Dodaj do ulubionych

potrzebne informacje..POMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 11:44
Witam,
na wizazu wyczytałam, że dobrze pomaga włoskom "Kompleks odżywczy w ampułkach
Radical stymulujący wzrost włosów", 15 ampułek kosztuje około 30 zł.. ale mam
pytania do osób które go stosowały bądź stosują - jak często się go używa,
czy te 15 ampułek to jest cała kuracja? (np miesięczna), i czy jedno
opakowanie(15szt)/jedna kuracja wystarcza zeby zobaczyc jakies efekty? Prosze
o pomoc bo jestem zrozpaczona.. wlosy mi prawie nie rosna :( Grzywke ostatnio
podcinalam 3 miesiace temu i jej długosc praktycznie sie nie zmienila.. Biore
witaminy ( Humavit ze skrzypem i pokrzywą) i nie borykam sie z jakims
nadmiernym wypadaniem ale zdecydowanie kondycja wlosow pozostawia wiele do
zyczenia..
Bardzo licze na wasza pomoc..
Zdesperowana
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzialena Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.jmdi.pl 24.09.05, 11:56
      mnie nie pomogły 4 opakowania. A co do witamin to jestem własnie po rozmowie z
      lekarką dermatologiem, jej ojciec ma słynna klinike przeszczepiania włosów.
      Wyraźnie powiedziała mi, ze te wszystkie skrzypy, siliki itd. NIC nie daja, to
      jest autosugestia. Placebo - chcemy widziec efekty i widzimy. Jedyne co może
      pomóc to własciwa dieta, której nie da sie zastapic suplementami w pigułkach i
      mniej stresu (łatwo powiedzieć). Nie uzywac farb, nie traktowac suszarka,
      słowem - włosy saute. Wtedy moga byc efekty.

Większość z nas dziedziczy słabe włosy po przodkach i tu sie nie da NIC zrobic.
      Nie wierzcie aptekarkom czy niektórym domorosłym ekspertkom z tego forum. macie
      słabe włosy - tak juz będzie. nie ma cudownych specyfików, które sprawia, że
      włosy będa silniejsze i grubsze... jedynie może bardziej błyszczące.

Natury sie nie oszuka. Trzeba sie z tym pogodzic i nie dramatyzowac - jednym
      szybciej rosna włosy, innym nie. I tyle.
      • Gość: cienkie_wlosy Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:05
        No to mnie kurcze pocieszyłaś :(
        Ale hmm.. na paznokcie mozna wplynąć, na skóre też, a na włosy się nie da?
        Niestety nie mogę sobie pozwolić na pozostawienie włosów bez modelowania i
        suszenia.. Musze tez myc je codziennie.. wiec nie ma dla mnie ratunku?
        • Gość: Madzialena Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.jmdi.pl 24.09.05, 16:27
          ja tez myję włosy codziennie i codziennie je susze suszarką i układam. i efekty
          sa jakie są - włosy zniszczone cienkie, paskudne. Tydzien temu poszłam za
          ciosem - zakończyłam rozjasnianie, wracam do swojego koloru, sporo podcięłam,
          uzywam teraz tylko kosmetyków profesjonalnych i jedwabiu. I założe sie, że
          gdybym włosów nie podcięła to i tak te kosmetyki nic by nie zdziałały.
          niestety, takie włosy...

zobacz jak piekne sa włosy małych dziewczynek - włos jest od cebulki do końcxa
          jeden, cały, a mnie sie włosy łamią. Ile chemii te nasze włosy musza znieść?

Sa włosy i włosy. Moja mam 30 lat farbuje włosy na platynowy i ma piekne,
          zdrowe włosy - a ja poszłam w łysiejącego tatę i żaden kosmetyk tego nie
          nadrobi. Nie ma cudownych leków na zwiększenie objętości włosa.

To jak wyglądaja nasze wlosy nie bierze sie z zewnątrz tylko z wnętrza
          organizmu i to tu nalezy szukac przyczyny kondycji włosów - hormony, geny,
          uboga dieta itd. To trzeba poprawić.
          • Gość: Kornelia Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.rajskanet.pl 24.09.05, 19:59
            hm, no to ja może podzielę się swoim doświadczeniem
            mam cieńkie włosy - to w mojej rodzinie genetyczne. Od lat kilkunastu juz
            stosuję różne kuracje wzmacniające do wcierania (regularnie czyli prawie
            codziennie), staram się dobrze odzywiać (jem bardzo dużo warzyw i owoców)
            dodatkowo stosuję witaminy na włosy. Nigdy nie uzywam suszarki, nie farbuję a
            jedynie płuczę po każdym myciu rumiankiem z cytryną. Jedynym moim grzechem jest
            lakier do włosów.
            Róznica pomiędzy tym co miałam na głowie jak byłam nastolatką a tym co mam
            teraz w wieku 30 lat jest kolosalna. Teraz włosy są moja ozdobą. Aha no i co
            ważne, wypada mi ich z 15 dziennie - max. Także na ładne włosy tez trzeba
            zapracować - oczywiście cudów nie ma - cieńkie nie zrobią się grube - ale będą
            mocniejsze, zdrowe, puszyste i będzie ich więcej na głowie bo prawie w ogóle
            nie wypadają.
            • Gość: ale... Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:08
              cienkie, nie "cieńkie"
          • Gość: cienkie_wlosy Re: potrzebne informacje..POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:54
            Zapomniałam zapytać.. Napisałaś, że stosowałaś Radical - możesz mi w
            przybliżeniu napisać jak się go stosuje (przede wszystkim jak często)? Czy przy
            każdym myciu, raz w tygodniu, codziennie..
            Z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka