.08.02, 18:03
        myślę, że tak, bo dlaczego nie :-)
        słyszałam kiedyś opinię fachowca, że jeśli chodzi o szampony, odżywki i inne
        cuda do włosów, to te same nadają się dla kobiet i mężczyzn
    • Gość: Vera A we Wrocku gdzie można nabyć? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 21:47
      Kochane Wrocławianki nie mam na razie czasu szukać po sklepach bo z pracy
      wychodzę późno i na razie to się nie zmieni, jeśli wiecie gdzie znajdę tą
      odżywkę najlepiej w wersji dla blondyn :) to podzielcie się namiarami.
      pozdrawiam
      Vera
      • reniaszka Re: A we Wrocku gdzie można nabyć? 28.08.02, 08:06
        Gość portalu: Vera napisał(a):

> Kochane Wrocławianki nie mam na razie czasu szukać po sklepach bo z pracy
        > wychodzę późno i na razie to się nie zmieni, jeśli wiecie gdzie znajdę tą
        > odżywkę najlepiej w wersji dla blondyn :) to podzielcie się namiarami.
        > pozdrawiam
        > Vera

Galeria Centrum (czyli dawny pedet). Są obie wersje - dla jasnych i ciemnych
        wlosów. Ja sobie tam zakupiłam i jestem zachwycona :-)
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Vera Re: A we Wrocku gdzie można nabyć? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 19:51
          Wielkie dzięki Reniaszko w weekend sobie zakupię. Zaoszczędziłaś mi latania po
          sklepach w ten upał i trochę czasu w weekend.
          pozdrawiam serdecznie
          Vera
    • chmurka8 Re: Henna Wax Treatment 28.08.02, 12:01
      Dziewczyny
      Mam zabawny problem związany z tą odżywką. Nie wiem jaką wybrać, bo mój kolor
      oscyluje jakgdyby pomiędzy blond i ciemnymi. Jestem szatynką z rudawymi i blond
      refleksami...:-)
      Podpowiedzcie na ile ważny jest wybór konkretnej wersji odżywki (czy składniki
      są na tyle aktywne, że np. ingerują we własny kolor włosów itp.)

Pozdrowienia
      • Gość: gAndzia Re: Henna Wax Treatment IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 28.08.02, 12:12
        wybierz hennę wax "neutralną" (białe pudełko z brązowymi literami). czy
        ingeruja trudno powiedzieć, bo chyba kazda z nas używa odzywki dobranej do
        koloru włosów, a nie do kontrastowych:) ale raczej nie agresywnie, pewnie tylko
        lekko ozywia kolor np. blond ekstraktem rumianku czy cuś:)
        • rossa_ Re: Henna Wax Treatment 28.08.02, 12:18
          A ja używam wersji blond do moich ciemnych włosów- tak mi doradziła moja
          fryzjerka twierdząc, że ta henna do włosów blond jest bardziej "skoncentrowana"
          i działa silniej.
          Na kolor w każdym razie nie wpływa.
    • chmurka8 Re: Henna Wax Treatment 28.08.02, 12:19
      Dzieki gAndzia, nie wiedziałam, że istnieje też neutralna.
      :-)))
      Pozdrowienia
      • Gość: julita73 Re: pytanie do dziewczyn. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 07:12
        Mam do Was pytanie- jak rozczesują sie Wasze włosy po wypłukaniu odżywki HWT?
        Ja mam z tym problem , mimo ze wlosy po niej sa ładne, zniechęca mnie tylko to
        cięzkie rozczesywanie.
        • Gość: Oriana Re: pytanie do dziewczyn. IP: *.datastar.pl 29.08.02, 08:16
          Gość portalu: julita73 napisał(a):

> Mam do Was pytanie- jak rozczesują sie Wasze włosy po wypłukaniu odżywki HWT?
          > Ja mam z tym problem , mimo ze wlosy po niej sa ładne, zniechęca mnie tylko
          to
          > cięzkie rozczesywanie.

Ja mam podobnie - włosy ładnie wyglądają, ale przy rozczesywaniu (na sucho) są
          jakby pokryte czymś ( nie są śliskie :)) nie wiem, może źle ją spłukuję?

Pozdrawiam Oriana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka