Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę - zerknijcie na...

17.09.02, 13:46
...www.wizaz.pl.
Wiem, wiem; ostatnio była tu gorąca dusykusja na temat głównie ocen
kosmetyków.
Chciałabym jednak, żebyście poczytały opinie o podkładzie Chanel "Double
Perfection Fluide" - są bardzo pozytywne,dla wielu osob to wręcz ideał.
Kosztuje zabójczo, bo aż 160zł, ale jeśli jest wydajny i naprawdę czyni takie
cuda z twarzą, to zaczęłabym "przemyśliwać" jego zakup.

Nie wiem czemu, ale nie znajdziecie go w produktach Chanel, wpisując "Chanel"
w wyszukiwarkę.Znajduje się natomiast w kategorii "Podkłady" oraz w "100
ostatnich ocenach".

Zdaje się, że Helena jest wielbicielką kolorówki Chanel, może też cos
podpowie.
Z góry dziękuję i pzdr, s.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 13:53
      Tu Anja, nie Helena:)) Miałam co prawda tylko taką próbeczkę, wystarczyła mi na
      4-5 dni, podkład jest bardzo dobry. Twarz wygląda ładnie, naturalnie, z
      odcieniem nie miałam problemu, po kilku godzinach musiałam oczywiście nieco
      zmatowić buźkę. To co mogę zaproponować, to to, żebyś wzięła próbkę z Sephory;
      dla mnie ten był super, dopóki nie odkryłam Shiseido:))
      • Gość: Helena Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... IP: 213.134.140.* 17.09.02, 14:05
        wybacz Silie, ze cie rozczaruje, ale jak zdecydowanie stawiam na kolorowke
        Diora, Chanel tez miewalam - jakosc extra, bez zarzutu, ale wydajnosc mikra.
        Jezeli chodzi o podklady jestem wierna wielbicielka Air Weara i kropka :-)).
        Tak czy inaczej za taka kase podkladu bym nie kupila raczej. Krem tak, ale nie
        podklad.
        Pozdrawiam
        H.
        • silie Re: do Heleny 17.09.02, 14:43
          Aaaa, sorki; nie bylam pewna czy to Chanel czy Dior, no i spudłowałam:)
          s.
    • Gość: nika Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 14:26
      double perfection jest rzeczywiscie swietny,pieknie wygladza,kryje,a nie czuc
      go w ogole na twarzy,no i przede wszystkim rzeczywiscie matuje i delikatnie
      rozswietla,co kiedys wydawalo mi sie nieprawdopodobne!acha,jest bardzo wydajny:)
      • Gość: gAndzia Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 17.09.02, 14:41
        na wizazu już moja noga nie postaje:), ale ten podkład ma moja przyjaciółka (z
        mieszaną, dośc brzydką cerą - ślady po tradziku, rozszerzone pory, czasem jakiś
        wyprysk) i baaardzo zadowolona, twierdzi, że to najlepszy jaki miała:) ja
        osobiscie nawet nie testowałam, wiec nie wiem:)
        • srajda Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... 17.09.02, 15:50
          Zwykle jak nie mam nic do powiedzenia, to nic nie mówię...
          Ale widać nie wszyscy znają tę zasadę.
    • coralin Re: Bardzo proszę - zerknijcie na... 17.09.02, 15:07
      A ja TU kilkakrotnie chwaliłam ten podkład Double Perfection
      Chanel.Przymierzając się do zakupu przetestowałam jesienią kilka (Shiseido,
      Dior, EL,HR) i ten wydał mi sie idealny.Wspaniale się rozprowadza,wtapia w
      skórę, choć muszę uczciwie przyznać,że jeśli ktoś ma wiele do ukrycia może się
      nie sprawdzić.Uszlachetnia cerę i tak jak obiecuje matuje i rozświetla.Mnie
      służy świetnie.Ja dostałam próbkę nr 50 Natural(za ciemna),a kupiłam 30 Cendre.
      Podobno jest w Polsce dostępny 10 (strasznie jasny),a optymalny dla większości
      Polek 20 niedostępny u nas(albo ekspedientka wcisnęła mi kit).Teraz mam go na
      twarzy od 8 rano i żadne bibułki nie były jeszcze potrzebne.Skóra nie jest
      super matowa,ale też się nie błyszczy.Jest po prostu rozświetlona, wygląda
      świeżo i szlachetnie.Porównywałam tu kiedyś ten podkład do testowanego Rimmel
      Natural Sensations(efekt podobny do Chanel, ale trwa kilka godzin a z podkładem
      Double Perfection skóra wygląda świetnie długo).To poza perfumami Allure i Coco
      Mademoiselle pierwszy produkt Chanel, którego używam i uważam ,ze zakup był
      udany!
      • Gość: Kamilla Re: Double Perfection Fluide CHANEL IP: 62.29.248.* 17.09.02, 15:29
        Hej,
        Dołączam się do zachwytów nad tym podkładem. Jezeli chodzi o rzekomy brak nr.
        20 w Polsce, to powiedz babie-głupiej ekspedientce, żeby nie ściemniała, tylko
        żeby się lepiej przygotowała do pracy w perfumerii. Ja dwa miesiące temu
        robiłam rekonesans Chanelowy w Poznaniu i we wszystkich perfumeriach z
        kolorówką Chanel (odwiedziłam ich coś koło 4-5) były kolory od 10 do 50, więc
        babulec ewidentnie gadał farmazony.
        Ktoś wczesniej pisał o wysokiej cenie 160zł (czasami - w Poznaniu - nawet 170
        - 175zł). Mnie też wydawała się lekko wygórowana, tym bardziej ze chciałam
        kupić zestaw podkład + puder sypki Poudre Libresse Universeille, też Chanel. I
        zeby trochę zaoszczędzić, poprosiąłm znajomych o zakupy na Heathrow - w
        przeliczeniu na złotówki wyszło coś ok. 100 - 110zł za każdy produkt, więc
        oszczędność była naprawde znaczna.
        A produkty są naprawdę rewelacyjne - ja mam niewdzięczną, mieszaną cerę skłonną
        do podrażnień, wyprysków i szybkiego błyszczenia się. A w/w podkład i puder
        potrafią dokonać takich cudów, że czasami az mi trudno uwierzyć, ze to ta sama
        cera, z którą walczyłam w przeszłości.
        K
        • coralin Re: Double Perfection Fluide CHANEL 17.09.02, 15:38
          Gość portalu: Kamilla napisał(a):

> Hej,
          > Dołączam się do zachwytów nad tym podkładem. Jezeli chodzi o rzekomy brak nr.
          > 20 w Polsce, to powiedz babie-głupiej ekspedientce, żeby nie ściemniała,
          tylko
          > żeby się lepiej przygotowała do pracy w perfumerii. Ja dwa miesiące temu
          > robiłam rekonesans Chanelowy w Poznaniu i we wszystkich perfumeriach z
          > kolorówką Chanel (odwiedziłam ich coś koło 4-5) były kolory od 10 do 50, więc
          > babulec ewidentnie gadał farmazony.

Tak sądziłam:) Na szczęście ten zakupiony Cendre jet odpowiedni dla mojej
          karnacji.Skóra wygląda pięknie, naturalnie.Ja bardzo mało maluję się,ale
          podkład z tych makijażowych kosmetyków jest najważniejszy.
      • Gość: Kamilla Re: Double Perfection Fluide CHANEL IP: 62.29.248.* 17.09.02, 15:31
        Hej,
        Dołączam się do zachwytów nad tym podkładem. Jezeli chodzi o rzekomy brak nr.
        20 w Polsce, to powiedz babie-głupiej ekspedientce, żeby nie ściemniała, tylko
        żeby się lepiej przygotowała do pracy w perfumerii. Ja dwa miesiące temu
        robiłam rekonesans Chanelowy w Poznaniu i we wszystkich perfumeriach z
        kolorówką Chanel (odwiedziłam ich coś koło 4-5) były kolory od 10 do 50, więc
        babulec ewidentnie gadał farmazony.
        Ktoś wczesniej pisał o wysokiej cenie 160zł (czasami - w Poznaniu - nawet 170
        - 175zł). Mnie też wydawała się lekko wygórowana, tym bardziej ze chciałam
        kupić zestaw podkład + puder sypki Poudre Libresse Universeille, też Chanel. I
        zeby trochę zaoszczędzić, poprosiąłm znajomych o zakupy na Heathrow - w
        przeliczeniu na złotówki wyszło coś ok. 100 - 110zł za każdy produkt, więc
        oszczędność była naprawde znaczna.
        A produkty są naprawdę rewelacyjne - ja mam niewdzięczną, mieszaną cerę skłonną
        do podrażnień, wyprysków i szybkiego błyszczenia się. A w/w podkład i puder
        potrafią dokonać takich cudów, że czasami az mi trudno uwierzyć, ze to ta sama
        cera, z którą walczyłam w przeszłości.
        K
        PS. Jeszcze jedno - jeżeli ktoś bedzie chciał sprowadzać ten podkłąd i puder z
        zagranicy, to pamiętajcie, ze tam obowiązuje inna numeracja, tzn. nasz 20 to
        tamtejsze 02, nasze 30 - 03, itp.
        • Gość: Anja do Kamili - puder sypki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 15:37
          Kamila, mam prośbę, zdaj relację z pudru sypkiego, proszę Cię! Czy jest
          wydajny, jak matuje, itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka