26.02.25, 22:03
Jest wątek o włosach ale ja nie na razie z tym problemu. Za to mam ostatnio problem z siwiejącymi brwiami. Robią się siwe i takie krogulcze. Sztywne, odstające. Używam co tydzień henny reflectocil + henna w pędzelku na te siwe włosy. Ale nawet to nie łapie tych moich siwych brwi. Henna szary kolor. Czy jest coś mocniejszego? Takie naprawdę mocne? Czy przycinać brwi? Aby tak nie odstawały?Zawsze miałam ciemną oprawę oczu i nie wiem czy w jasnych brwiach bym się dobrze czuła. Nie wiem nawet czy henna blond załapie te siwe włosy? Brwi mam naturalne i dość gęste. Od koleżanek dostałam rady aby je laserem wypalić i zrobić nowe permanentne ale ten pomysł też nie do końca mi leży. Włosy na głowie zafarbujesz a jak henna nie łapie koloru brwi? Jakiś pomysł ?
Obserwuj wątek
    • kamin Re: Siwe brwi 26.02.25, 22:06
      Próbowałaś henny pudrowej?
    • simply_z Re: Siwe brwi 26.02.25, 22:26
      Masz 40 lat i siwiejące brwi? o cholera...
      • lauren6 Re: Siwe brwi 27.02.25, 07:37
        Zdarza się. U mnie na włosach 0 siwizny, za to w brwiach pojawiają się siwe włoski.

Wyrywam, a potem zagęszczam brwi kredką. Może są jakieś inne sposoby, chętnie poczytam.
        • katiemorag Re: Siwe brwi 27.02.25, 22:24
          Na głowie nie mam siwych ale na brwiach się pojawiają.
      • freja08 Re: Siwe brwi 27.02.25, 19:16
        Ja jestem przed 40-ką i też mam siwiejące brwi. Włosy na głowie już od dawna siwe. Geny.
    • alpepe Re: Siwe brwi 26.02.25, 22:47
      Jak jakaś postanawia mi się zrobić siwa lub ponadwymiarowa, to po prostu biorę w dwa palce i wyrywam, albo używam pęsety. Rzadko się zdarza, ale jako żem krótkowidzka, to widzę, jak się odjaniepawla i reaguję. Póki co, przerzedzania nie ma.
      • mava12 Re: Siwe brwi 27.02.25, 11:00
        jak będziesz wyrywała siwe włoski to one, po czasie, nie odrosna. Jest szansa, że pozbędziesz się brwi w ogóle.
        Na siwiejące brwi są odpowiednie tusze do brwi, np. ten
        https://www.4skin.pl/wp-content/uploads/2022/11/JANE-IREDALE-PureBrow-Brow-Gel-wzmacniajacy-zel-do-pielegnacji-brwi-SOFT-BLACK.jpg

ja taki mam (także do rzęs się nadaje) i doskonale maskuje siwiejace brwi (ale trzeba nabrać wprawy, nie za dużo nakładać). A "niesforne" włoski przycinać. Absolutnie nie wyrywać bo to prosta droga do pozbycia się brwi. Może nie jutro ale za rok, dwa, już pewnie tak.
        • alpepe Re: Siwe brwi 27.02.25, 20:11
          nie mam problemu z tym, że kiedyś się pozbędę.
        • katiemorag Re: Siwe brwi 27.02.25, 22:26
          Tylko ja jestem jasną blondynka z natury. Oprawa oczu zawsze czarna. Jak za długo trzymam hennę szarą na brwiach to wychodzą bardzo ciemne i wygląda to komicznie. Trzymam krótko hennę na brwiach ale nie do końca pokrywa siwe włosy. Robię hennę raz w tygodniu ale w środę nagle pojawia się jakiś nowy siwy. Może rzeczywiście zacznę stosować tusz do brwi.
          • 11marlenka Re: Siwe brwi 28.02.25, 09:58
            to może brązową henne nakładaj
            jeśli trzymasz krótko to nie zdąży dobrze pokryć siwych włosów więc to taka syzyfowa praca
    • anajustina Re: Siwe brwi 27.02.25, 08:52
      Przecież brwi laserem nie wolno?!
    • konsta-is-me Re: Siwe brwi 27.02.25, 18:52
      Wypalic brwi laserem i zrobić permanentne ?? 😳😳
      Uświadom koleżanki że za jakiś czas moda na permanentne przeminie a to WIDAC że są permanentne, niezależnie jak bardzo im się wydaje że nie.
      Próbowałaś farby do włosów ?
      Ja wprawdzie nie mam siwych ,ale b.jasne i używam farby, bo jakąkolwiek henna jest za ciemna.
      • evro44 Re: Siwe brwi 27.02.25, 19:04
        dopóki masz swoje to absolutnie nie wyrywaj czy bardziej radykalnie. Przycinaj i nie wierzę, że henna nie pokrywa. Idż do kosmetyczki a zobaczysz kruka jak nie zainterweniujesz. Mają lepsze stężenia wody utlenionej chyba... Permanentne wyglądają kiepsko, rozumiem jak w ogóle nie mam własnych włosów.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Siwe brwi 27.02.25, 19:13
        konsta-is-me napisała:

> Wypalic brwi laserem i zrobić permanentne ?? 😳😳
        > Uświadom koleżanki że za jakiś czas moda na permanentne przeminie a to WIDAC że
        > są permanentne, niezależnie jak bardzo im się wydaje że nie.
        > Próbowałaś farby do włosów ?
        > Ja wprawdzie nie mam siwych ,ale b.jasne i używam farby, bo jakąkolwiek henna j
        > est za ciemna.

Skąd ten pomysł? Przecież na każdej farbie do włosów jest jak wół napisane, że nie wolno używać do brwi. Przynajmniej było, kiedy ja farbowałam w domu włosy.
        Ostatnio w internetowym Hebe widziałam syoss do brwi, ale tylko do nich, nawet nie do rzęs. Spróbowałabym tym i/lub poszła do stylistki brwi, która zna się na robocie i wyreguluje oraz zafarbuje brwi.
        • mela_stara Re: Siwe brwi 27.02.25, 20:13
          Oglądam dokładnie brwi w dwóch lusterkach i wyrywam te straszne długie sterczące starcze
        • konsta-is-me Re: Siwe brwi 27.02.25, 23:26
          Te widziałam Syoss ale tylko w jednym czy 2 kolorach, co niczym się nie różni od henny.
          To co że pisze, czym się różnią włosy parę centymetrów wyżej od brwi ?
          Pomysł stąd że henna nie oferuje żadnego wyboru odcieni - brązowy, czarny, szary (
          grafitowy), kropka.
          Brazowy jest już dla mnie za ciemny albo za rudawy.Grafitowy za zimny.
          Poza tym nigdy nie wiem jaki kolor wyjdzie i to jest u mnie- nie przesadzam, dosłownie
          kwestia parunastu sekund więcej/ mniej.
          Zresztą skąd założenie że henna jest taka
          znowu nieszkodliwa ,to przecież chemiczna farbka, henna tylko z nazwy

I po paru dniach mam włoski w kratke- jeden brązowy, drugi zupełnie jasny , trzeci odrasta jasny a jest ciemny na końcu.
          Efekt- wyliniały Breżniew, bo mam grube włoski a tych naturalnych praktycznie nie widać.Fuj...
          Farna zmywa się równomiernie i dużo rzadziej trzeba ją stosować - co ok.3 tyg.
          Kosmetyczki nie dopuszczam do moich brwi - ostatnia wizytę "leczę" do dzisiaj a była 4 lata temu- wciąż część włosków nie odrosła a jak odrosła to nie w takim kształcie, układają się inaczej.

• ender_celebi Re: Siwe brwi 28.02.25, 09:27
          fajne sa te farbki Syoss do brwi. Ja mam bardzo jasne, więc latem stają się jeszcze jaśniejsze od słońca. Wtedy ratuję się właśnie tymi farbkami. Jedynym minusem jest mała ilość odcieni, ale metodą prób i błędów (dłuższe / krótsze trzymanie farbki na brwiach) można ogarnąć odpowiednie dla siebie nasycenie.
      • katiemorag Re: Siwe brwi 27.02.25, 22:27
        Farbę? Ale to chyba by było dość kosztowne. Co tydzień nowa farba. U mnie te siwe potrafią nagle i z nienacka się pojawiać więc co tydzień muszę hennę robić. Czasami w tygodniu coś tam wyrywam.
        • konsta-is-me Re: Siwe brwi 27.02.25, 23:12
          Przecież nie zużywasz całej tubki farby na raz, tylko odrobinę.
    • waleria_bb Re: Siwe brwi 27.02.25, 19:50
      Ta henna nie stała obok profesjonalnej, idź po prostu do salonu na hennę pudrową z geometrią i będziesz miała zrobione ok. Też mam dziwaczne brwi, bo obserwuję takie długości xxl, do połowy jasne (siwe), druga połowa ciemna. Permanetny przy siwiejących to i tak nie jest rozwiązanie na 100%, bo już też czytałam na insta wielu specjalistek od tego, że siwe trzeba zwyczajnie pokryć henną, jeśli mają nie odstawać od reszty włosków i koloru makijażu.
      Ja bym zdecydowała się chodzić gdzieś co te 2-3 tygodnie na hennę pudrową, to nie zajmuje długo.
      • katiemorag Re: Siwe brwi 27.02.25, 22:28
        Koleżanka robiła permanentne. Ma swoje naturalne i gęste brwi. Te swoje chyba będzie goliła. Nie wiem za bardzo jaki jest teraz trend w modzie brwiowej.
        • anajustina Re: Siwe brwi 28.02.25, 07:00
          I będzie miała jakby namalowane pisakiem.
          • superematka Re: Siwe brwi 28.02.25, 09:55
            Dobrze zrobione tak nie wyglądają. Mam zrobione, swoich nie golę i ludzie zdziwieni, że mam permanentne.
    • 11marlenka Re: Siwe brwi 28.02.25, 10:04
      Ja sobie sama reguluję brwi, wszelkie sterczące i wyrastające poza ładny obrys zawsze wyrywam,
      oraz przycinam pozostałe na długość.
      Jeśli bym miała zostawiać je na żywioł i jeszcze na nich robić hennę to też by wyglądały jak krzaczory.

Idź raz na profesjonalne zrobienie henny z modelowaniem i popatrz jak się to robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka