Gość: Motylek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 16:28 gdzie przekuwalysie uszy. Czy bola uszy gdy sie jej przekuje i jak dlugo trzeba nosic sztyfty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bree Re: uszy IP: *.devs.futuro.pl 02.09.05, 20:47 w domu, wszystkie 4 dzuirki. Samo przekłucie nie jest zbyt bolesne twa dosłownie sekunde,(przebijano mi igłą) trochę gorzej jest z założeniem w zrobioną dziurkę kolczyka. Dlatego lepiej do zrobienia dziurki użyć trochę gruszej igły(10-tka lub 11-stka, pierwsze dziurki miałam robione chyba 8-ką i były problemy z założeniem kolczyka). puchną zaraz po założeniu kolczyka i bolą jakieś 2 dni, potem tylko trzeba uważać żeby nie pociągnąć za kolczyka bo tez bolą. Oczywiście możesz pójsć do kosmetyczki i przebić pistoletem, ale podobno igłą lepiej sie goi. Po ok 10 dniach ja swoje kolczyki zmieniłam i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
piwnooka_81 Re: uszy 02.09.05, 20:53 Ja przekłuwałam uszy u kosmetyczki. Zabieg był bezbolesny, pózniej troszke szczypało ale spokojnie dało się wytrzymać, odrazu u niej kupiłam ładne kolczyki. Nie pamiętam ile trzeba nosić sztyfty ale chyba do 2 tygodni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: uszy IP: *.osk.enformatic.pl 02.09.05, 21:27 przekuwałam ucho przedwczoraj u kosmetyczki pistoletem, bolało mniej niż sekundę. mam przemywac spirytusem. na raze jest okej, tzn czuję jak dotknę lekki dyskmfort ale myśle że jeszcze dwa trzy dni i zmienię na normalny kolczyk. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motylek Re: uszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 00:29 Malena gdzie przekuwalas sobie-mozesz podac mi adres i cene?A TY piwnooka_81 moglabysmi tez podac adresik i cenne?Dzieki za porade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: uszy IP: *.osk.enformatic.pl 04.09.05, 14:28 a interesuje Cię miejsce w rzeszowie?. cena bez kolczyków 20 zł, kolczyki od 20- 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćma Re: uszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 10:01 Jak to, gdzie przekuwałam? Wiadomo - u kowala. Najpierw położyłam jedno na kowadle, a on buch! Potem drugie... Konie w sprawie podków czekały cierpliwie w kolejce... Odpowiedz Link Zgłoś