Dodaj do ulubionych

zmniejszyc pory!

IP: *.org 27.08.02, 20:14
prosze, jesli macie jakies sposoby na te rozszerzone "porska" to poradzcie.
trzymajcie sie dziewuszki!
Obserwuj wątek
    • julita73 Re: zmniejszyc pory! 27.08.02, 20:24
      często oczyszczać cerę maseczkami glinkowymi.
      one mają zdolność sciągania porów.ale wydaje mi się , ze efekty są
      krótkotrwałe,nie ma takiej możliwosci żeby" zwęzić pory " ;-)raz na zawsze.jest
      to po prostu defekt cery i niczym nie da rady go usunąć.
    • Gość: mucha Re: zmniejszyc pory! IP: *.vif.net 27.08.02, 20:29
      A jaką masz skórę? Jeżeli suchą to zobacz tu:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=1637160
      A jeżeli tłustą to nie wiem... może EffeclarK.
      • Gość: meli Re: zmniejszyc pory! IP: *.org 27.08.02, 20:35
        dziekuje dziewczyny
        moja cera jest chyba mieszana( sucha na policzkach i raczej tlusta nos-
        czolo).ale tego wczesniej nie mialam, dopiero od jakichs 3 miesiecy. czy
        mozliwy na ich rozszerzenie jest wplyw klimatyzowanego pomieszczenia w ktorym
        pracuje? albo.. nie wiem juz czego... co powoduje rozszerzenie tych porow,
        skoro wczesniej tego nie bylo. buuuuuuu...., chyba najpierw sprobuje z tymi
        glinkami.
        dziekuje za wasze rady, buzka
        • Gość: mucha Re: zmniejszyc pory! IP: *.vif.net 27.08.02, 20:40
          W tym linku, który podałam jedna z dziewczyn miała zdaje się też mieszaną
          cerę. A gdzie masz te rozszerzone pory? Na policzkach?
          • Gość: meli Re: zmniejszyc pory! IP: *.org 27.08.02, 20:52
            najwiecej ich mam na policzkach tuz przy nosie i na czole, eeee zobacze jak te
            glinki podzialaja. a retinol? ma jakis wplyw czy mi sie zdaje?
        • Gość: justy Re: zmniejszyc pory! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 20:53
          Jeśli oprócz rozszerzonych por (porów?) pojawiło się przetłuszczanie skóry
          (piszesz, że skóra sucha nagle zmieniła się w mieszaną), a jednoczesnie masz
          wrażenie, że skóra jest sucha, to najprawdopodobniej wina klimatyzacji.
          Klimatyzacja wysusza skórę, która próbuje się przed tym bronić zwiększona
          produkją sebum: twarz zaczyna się błyszczeć, pory się rozszerzaja... to
          począski Red Face Syndrome. W takim przypadku glinki tylko pogorszą stan skóry.
          Stosuj kremy z BHA lub AHA oraz lekkie preparaty o silnym i długotrwałym
          działaniu nawilżającym.
          • Gość: meli Re: zmniejszyc pory! IP: *.org 27.08.02, 20:57
            dzieje sie dokladnie tak jak pisze justy! no mowie wam ze tego nigdy nie
            mialam. kwasy stosuje, ale staram sie byc ostrozna,bo moja wiedza na ten temat
            nie jest zbyt obszerna i troche sie tego obawiam. moze niepotrzebnie...
            dziekuje wam!
            • Gość: justy Re: zmniejszyc pory! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 21:37
              Najważniejsze jest solidne nawilżanie (i filtry na dzień), kwasy mają
              drugorzedne znaczenie.
          • Gość: julita73 Re: zmniejszyc pory! IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 21:00
            Gość portalu: justy napisał(a):

> Jeśli oprócz rozszerzonych por (porów?) pojawiło się przetłuszczanie skóry
            > (piszesz, że skóra sucha nagle zmieniła się w mieszaną), a jednoczesnie masz
            > wrażenie, że skóra jest sucha, to najprawdopodobniej wina klimatyzacji.
            > Klimatyzacja wysusza skórę, która próbuje się przed tym bronić zwiększona
            > produkją sebum: twarz zaczyna się błyszczeć, pory się rozszerzaja... to
            > począski Red Face Syndrome. W takim przypadku glinki tylko pogorszą stan
            skóry.
            >
            > Stosuj kremy z BHA lub AHA oraz lekkie preparaty o silnym i długotrwałym
            > działaniu nawilżającym.
            co to jest to RED FACE SYNDROME?
            • Gość: justy Re: zmniejszyc pory! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 21:11
              Nie dam głowy, czy ten termin funkcjonuje już w "naszej" dermatologii-
              zaczerpnęłam go z artykułu w Twoim Stylu. Jest to zespół objawów powodowanych
              przez klimatyzację, co raz częściej spotykany wśród pracowników biurowców.
              Najpierw skóra zaczyna się bardziej przetłuszczać, rozszerzają się pory, skóra
              robi się wrażliwa, mogą się pojawic rozszerzone naczynka...
    • Gość: mucha Re: zmniejszyc pory! IP: *.vif.net 27.08.02, 21:04
      Meli, ja też miałam tak na policzkach i już nie mam. Nie wiem czy ten sposób
      działa na wszystkich (z linku), ale na mnie podziałał. Powodzenia
      • Gość: ania Re: zmniejszyc pory! IP: 217.98.124.* 28.08.02, 10:12
        Mi bardzo pomógł Effaclar K + maseczka nawilżające Avene, bo mam suchą skórę.Od
        czasu do czasu stosuję maseczkę oczyszczającą z glinką Vichi i jest dużo duzo
        lepiej !!!
        • Gość: Christine Re: visibly refined pore IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 10:23

Wypróbuj serie Visibly refined pore- Neutrogeny, która została specjalnie
          stworzona na zwężenie porów skóry. Polecam tonic z tej serii. Zawiera łagodne
          betahydroxykwasy. Skóra po nim jest jaśniejsza,gładsza, pory zwężone i mniej
          widoczne. Kremy z tej serii ( na dzień i noc) są dość mocne (szczególnie ten na
          noc.) Zawierają Retinol i kwasy AHA dlatego niezbyt są polecane dla skóry
          wrażliwej.
          • Gość: Mysza Re: visibly refined pore IP: *.pl 28.08.02, 12:20
            Christine, a czy kremy z tej serii sa lagodniejsze od Effaclar K?Moze sie
            orientujesz?
            • trinka Re: visibly refined pore 28.08.02, 16:37
              Gość portalu: Mysza napisał(a):

> Christine, a czy kremy z tej serii sa lagodniejsze od Effaclar K?Moze sie
              > orientujesz?

mysza, zdaje mi sie, ze kiedys wyczytalam na forum, ze te kremy sa lagodniejsze
              od effaclar k. ale reczyc nie moge. musialabys troche pogrzebac na forum. byl
              kiedys watek na ten temat.
              • Gość: chrisitne Re: visibly refined pore IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 08:21
                kremy z serii visibly...są łagodniejsze. Ale tak jak pisałam trzeba uważać jak
                się ma wrażliwą cerę. Odradzam stosowanie na cerę "naczynkową". Poza tym to
                świetna seria (ja najbardziej wolę tonik z całej serii). Efekty widać już po
                kilku dniach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka