Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:06
Wczoraj zauważyłam, że moja lewa pierś zrobiła się dwa razy większa od
prawej, do tego boli, jest twarda i jakby opuchnięta... Mam 22 lata, nie
biorę pigułek, mam stałego partnera, zawsze się zabezpieczamy...
Nie wiem co jest... Mam teraz dni płodne..., może dlatego, ale nigdy tak nie
miałam...
Wiem... muszę iść do lekarza, ale boję się wyroku...
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE... IP: *.crowley.pl 25.09.05, 23:23
      Kochana, nic nie jest. A na pewno nic z tych rzeczy, co sobie juz wyobrażasz.
      Prawdopodobnie masz powiększony gruczoł pachwinowy (może lekkie przeziębienie
      rzuciło Ci sie własnie tam, a może te dni płodne)i dlatego stąd to obrzmienie i
      ból. Kochana, guzek nie boli (a na pewno nie tak, jak opisujesz I NIE MASZ
      RAKA!!)i nie powoduje zmiany objętości piersi. Jak Ci nie przejdzie w dwa dni -
      idź do lekarza (może najepier pierwszego kontaktu, który pewnie wymaca Ci ten
      gruczoł i moze da antybiotyki), a jak juz bardzo będziesz panikowała - to na
      usg. I tak nic nie będzie!!! Obiecuję. Trzymaj się ciepło i nie denerwuj się.
      ola
      • Gość: przerażony_anioł Re: POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:33
        ...dziękuję ślicznie... dziś zasnę spokojnie... faktycznie byłam troszkę
        zaziębiona...zupełnie nie wzielam tego pod uwage... zaraz czarny scenariusz mi
        sie nasunął...
        jeszcze raz dziękuję... i pozdrawiam:*
    • Gość: len Re: POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 23:27
      Mnie się kiedyś tak zrobiło ale symetrycznie, był to efekt uboczny branych
      leków - mlekotok. Mleka nie było, a biust był coraz większy i większy, było to
      bardzo nieprzyjemne i bolesne (naturalny biust mam bardzo mały). Dopiero lekarz
      mnie zbadał i powiedział, że to się pokarm zbiera, jakieś kanaliki się zatkały
      i rzeczywiście, niedługo później hm, wypłynął. Po odstawieniu leków przeszło.
      Morze masz zaburzenia hormonalne albo bierzesz jakieś leki, które i u Ciebie
      spowodowały taką przypadłość?

Pozdrawiam!
      • Gość: przerażony_anioł Re: POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 23:49
        ...nie, nie brałam żadnych leków...
        ola już rozwiała moje wątpliwości...
        ale dziękuję bardzo.. jak ten stan będzie się utrzymywał, to napewno udam się
        do lekarza, ale narazie domniemam, że to właśnie po moim zaziębieniu...
        pozdrawiam
        • Gość: azja Re: POMÓŻCIE!!! NIE WIEM CO JEST GRANE... IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.05, 09:12
          aniol, nie boj sie, po prostu idz do lekarza, jesli sie nie poprawi.

ale Ole musze troche sprostowac :-) rak piersi moze powodowac asymetryczne
          powiekszenie biustu. i bol tez.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka