Gość: Joasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 13:50 wyczytałam gdzies ,ze mieszkasz w Legionowie-serdecznie pozdrawiam-mieszkam po sąsiedzku-w Chotomowie(przepraszam za prywatę) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 14:44 ooo, witojcie:)))) chotomow to w ogole ostatnio kolebka kultury - czytalas ksiazke niejakiej katarzyny pisarzewskiej pt. "halo, witka"? jak dla mnie - nowa chmielewska;)) niestety, legionow kojarzy sie raczej srednio intelektualnie - to z tego miasta pochodzil koles, ktory w milionerach u huberta u. odpadl na drugim pytaniu (sic!), bo uznal, ze zdenerwowana jaszczurka pozbywa sie ogona;))))) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: calkowity podwarszawski offtopik;) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.09.02, 15:46 anexxa napisała: > ooo, witojcie:)))) > > chotomow to w ogole ostatnio kolebka kultury - czytalas > ksiazke niejakiej katarzyny pisarzewskiej pt. "halo, > witka"? jak dla mnie - nowa chmielewska;)) A nie przypadkiem 'halo, wikta'?? > > niestety, legionow kojarzy sie raczej srednio > intelektualnie - to z tego miasta pochodzil koles, ktory > w milionerach u huberta u. odpadl na drugim pytaniu > (sic!), bo uznal, ze zdenerwowana jaszczurka pozbywa sie > ogona;))))) > He he he:) Może mu też zaczynało coś odpadać ze zdenerwowania, dlatego uznał że jaszczurka traci ogon?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 16:13 Gość portalu: agul napisał(a): > > ksiazke niejakiej katarzyny pisarzewskiej pt. "halo, > > witka"? jak dla mnie - nowa chmielewska;)) > > A nie przypadkiem 'halo, wikta'?? wikta, wikta. czeski blad;) > > (sic!), bo uznal, ze zdenerwowana jaszczurka pozbywa > > sie ogona;))))) > > > He he he:) Może mu też zaczynało coś odpadać ze > zdenerwowania, dlatego uznał że jaszczurka traci > ogon?:)) hihihihihi:)))) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 16:31 akurat ogladalam ten odcinek;) w milionerach koles stwierdzil, ze jaszczurce odpada...glowa, bo ogon to one faktycznie gubia przy spotkaniu z np. wrogiem. takie male sprostowanko;))) d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: calkowity podwarszawski offtopik;) IP: *.netland.gda.pl 07.09.02, 17:24 ło jezu, to niezły z niego maksiarz! głowa odpada! :D Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 17:50 aaaa no racja;) [potwierdza sie teza o niskim srednim IQ w moim rejonie;)] xx. Odpowiedz Link Zgłoś
chlebia Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 17:59 No właśnie, pamiętałaś, że dzwoni, ale nie wiedziałaś w którym kościele. To wszystko potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
chlebia Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 18:00 Albo odwrotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: calkowity podwarszawski offtopik;) 07.09.02, 21:27 No cóż, ja również pamiętam ten odcinek, żaden inny tak nie zapadł mi w pamięć. Cóż;)))) pzdr serdeczne, s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: anexxa-pozdrowienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 09:22 to znowu Chotomów(w tej chwili Wawka-bo w pracy) tak Chotomów robi się modny-Krzywy z DE MONO tu mieszka,miał ieszkac Ciechowski (ale budowa trwa)Paweł Janas(były rzecznik policji),a nawer stoi dom Papały(co tez juz nie zyje) z całym szacunkiem do Twojego miasta-denerwuje mnie brak chodników i ogolny bród a tak poza tym to zyczę miłego tygodnia:-)))) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strejce Re: anexxa-pozdrowienia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 09:42 hi hi panie zajmują się chyba za długo urodą i komóreczki im sie zredukowały z nieuzywania...Tak, tak ogon jaszczurce ze zdenerwowania rośnie pewnie jeeeszcze dłuższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Furmanka Re: anexxa-pozdrowienia IP: 217.5.237.* 09.09.02, 09:53 Bo, choroba, nie ma kremiku na podniesienie IQ z pozycji lezacej... Wklepaloby sie taki od razu jasniej i wiadomo, ze jaszczurka uciekajac gubi biustonosz... Gość portalu: strejce napisał(a): > hi hi panie zajmują się chyba za długo urodą i komóreczki im sie zredukowały z > nieuzywania...Tak, tak ogon jaszczurce ze zdenerwowania rośnie pewnie jeeeszcze > > dłuższy Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: anexxa-pozdrowienia 09.09.02, 11:05 noo, w centrum sa chodniki;) a nowy prezydenciak juz robi ogolne porzadki, wiec moze przestanie byc tak siermieznie;))) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: anexxa-pozdrowienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 11:15 a te dziury w jezdni!!!???mam wrazenie,ze oni się tylko zajmuja własna prywatą! ale to forum nie o tym! tak tylko napomknęłam o tym Chotomowie-w koncu jestesmy sąsiadkami:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: anexxa-pozdrowienia 09.09.02, 12:42 [..] > calkowity podwarszawski offtopik;) silie > No cóż, ja również pamiętam ten odcinek, żaden inny tak nie zapadł mi w pamięć. Wczoraj byl niezly :) Kraj w 99 % katolicki [nigdy w to nie wierzylam :)], a pan sie zastanawial przy pytaniu za 100 zl, w jaki dzien tyg. jest obchodzone Boze Cialo [a zawsze jest to czwartek :)]. Drugi tez byl mocny, bo pytanie bylo o to, jakim rodzajem czestotliwosci targu jest jarmark - raz, ze z niemieckiego; dwa, ze mozna skojarzyc z Jarmarkiem domonikanskim i od raz wychdzi, ze raz na rok :) PS. skromna, ujawnij sie. Skoro zajmujesz sie razem ze swoimi kolezaneczkami na forum tylko i li dopierdalaniem do innych [zwlaszcza do anexxy], z luboscia wypisujac, jak to bys sie obrazila, gdyby Ciebie ktos kompelementowal [bardzo prosze, ja moge Ci do znudzenia mowic, zes glupia, brzydka i nudna], to zacznij myslec i nie sciemniaj pod roznymi nickami, bo IP JEST widoczne. Jn: Gość: skromna IP: 217.5.237.* Gość: Furmanka IP: 217.5.237.* Gość: Rozbawiona IP: 217.5.237.* rooda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: anexxa-pozdrowienia IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.09.02, 13:01 jeszcze bya "nudna" - w wątku o wizażu, i to był chyba najtrafniejszy nick:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: anexxa-pozdrowienia IP: *.pl 09.09.02, 13:19 roodanaserio napisała: > > Wczoraj byl niezly :) Kraj w 99 % katolicki [nigdy w to nie wierzylam :)], a > pan sie zastanawial przy pytaniu za 100 zl, w jaki dzien tyg. jest obchodzone > Boze Cialo [a zawsze jest to czwartek :)]. > Drugi tez byl mocny, bo pytanie bylo o to, jakim rodzajem czestotliwosci targu > jest jarmark - raz, ze z niemieckiego; dwa, ze mozna skojarzyc z Jarmarkiem > domonikanskim i od raz wychdzi, ze raz na rok :) > > Oglądałam i nie mogłam uwierzyć!! Żeby facet wyłożył się na pytaniu za sto złotych i to jeszcze tak prostym, nooo! A najlepsze było jego wytłumaczenie, że to nie z jego dziedziny!!! hehe A ten gość od jarmarku tak mnie wkurzał, rany boskie... Ale to już jest chyba norma, że ludzie często nie znają odpowiedzi na takie błahe i proste pytania:-)) Dzięki temu fajnie się ogląda:) Odpowiedz Link Zgłoś
staua offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:23 Mysle, ze ten program nie jest w Polsce jeszcze taki najgorszy, ja ogladam wersje francuska i dobijaja mnie odpowiedzi uczestnikow, szczegolnie celuja oni w geografii, pamietam dwa pytania: -W ktorym z podanych panstw lezy port nad Morzem Czarnym - Odessa (pytanie zawiera podpowiedz, za panstwo musi byc nad Morzem Czarnym), do wyboru: Wegry, Polska, Ukraina, Armenia. Odpowiedz uczestniczki: Polska. -Jaka rzeka przeplywa przez Rzym-do wyboru Tag, Tyber, Sekwana i Ren. Odpowiedz: Tag. Mysle, ze milionerami nie musza zostawac koniecznie geniusze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:27 nie wiem jak we francji, ale w polsce wymyslili jakis czas temu losowanie jednej osoby z publicznosci - i jak sie taka dostanie na krzeselko vis a vis hubiego, to jest niezle;)))) 4 pierwsze pytania jakos przechodza, ale potem zaczynaja sie schody... bywaja tez niezli przyjaciele na telefon, ktorzy zaczynaja glosno myslec i w rezultacie w ostatnich 2 sekundach wrzeszcza odpowiedz;)) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: offtopik o Milionerach IP: *.pl 09.09.02, 13:27 He he he:-)) Wiadomo, że w każdym kraju znajdą się takie perełki:-)) U nas w zasadzie w każdym programie ktoś przywali jakąś kompletną głupotą, ale zdarzają się też takie mózgi, że hoho:) siedzę z otwartą buzią i nie mogę uwierzyć, jak hop hop hop i już sa przy milionie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:28 raz byla taka laska, ciele z twarzy, studiowala teologie czy tam cos i wygladala, jakby sie zastanawiala, czy nie uciec z placzem do domu. w pare minut doleciala do 125 tysiecy;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:32 Niektorzy to chyba dla zwiekszenia napiecia udaja, ze sie zastanawiaja, a wszystko wiedza. W tych francuskich milionerach najwiecej zgarniaja artysci, jak program ma cel charytatywny, ale chyba maja specjalnie latwe pytania, no i sa w parach. Przyjaciele do ktorych sie dzwoni czasem tak wmawiaja tym biednym uczestnikom zla odpowiedz, ze to az przykre. Za to odpowiedzi publicznosci zazwyczaj sa OK. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:35 A nie zastanawialyscie sie, kto bierze w tym udzial? Bo na razie usilnie namawiam meza, ale jeszcze sie nie zgodzil (a sama nie moge wziac udzialu we francuskim, nie ten poziom jezykowy, odpadlabym na francuskich pytaniach na samym poczatku, np. jak nazywa sie piskle gawrona - czy w Polsce tez sa takie pytania za niskie stawki?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: offtopik o Milionerach IP: *.pl 09.09.02, 13:40 Zdarzają się, niestety:// Chyba ten, kto wymyśla pytanie, np. właśnie o ptakach, myśli, że to proste, a tak naprawdę to mało kto ma o tym pojęcie i w ten sposób ludzie kładą sie już na na przykład czwartym pytaniu.. W Polsce może każdy wziąć udział, i, tak jak to obserwuję, to przyjeżdża tu cała galeria postaci - od górników, rolników i pracowników fizycznych do lekarzy, prawników, nauczycieli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:40 na pewno, z osob poniekad mi znanych, bral w tym udzial byly wlasciciel hurtowni komiksow sprowadzanych z usa, obecnie - dziennikarz newsweeka. doszedl do 32 tysiecy i czesc. nie ma pisklat gawrona, sa za to przyslowia, czasem zupelnie nieznane. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:47 Dziennikarz Newsweeka?? Ha, ha. We Francji, mam wrazenie, chca na poczatku wyeliminowac imigrantow, a probuje duzo ludzi z Afryki Polnocnej. I na ogol odpadaja szybko... A W Szwajcarii w ogole go nie ma, oni sa tu niekomercyjni, zrezygnowali z Big Brother po pierwszej edycji, super. A najgorszy telewizyjny konkurs (rozszerzajac temat), to dla mnie The weakest link (nie wiem, czy jest w Polsce, najslabsze ogniwo?) - panie prowadzace i wspoluczestnicy sa wrecz okrutni dla osob eliminowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul I innych teleturniejach:-) IP: *.pl 09.09.02, 13:59 W polsce tego nie ma, ale jest inny syf, wcale nie gorszy! Ja spędziłam wczoraj leniwy dzień z gazetami i TV i na koniec dnia pomyślałam, że świat się kończy! Na TVN cały dzień leciały jakies tragiczne, beznadziejne teleturnieje głownie o miłości. Na koniec, ok. 22 wyszedł lider ich troje i wtedy już zupełnie mi szczeka opadła:))) Jakaś tam para ogłosiła, ze kobita jest w ciąży i ten lider ich troje się popłakał!!! Myślałam, że umrę ze śmiechu:-))) Ogólnie w polsce poziom programów telewizyjnych (nie licząc chlubnych, ale baaardzo rzadkich wyjątków) jest t_r_a_g_i_c_z_n_y! Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: I innych teleturniejach:-) 09.09.02, 14:42 Intryguje mnie ich troje, bo caly czas czytam ich krytyke, a nie wiem, o czym mowa (nigdy nie slyszalam). Musze sie podszkolic, jak bede w Polsce. Poprosilabym mame, zeby mi przywiozla, jak przyjedzie na moj slub, ale szkoda mi, jesli to cos tak strasznego;) Poziom telewizji chyba wszedzie jest beznadziejny (najgorsza jest wloska, to juz legendarne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: I innych teleturniejach:-) IP: *.pl 09.09.02, 14:46 Ich troje to takie zmodyfikowane disco polo:-))) Sugeruję raczej posłuchać w polsce, bo chyba szkoda wydawać kasę na ich płyty... A od telewizji włoskiej gorsza jest chyba hiszpańska - oglądam czasami i wyję ze śmiechu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: I innych teleturniejach:-) 09.09.02, 14:47 Zawsze, jak wlaczam tve, to jest corrida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: I innych teleturniejach:-) IP: *.pl 09.09.02, 14:50 :-)))) Fakt, że często:) A zwróciłaś uwagę na prezenterów włoskich i hiszpańskich? tacy dopieszczeni, ulizani, ugłaskani, cukiereczki:-)) I wszyscy wyglądają tak samo nienaturalnie i jak na nich patrzę, to zawsze wydaje mi się, że zapowiadając jakiś program zastanawia się tylko nad tym, jak akurat wygląda:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa a teraz - obce tv:> 09.09.02, 14:51 a ja prawie zawsze trafiam na jakas zapowiadaczke od pogody czy czego. czemu one takie wytapetowane? ja wiem, ze na wizje trzeba wiecej, ale chyba nie tyle, zebym ja to widziala??? nawiasem mowiac, gniewam sie na cyfre do kompletu z wizja, bo odkad sie polaczyly, zezarlo mi dwa ukochane kanaly - cartoon network i mtv base... xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: a teraz - obce tv:> IP: *.pl 09.09.02, 14:55 anexxa napisała: > a ja prawie zawsze trafiam na jakas zapowiadaczke od > pogody czy czego. czemu one takie wytapetowane? ja wiem, > ze na wizje trzeba wiecej, ale chyba nie tyle, zebym ja > to widziala??? > > nawiasem mowiac, gniewam sie na cyfre do kompletu z > wizja, bo odkad sie polaczyly, zezarlo mi dwa ukochane > kanaly - cartoon network i mtv base... > > xx. Ja, odkąd się połączyły, zrezygnowałam i teraz mam aster city i mam cartoon:-)) Anexxa, oglądałaś cow and chicken?? Bo to moja ukochana kreskówka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: a teraz - obce tv:> 09.09.02, 15:00 u mnie na wsi nie ma kablowki, nie mam z czego rezygnowac, chyba ze zgodze sie na posiadanie tych 6 normalnych kanalow naziemnych:> cow and chicken roxx!!! uwielbiam!!! mam nawet kalendarz z cartoon network, w tym miesiacu krowa i kurczak. oraz czerwony:)) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: a teraz - obce tv:> IP: *.pl 09.09.02, 15:05 anexxa napisała: > u mnie na wsi nie ma kablowki, nie mam z czego > rezygnowac, chyba ze zgodze sie na posiadanie tych 6 > normalnych kanalow naziemnych:> > > cow and chicken roxx!!! uwielbiam!!! mam nawet kalendarz > z cartoon network, w tym miesiacu krowa i kurczak. oraz > czerwony:)) :-)) Też bym taki chciała! Ja jeszcze lubię dextera, też jest cool:) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: a teraz - obce tv:> 09.09.02, 15:07 pewnie bedzie na nowy rok. ja swoj (oraz kubek z atomowkami, dwa dlugopisy z atomowkami i dwa olowki z atomowkami;)))) kupilam na stoisku w reducie, przy wejsciu na hale. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: offtopik o Milionerach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 13:33 Zdębiałam kiedyś, gdy laska padła bodajże przy 4-tym pytaniu, które brzmiało: "z czego składa się Krwawa Mary". Przy trzecim pytaniu: "Gdzie znajduje się Kapitol?" wzięła koło..... Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: offtopik o Milionerach 09.09.02, 13:42 z trudnoscia pytan bywa roznie, np. pytanie za milion o Conana, contra pyt. za chyba 8 tys. : o procent lasow w Polsce, do wyboru odpowiedzi typu: 28%, 26%, 30%, 29%. Niezla byla tez babka, ktora nie wiedziala jaka przyprawa barwi na zolto (pyt. za 300 zl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: offtopik o Milionerach IP: *.starnet.katowice.pl / *.radio-gazeta.pl 09.09.02, 23:48 Napiszcie.jakie to pytanie za 100-owe,bo nie moge wytrzymac;programu wogole nie ogladam,nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś