Dodaj do ulubionych

H&M w Polsce i MAłgosia Bela.....

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 20:08
czy nie jest ironia losu, że w polsce nie ma tych sklepów, skoro najnowszą
kolekcję H&M w Londynie reklamuje MAłgosia Bela z Krakowa?
Toż to skandal ;-)

A propos , właśnie mam przed soba swój nowy liliowy golf z H&M ;-) z
jesiennej kolekcji, z linii Divided; z mieszanki jakichś puchatych wełen, z
szerokimi rękawami i wysokim , obszernycm golfem. W Londynie króluje brudny
róż, czerń, fiolet i bordo, metaliczne liliowe i ciemnozielone cienie do
powiek oraz szpilki do szpica.

jestem taka mądra, bo moja szwagierka powróćiła stamtąd i zwiozła sobie
szafe ubrań właśnie w kolorach, które powyżej wymieniłam.
Młode londyńskie laseczki upodobały sobie ponadto bluzki z fiszbinami,
niezwykle seksowne, czarne lub różwe,
Tyle najnowszych plotek.

jakby kto co wiedział o H&M, t prosze o donos ;-)
Obserwuj wątek
    • kasiulek Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 15.09.02, 20:34
      Hmmmmm...
      No tak, w H&M jest zawsze mnostwo nowosci zgodnych z obowiazujacymi trendami,
      ciuchy sa tanie jak barszcz, ale do jakosci czepiam sie nieustajaco. Sporo
      rzeczy szytych jest z kiepskich materialow, ktore na zdjeciach reklamowych
      wygladaja doskonale, a w rzeczywistosci sa nieciekawe - tak bylo miedzy innymi
      z granatowym lnianym garniturem w prazki na przelomie wiosny i lata. Byl to
      len, owszem, ale z duza domieszka ordynarnego plastiku. Sporo rzeczy jest zle
      wykonczonych, tu sie strzepi, tam sie pruje albo jest krzywo skrojone.
      Osobiscie kupuje sporo rzeczy w H&M (ostatnio zafundowalam sobie sztruksy za €
      25 w kolorze "wielbladzim" i bezowy bezrekawnik (na wierzchu
      cos "materialowego", pod spodem polarek), z wielu jestem zadowolona, chociaz sa
      to glownie rzeczy sportowe z linii LOGG lub wlasnie Divided. W zwyklych
      koszulowych bluzkach chodze chetnie do pracy, ale prasowanie ich jest droga
      przez meke - kolnierzyki sa fatalnie uszyte! Kupilam tez w zeszlym roku
      sportowa bluze z kapturem, ktora po pierwszym praniu okazala sie byc krzywo
      skrojona - nadaje sie teraz tylko i wylacznie do sprzatania mieszkania albo
      pracy w ogrodzie.
      Od czasu mojego pierwszego "poslizgu" na ciuchach z H&M za kazdym razem ogladam
      kazda rzecz co najmniej 100 razy i nadal kupuje, tyle ze uwazniej:))) No i
      dobrze, ze ceny w H&M sa niskie, wiec w razie czego nie zal wyrzuconej kasy.
      Ale i tak mimo wszystko wole Zare i Esprit:)))

Pozdrawiam:)))
      • staua Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 15.09.02, 20:43
        Mam taka sama opinie o H&M jak Kasiulek, wzwajcarii jest to chyba najtanszy
        sklep z modnymi ubraniami, i rzeczywiscie projekty sa ciekawe, ale
        jakosc...szkoda gadac. Jak tu przyjechalam, podobalo mi sie, ze sa takie tanie,
        ladne rzeczy, kupilam kilka i bardzo szybko sie zniszczyly. Teraz mam dwie
        bluzki, jedna z podstawowej kolekcji, elastyczna z lycra, obcisla, z
        kolnierzykiem polo bez zapiecia, ale natychmiast prawie obok kolnierzyka
        zrobila sie dziurka. Druga to koszulowa, bawelniana LOGG, jest OK, ale
        rzeczywiscie mecze sie z prasowaniem. Staram sie tam juz nie kupowac, poza tym
        oni maja czesto tanie materialy i duzo sztucznych wlokien, mnie to akurat
        przeszkadza. Ale moja kolezanka kupuje tylko tam i po prostu szybko zmienia
        ciuchy, jak sie cos zniszczy, to nie zal jej wyrzucic, a lubi miec rzeczy z
        obowiazujacego trendu (ja wole klasyke).
        Podsumowujac - moze to nie taka strata, ze w Polsce ich nie ma...
        • Gość: katrina Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 21:21
          H&M kojarzy mi się z radosnym przymierzaniem stert ciuchów w ich
          kilkupiętrowym "store" w NYC. Tanio, ale jakos nigdy nic mnie nie powaliło na
          tyle żeby kupic. Jakość mi nie przeszkadza specjalnie, no chyba że jakiś
          straszny plastik, ale np. moja Mama strasznie się krzywi na ten sklep, "jak ty
          tam możesz w ogóle chodzić, co za szmaty" itp :) Jeśli polecę w zimie, to
          wstąpię na pewno.
          • Gość: palumpalum Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 22:59
            a ja jestem taka mało spostzregawcza, ze jak bywałam swego czasu często w
            belgii to nigdy nie wchodziłam do tych sklepów, bo wolałam jakies inne (pewnie
            równie podobne jak C&A, itp.).
            Ale co mnie boli, to fakt, że np. w Krakowie i całej MAłopolsce w sklepach
            jest takie jakies "chro", wszuyskie ciuchy wszedzie takie same, sprowadzane
            nie wiadomo skąd i pzrez kogo ... słabo sie robi: króluje włoska moda disco
            (np. pseudo zamszowa bluzka z frędzlami i kieca z pomietej firanki- w sam raz
            do pracy, heheheh). Oczywiście jak pójde do Krakow Plaza czy innych galerii,
            to mam tam Zare, Solara, Reserved i milion innych sklepów, ale ... POŻĄDAM
            CZEGOŚ NOWEGO !!!!!
            i chchiałabym, żeby w polskich sklpeach były ubrania we wszystkich
            rozmaiarach, a nie np. tylko 36 i 44, co mnie wkurza.

• goga.74 Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 10:58
          Kasiulek ma sporo racji co do jakosci, ale LOGG jest zdecydowanie OK. Kupilam
          tam w kolecji wiosenno-letniej fajne lniane bluzki koszulowe (niebieska i
          khaki), podkoszulki, mam tez kilka par ich spodni. Sa to zupelnie przyzwoitej
          jakosci, tanie ciuszki w stylu sportowym. Innych (nie LOGG-a) w H&M nie
          kupuje, nigdy mi nic nie wpadlo w oko. Jak chce cos kupic bardziej kobiecego
          czy eleganckiego, to nie u nich.
          Kasiulek, mamy chyba takie same bezowe kamizelki :-)
          • kasiulek Goga:)))))) 16.09.02, 14:14
            goga.74 napisała:

> Kasiulek ma sporo racji co do jakosci, ale LOGG jest zdecydowanie OK. Kupilam
            > tam w kolecji wiosenno-letniej fajne lniane bluzki koszulowe (niebieska i
            > khaki), podkoszulki, mam tez kilka par ich spodni. Sa to zupelnie przyzwoitej
            > jakosci, tanie ciuszki w stylu sportowym. Innych (nie LOGG-a) w H&M nie
            > kupuje, nigdy mi nic nie wpadlo w oko. Jak chce cos kupic bardziej kobiecego
            > czy eleganckiego, to nie u nich.
            > Kasiulek, mamy chyba takie same bezowe kamizelki :-)

Fajna ta kamizela, prawda?:)))
            I ciepla, wczoraj sprawdzilam:)))
            Pozdrowka z poludnia Niemiec!
            • goga.74 Re: Goga:)))))) 16.09.02, 16:13

> Fajna ta kamizela, prawda?:)))
              > I ciepla, wczoraj sprawdzilam:)))
              > Pozdrowka z poludnia Niemiec!

Fajna, tez wyprobowalam. Spodnie, sweter + ta kamizelka i siup na rower.
              Pozdrowiam rowniez.
    • Gość: kachna Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 23:25
      a ja h&m kocham niezmiennie. co do jakosci tez nie mam zastrzezen, mam od nich
      wiele rzeczy i z zadna nie bylo problemow. mam np. bluzeczke kupiona w 1998,
      chodze w niej bardzo czesto, bo po prostu ja kocham, i dopiero niedawno [z
      bolem] zauwazylam oznaki uplywu czasu.
      a tak poza tym [przepraszam za szczerosc] z naszego rynku wypierani sa raczej
      producenci zbyt dobrzy [zbyt drodzy], choc nie mam teraz na mysli branzy
      odziezowej, wiec kwestia jakosci nie powinna stac na przeszkodzie pojawieniu
      sie h&m w polsce. pozdrawiam fanki h&m :))
    • Gość: magda77 Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.szczecin.uw.gov.pl 16.09.02, 08:04
      Zgadzam sie z Kachną.estem fanka HM tak samo jak Ty!często jestem w Belgii i
      jak tylko tu jestem to lece do HM zobaczyc co nowego.I na jakość tez nie
      narzekam.A tak w ogóle to słyszałam/plotki/ ze te ciuchu sa wzorowane na
      róznych kolekcjach znanych projektantów a tanie bo;gorsze materiały i podobno
      szyją to Koreańskie dzieci.
    • Gość: Joasia Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 10:51
      a gdzie są sklepy HM w Polsce?
      • g_andzia Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 11:06
        koreańskie i chińskie dzieci w piwnicach szyją wszystko, co sie da:) a co do
        h&m to ja lubię, zawsze coś tam wybiorę. jakość jest rózna, trzeba dokładnie
        oglądać wykończenie i skład tkaniny, ale i tak zawsze to robię:) mam od nich
        genialną kurteczkę na zimę - puchowa, ale o fasonie kożucha, bardzo ją lubię:)
        i w polsce by się przydali:)))
        p.s. a co do małgosi beli, to mam wrażenie, że tylko w mojej lodówce jeszcze
        jej nie ma:) nawet na głównej stronie forum straszy:)))
        • Gość: palumpalum Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 11:22
          rzeczywiście Bela pzresiaduje w Dymie i w Zaułku Niewiernego Tomasza, pali jak
          smok a z bliska wygląda jak zagłodzona, przeciętna, rozczochtrana studentka.
    • annika_vik Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 12:02
      HM do Polski przyjść nie chce - tak po prostu. Przynajmniej nie mają tego w
      planach, jak nam odpowiedzieli, kiedy usiłowaliśmy ze znajomymi rozkręcić tu
      ich filię... Sądzę, że jednak obserwują sukcesy KappAhla i Cubusa, więc być
      moze zmienią zdanie.
      HM uważam za super, super, super! Zaopatruję się w Szwecji i jakość rzeczy w
      ichnich HM-ach jest rewelacyjna! Najprostsze bluzeczki za 50 SEK (22 zł)
      wytrzymują po pięć lat i nie tracą nawet koloru, prane w pralce po dwa razy w
      tygodniu. Naturalnie nie wszystkie rzeczy mi pasują. W sklepach cała seria
      Divided, a w katalogu Rocky - udziwnione. Pasują mi proste fasony. Dużo
      zamawiam z katalogu (szwedzkiego) HM Rowells - rewelacja. I ceny bardzo dobre.
      Polecam wam odwiedzić stronę www.hm.com (jest wiele wersji językowych). Na tej
      stronie mieści się też sklep internetowy - niestety, nie wysyłają do Polski!
      Jeżeli macie znajomych zagranicą, albo często jeździcie (jak ja) to warto
      zamawiać i odbierać na poczcie.
      • Gość: gAndzia Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 16.09.02, 12:05
        własnie w sztokholmie najbardziej sie w h&m obkupuję! nie wiem, czy kolekcje
        inne czy to jakas autosugestia, ale tam mi się więcej rzeczy podoba niż np. w
        wiedniu:)
        • hokusai Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 14:44
          No pewnie,ze w Sztokholmie, bo to przeciez ojczyzna H&M! I na kazdym rogu
          sklep...co dla nas tubylcow, jest lekka zmora, bo w rzeczach H&M chodza
          wszyscy, a raczej wszystkie! W mojej pracy prawie wszystkie kobitki siedza w
          kreacjach by H&M, wiec jak cos sie kupi, to trzeba natychmiast pedzic w tym do
          swego biurka, bo liczy sie prawo pierwokupu, czyli reszta albo akceptuje, ze
          wyglada tak jak sasiadka (niestety wiekszosc to robi), albo zgrzytajac zebami
          oddaje rzeczy do sklepu (mozna oddac, nienoszone oczywiscie, przez 10 dni od
          daty zakupu i zwracaja pieniadze). Ja lubie bardzo ich ciuszki, bo sa jajeczne,
          b. szybko lapia trendy, ale kostiumu czy plaszcza juz bym u nich nie kupila, bo
          ta jakosc straaaaszna. Ale bluzki, sweterki (tez trzeba uwazac) OK. I ceny jak
          nie z tej bajki. Niech zyje H&M, kolejny szwedzki sukces po IKEI, Absolucie,
          kluczu francuskim i butelce do Coca-Coli. Ze nie wspomne juz o zamku
          blyskawicznym. POzdrawiam
          • kotmanka Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 17:50
            ja tam lubie czasem choc rzadko zagladnac do haiema, zwlaszcza w lecie, kiedy
            maja sterty sympatycznych koszulek, spodni (np fajne wojskowe), tanio i milo
    • Gość: ananies Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 18:30
      Ja znam H&M z Holandii, dla siebie rzeczy u nich nie kupuję (wolę raczej
      klasykę, no i jakość w NL jest raczej europejska, niż szwedzka), ale za to mają
      genialne rzeczy dla dzieci. Ich jakość, o dziwo, jest rewelacyjna, ubrania
      dziecięce pierze się po jednym założeniu, przetrzymują wszystko! Wiele ciuchów
      od nich moje dzieci nosiły po sobie (tzn.syn po córce), i, naprawdę, nie widać
      było żadnegho zużycia. Swoją drogą ciekawe, jak oni to robią - tak różn jakość
      ubrań dziecięcych i dla dorosłych (dotyczy to nie tylko materiałów, ale i
      wykończenia).
      Polecam wszystkim mamom z tego forum,
      a.
      • Gość: Magda Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 18:52
        ja poznałam H&M dosyć dawno temu gdy w polsce nie było zbyt dużo sklepów,
        całymi dniami stamtąd nie wychodziłam. W tym roku jak pojechałam do Szwajcarii
        to trochę się zdziwiłam, to nie był już ten sklep jak przed laty, czy myślicie,
        że on tak się skiepścił? czy po prostu w polsce są już fajne sklepy(powoli)?
        A tak swoją drogą to powinnyśmy założyć komitet do spraw wprowadzenia do Polski
        H&M :) koniec z dyskryminacją!
    • ptasia Re: H&M w Polsce i MAłgosia Bela..... 16.09.02, 18:46
      h&m lubię, ale z jakością to tam faktycznie różnie - trzeba patrzeć, swetry np.
      b. się mechacą; OK jest linia LOGG i Rocky- męsko/młodzieżowa. Jeden z
      nielicznych sklepów w ktorych mój niewysoki facet może dostać na siebie ciuchy
      i to za rozsądną cenę - tylko szkoda, że nie ma w PL. Fajną mają też czasem
      bieliznę - do tej pory mam komplet ze Snoopym, w skład którego wchodzą jedyne
      stringi jakie mam (dla Snoopy'ego wszystko ;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka