Dodaj do ulubionych

Brunetki, jak się malujecie?

25.09.05, 10:47
Może tak sobie poplotkujemy i sobie podoradzamy, co brunetką pasuje bardziej
w makijażu itd.

Ja mam piwno-zielone oczy, ciemne-gęste brwi, brązowe włosy (teraz troche od
słońca pojaśniały), a cera? nie potrafie określić-powiem tak, nie za jasna-
nie za ciemna.
Obserwuj wątek
    • Gość: brunetka Re: Brunetki, jak się malujecie? IP: 62.233.195.* 25.09.05, 11:01
      też jestem brunetką, oczy niebieskie, cera tak jak u ciebie nie jesna i nie
      ciemna
      jeżeli chodzi o ubrania to dobrze czuję się w bieli, zieleni, czerni
      oczy maluję w kolorze beżu, tez za bardzo nie wiem co do mnie pasuje, więc może
      ktoś doradzi?
      • shojo4 Re: Brunetki, jak się malujecie? 25.09.05, 11:04
        :)

podobno nam róz na policzkach nie pasuje, bardziej brzoskwiniowy:):)
        • Gość: Gosia Re: Brunetki, jak się malujecie? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 25.09.05, 11:11
          ja jestem brunetka.mam niebiesko-zielone oczy.cere tez mam nie za jasna ani nie za ciemna.uzywam podkladu, różu na policzki, tuszu do rzęs i blyszczyka.nic wiecej :) i czuje sie dobrze wubranich koloru różowego i turkusowego tez :) czarne nie bardzo bo mam wrazenie ze jestem blada.a w białych owszem :) jest chyba taka zasada ze blondynce ladniej w czarnym a brunetce w białym.tak slyszalam :)
          • Gość: Shakirzycusia Re: Brunetki, jak się malujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 13:02
            Ja też jestem brunetką, mam brązowe oczy i jestem mocno opalona, a używam z
            kolorówek: różu L`Oreala Blush Delicieux kol. bronze magnetic, cienia-na całą
            powiekę L`oreal 47 cinnamon crystal i troszkę na zewnątrz takiego fioleciku -
            też L`Oreala- platinum (wytarty jest nr koloru :/), niestetey mam problem z
            dobraniem błyszczyka, szminki - chciałabym coś lekko brązowego, może
            różowawego, ale ze złotą poświatą. Wszystko co do tej pory mam to albo róże,
            albo brązy, a nic pośrdeniego nie ma :( Może wy macie pomysł co by pasowało do
            mojego makijażu oczu i policzków ;)?! proszę o pomoc.
            • Gość: rose Re: Brunetki, jak się malujecie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.05, 14:09
              myśle że brunetka brunetce nie równa ze sie tak wyraze (nie chce nikogo urazic)
              ale pewnie dużo tez zalezy od koloru oczu no i ogólnie od samej
              zainteresowanej, ale jeżeli moge juz uogólnic to wydaje mi sie brunetki moga
              malować sie troszke mocniej niz np. blondynki, jeżeli chodzi o mnie to mam
              czarne włoski i zielone oczka, bardzo lubie wyraziste głębokie kolory raczej
              ciemne, ale cienia do powiek używam rzadko, raczej jest to tusz + ew liner co
              by oczka podkreślić bo wydaje mi sie że przy tych włosach niepomalowane sie
              gubią, no i błyszczyk (też nie umiem go dobrac, moja zmora zawsze kupie sobie
              jakis wstreny rózowy, bo mi sie wydaje że...) i to chyba tyle, aha rózu nie
              uzywam :)
    • Gość: Nessie Re: Brunetki, jak się malujecie? IP: *.acn.waw.pl 25.09.05, 15:19
      A może być sztuczna brunetka? Farbowana z koloru "ciemny blond myszaty"? :)

Mam szarobłękitne oczy i różową buzię; używam fiołkowych albo zielonych cieni do
      powiek, bardzo jasnego podkładu albo pudru w chłodnej tonacji, czarnego tuszu do
      rzęs, połyskliwej szminki. I to wszystko. Różu nie używam, bo się boję przy
      swojej jasnej karnacji - wszystkie róże wyglądają zbyt intensywnie.
    • wojtow Re: Brunetki, jak się malujecie? 25.09.05, 15:38
      Ze mnie jest typowa Pani Zima - czyli jasna cera, ciemne włosy i brązowe oczy.
      Lubię brązowe, zielone, fioletowe, niebieskie cienie i czarny tusz do rzęs.
      Używam błyszczyka do ust. Podkład - fluid bardzo jasny w skali od 1 do 10 dwa.
      • shojo4 Re: Brunetki, jak się malujecie? 25.09.05, 17:39
        mi nie pasuja jasne cienie:( tylko ciemne...
    • mikams75 Re: Brunetki, jak się malujecie? 25.09.05, 18:56
      to i ja sie dopisze - wlosy ciemny braz, wielkie zielone slepie, cera srednia,
      nie jest jasna ale sniada tez nie i o zimnym odcieniu. Pasuja mi cienie: ciemno
      szare, granat, brudna-zielen. Ewentualnie fiolet. W jasnych cieniach jakos mi
      nie pasuje, ale mysle ze to przez ksztalt oczu niz kolorystyke. Na pewno nie
      pasuja do mnie cienie bezowe i brazowe, nie pasuja tez zadne odcienie zlota.
      MAm wieczny problem z doborek koloru blyszczyka i w koncu kupuje bezbarwne :-D.
      Zreszta moje usta maja same z siebie dosyc wyrazisty kolor.
      Jedyna szminka pasujaca to lipfinity w kolorze ust (chyba nr 80) ale jej sie
      nie da uzywac na co dzien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka