Dodaj do ulubionych

Dermatolog - WARSZAWA

07.09.05, 16:29
Witam!
Czy ktoś mógłby polecić mi dobrego (skutecznego) dermatologa w Warszawie,
który pomógł komuś wyleczyć (zaleczyć) trądzik - niekoniecznie młodzieńczy :-)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • laguna21 Re: Dermatolog - WARSZAWA 08.09.05, 10:30
      up!
    • Gość: ann Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.chello.pl 08.09.05, 10:50
      ja wyszłam z długotrwałych problemów ze skórą m.in. dzięki homepoatii. choć
      dopiero za trzecim podejściem - tzn dopiero trzeci specjalista okazał się tym
      skutecznym.
      polecam więc p. Andrzeja Tołoczkę, Ośrodek Terapii Naturalnej (22) 635 33 44,
      602 38 66 59. przy okazji dowiesz się dużo o swoim stanie zdrowia w ogóle:)))
    • Gość: ann Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.chello.pl 08.09.05, 10:56
      dodam, że homeopatia jest tylko jedną ze stosowanych przez niego metod
      • Gość: Meganka Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.crowley.pl 08.09.05, 11:28
        Leczyłam się u tego pana... pomogło, ale niestety na krótko. A nie mam już
        nerwów do tego wracać - wówczas dostałam 15 różnych buteleczek z kropelkami,
        które musiałam łykać co 2 godziny w różnych konfiguracjach. Po tygodniu wszyscy
        w pracy podejrzanie na mnie patrzyli :))) Ale wytrwałam dzielnie do końca
        kuracji. Po miesiącu problemy wróciły. Ale sam pan Toloczko rzeczywiście zna
        się na rzeczy... dla CIERPLIWYCH polecam.
        • Gość: ann Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.chello.pl 08.09.05, 11:59
          a czy powtórzyłaś leki? bo wygląda na to, że zaczełaś sie leczyć, zadziałało, a
          Ty przerwałaś... przeciez szkoda czasu i energii!
          ja brałam krople przez kilka miesięcy, i mniej więcj co 3 tygodnie, co miesiąc
          zmieniał się zestaw tych kropli. bo już co innego na mnie działało.
          był moment, że miałam kilkanaście buteleczek, i znajomi patrzyli na mnie
          dziwnie...
          ale za to efekty są naprawdę super. inna sprawa, że wygląd mojej skóry to był
          ułamek moich problemów zdrowotnych, można powioedzieć - efekt końcowy.
          dziś jestem bardzo zadowolona. cera utrzymuje się naprawdę bardzo dobra.

nauczyłam się też stosować taką zwykłą maść homeopatyczną - calendula (kosztuje
          koło 5 zł) łagodzi wszystkie podrażnienia, daje naturalny koloryt mojej tłustej
          z natury cerze
          • Gość: Meganka Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.crowley.pl 08.09.05, 12:04
            Dotrwałam do końca kuracji - chyba ok. 6 miesięcy to trwało - w tym 3 wizyty u
            p. Toloczki = leki starczały na ok. 2 miesiące. Potem było ok, podziękowałam za
            wyleczenie, a po miesiącu - znów cera prezentowała się fatalnie :(((
            • Gość: ann Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.chello.pl 08.09.05, 12:23
              na Twoim miejscu po prostu powtórzyłabym terapię. pewno masz recepty? takie
              leczenie ma to do siebie, że jest właśnie długie, niestety:(((

ale skóra jest najtrudniejsza do leczenia - bo na niej odbija się wszystko, co
              się dzieje w organizmie. jaka jest alternatywa? pójść do dermatologa i smarować
              się sterydami, łykać końskie dawki antybiotyków?

• Gość: Meganka Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.crowley.pl 08.09.05, 12:26
                Wiesz, z tą skórą masz rację, że na niej odbija się to, co się dzieje w
                organizmie. Alterntywy nie mam żadnej, niestety. Oprócz skóry mam też inne
                problemy ze zdrowiem, na które lekarze rozkładają ręce. Na razie, wiem, to mało
                rozsądne, powiedziałam - DOŚĆ, koniec z lekarzami, specjalistami, nie robię
                nic. Może samo minie ;-)))
    • Gość: AgaU Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 08.09.05, 12:05
      ja tez bym chciala sie dowiedziec..
      w homeopatie nie wierze (czytalyscie ostatnie wyniki badan ze to tak naprawde
      nie dziala - bo za malo substancji czynnych, jest to podobno pic na wode czyli
      placebo),
      a z dermatologami - panstwowymi, prywatnymi, znanymi.. - mialam fatalne
      doswiadczenia: patrza na twarz z daleka przy slabym swietle (a jak dotykaja to
      brudnymi rekami) i przepisuja jakis standard typu 'skinoren' i W OGOLE nie
      szukaja przyczyn wewnetrznych (a przeciez grube glebokie pryszcze to nie od
      zlych kosmetykow chyba..).
      :(
      aga
      • Gość: ann Re: do Agi IP: *.chello.pl 08.09.05, 12:28
        tylko że w homeopatii wcale nie chodzi o substancje czynne, ale o informację o
        sustancji... ale to już wyższa szkoła jazdy, a mało który dziennikarz ma czas i
        ochotę, by sie wgłębiac w temat. wiem cos o tym, niestety:(

co do skuteczności tej metody - co innego skuteczność samej homeopatii, a
        zupełnie co innego - umiejęstności i skuteczność lekarza, który tą metodą się
        posługuje... ja leczyłam się najpierw u dwóch takich, że istotnie, równie
        dobrze mogłam pić osoloną albo posłodzoną wodę... no ale na szczęśćie do trzech
        razy sztuka:)
    • de-brie Re: Dermatolog - WARSZAWA 08.09.05, 12:30
      Anna Chrupek-Gozdek, klinika Promed na Uniwersyteckiej; Wyciągnęła mnie z
      trądziku i opanowała atopowe zapalenie skóry po preparatach zapisanych przez
      poprzedniego lekarza.
      • Gość: monias1 Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: 217.97.133.* 08.09.05, 13:25
        a jakie preparaty uzywalas?
      • Gość: justyna Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.aster.pl 08.09.05, 14:09
        Słyszałam też pochwały na temat dr Petkov z tej samej kliniki Promed.
        Moja koleżanka kilka lat temu wyleczyła u niego trądzik androgenny.
    • Gość: Promoartes [...] IP: 80.51.249.* 08.09.05, 14:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: AgaU Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 08.09.05, 23:10
        co do homeopatii - moze to rzeczywiscie wyzsza szkola jazdy, ja nie mialam
        szczescia przekonac sie o jej skutecznosci.

i zaczyna mnie denerwowac, ze 'marek' ciagle reklamuje swoja cudowna pomade

('nawilżający krem do cery - pozwala na długo cieszyć się świeżością
        nadaje się do rozgrzewającego masażu stawów
        jako ochronny krem do rąk
        do golenia zamiast pianki (która często podrażania skórę)'),

niezaleznie od tresci watku.
        adminie - reklamie na forum mowimy 'nie' - pamietaj;)
    • Gość: ann Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.chello.pl 09.09.05, 09:38
      właśnie przeczytałam na onecie artykuł o homeopatii - czy o jej rzekomym końcu -
      z Przekroju. jest jedno pytanie, którego dotąd chyba nikt nie zadał, a które
      wiele mogłoby wyjaśnić - KTO SFINANSOWAŁ TE REWOLUCYJNE BADANIA? bo skoro ci
      Niemcy wydają taką straszną kasę na te metody naturalne, to może mogliby ją
      wydac na co innego? jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o....:)))
      śmieszne to wszystko
      idę wziąć swoje krople:)))
      • kasiab75 Re: Dermatolog - WARSZAWA 25.01.06, 22:00
        te badania sa opublikowane w pismie naukowym. nie ma mowy o sterowaniu wynikow
        pieniedzmi. ale oczywiscie i placebo dziala kiedy sie w nie wierzy:)
    • bazylianna Re: Dermatolog - WARSZAWA 12.09.05, 11:16
      po jakim czasie mozna się zorientować, że kuracja jest skuteczna?
    • bazylianna Re: Dermatolog - WARSZAWA 12.09.05, 16:49
      nikt nic? ja prosze o jakies info... lato pomoglo mi troche na skóre, ale znowu
      jesień, a tak nie chcę się błyszceć. dermatolog powiedziała mi, że to łojotok,
      i ze mam pilnować diety. a poza tym nic mi nie poradzi. naprawdę nie ma sposobu?
    • Gość: magdalena381 Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:21
      Pani doktór Alicja Kik, ktora wyleczyła mojego tatę z trądziku różowatego.
      Zawsze stawia trafne diagnozy i skutecznie leczy. Przyjmuje w Alfie na
      Ordynackiej.
    • Gość: bata Re: Dermatolog - WARSZAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:22
      BARDZO polecam dr Petkova. Kilka lat temu leczyłam się u niego z bardzo dobrym
      skutkiem. Kompetenty i solidny. Zanim do niego poszłam odwiedziłam chyba
      wszystkich dermatologów w Płocku, gdzie mieszkam i ktoś mi polecił właśnie jego
      w Warszawie
    • cioccolato_bianco Re: Dermatolog - WARSZAWA 25.01.06, 22:21
      Katarzyna Prystupa-Chalkidis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka