Dodaj do ulubionych

Jak malować perfekcyjnie rzęsy???????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.02, 21:39
Cześć dziewczyny, właśnie sobie kupiłam tusz lancome flextincile i jestem
bardzo zadowolona, mam tylko małe pytańko-jak właściwie poprawnie maluje się
rzęsy? Chodzi mi nie tylko o ruchy szczoteczką, ale także o sposób nabierania
tuszu, czy jego nadmiar wcieracie w pudełeczko? Aha co robić zeby nie
sklejaly się rzęsy i czy malujecie dolne rzęsy. a może macie jakies ulubione
kolorki i je polecacie?Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuje z góry za
wszystkie odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 12:18
      Dziewczyny pleassssssssseee:)
      • Gość: Monka Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.gamma.com.pl 18.09.02, 12:26
        :))
        Powiem Ci jak ja maluje :) chyba niezle mi wychodzi bo prawie w kazdym tygodniu
        pytaja mnie jaki mam tusz (a mam rozne) wiec to chyba nie tusz a o technike
        chodzi :)).
        Otoz, przede wszystkim klade lusterko na stol plasko :)kiedy sie nad nim
        pochylam widze dokladnie cala rzese od nasady po koniuszek :). Nastepnie
        dotykam szczoteczka tylko koncowki, odczekuje ok minutki zeby dobrze wyschy,
        pozniej druga warstwa, tym razem cale przeciagam tuszem (normalnie przeciagam,
        nie robie zygzakow).
        A co do wycierania szczoteczki to w dobrych tuszach to nie jest potrzebne, bo
        nabiera sie tyle tuszu ile trzeba :)). jestem blondynka, wiec kolorki jakich
        uzywam to: grafit, oberzyna, granat (Lancome to moje ulubione) kiedys uzywalam
        jeszcze czerwonego - tez Lancome :))
        Zycze milych eksperymentow.
        M.
      • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 12:30
        Kika, nie wiem czy ja to robie perfekcyjnie i profesjonalnie, w kazdym razie
        efekty sa niezle ;) Ruchy szczoteczka poziome (w taki sposob w jaki NIE NALEZY
        myc zabkow ;). Wtedy rzesy sie nie sklejaja. Na wypadek, gdyby jednak,
        wystarczy przeczesac grzebyczkiem kiedy sa jeszcze wilgotne i po klopocie.
        Tuszu nie wycieram w pudeleczko, bo on wtedy zasycha i robia sie grudki, tylko
        delikatnie wycieram szczoteczke w kawalek papieru ksero ;) W chusteczke nie, bo
        wtedy do szczoteczki moga sie przylepic kudelki. Wiem, ze to malo ekonomiczne,
        ale czasem inaczej sie nie da jak tusz zgestnieje.
        Dolnych rzes nie maluje nigdy.
        Kolory? Czarny, brazowy i ostatnio bezskutecznie szukam sliwkowego :)
        Pozdrawiam :)
    • Gość: r Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 12:27
      kika, skopiowałam coś dla Ciebie z wizaz.pl. Warto tam zajrzeć, jeśli masz
      jakieś pytania dotyczące wykonywania makijażu.

Nakładanie tuszu
      Tusz zawsze nakładamy pod koniec malowania oka a najlepiej na sam koniec
      makijażu, żeby przy ewentualnych poprawkach pudrem czy różem nie przypruszyć
      rzęs.
      Spiralę wyjmujemy z fiolki bez "pompowania". Inaczej wtłaczamy do środka
      powietrze i tusz szybciej wysycha. Także unikajmy wycierania jego nadmiaru w
      krawędź opakowania. Te stare, zaschłe drobinki tuszu będą zostawały potem na
      spirali.
      Tusz na górnej powiece zaczynamy nakładać tuż przy nasadzie rzęs. Spiralę
      delikatnie poruszamy w prawo i w lewo tak aby wszystkie rzęsy znalazły się
      między włoskami. Przeciągamy spiralę do góry aż po same ich końce. Jeśli chcemy
      nałożyć kilka warstw to w trakcie należy je przeczesywać, póki są jeszcze
      wilgotne. I dopiero na tak rozdzielone, suche rzęsy nakłada się kolejną warstwę
      tuszu.
      Czasami łatwiej jest malować delikatne rzęsy na dolnej powiece trzymając
      spiralę pionowo.

Tricki wizażystów:
      podkręcanie rzęs; robimy to zalotką jeszcze przed nałożeniem tuszu -
      przykładamy możliwie blisko krawędzi powieki i delikatnie zaciskamy; niektórzy
      wizażyści posługują się również "mini lokóweczką" do rzęs, której ciepła
      końcówka podkręca już pomalowane rzęsy;(niestety nie jest ona dostępna na
      polskim rynku)
      kropeczki bądź kreseczka między rzęsami; wydają się dużo gęściejsze;
      kolorowe tusze; malują nimi całe rzęsy bądź tylko ich końce np. po pomalowaniu
      wcześniej czarnym tuszem;
      sztuczne rzęsy bądź kępki;
    • Gość: kika Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 12:54
      a ja mam ochote na fioletowy kolorek, tylko sie zastanawiam czy będzie pasowac
      do zielono niebieskich oczu:)
      • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 13:10
        Wydaje mi sie, ze bedzie pasowalo :) A bardziej niebieskie czy bardziej zielone
        masz? Bo jak bardziej niebieskie to mozesz pojsc bardziej w sliwke :)
        • Gość: kika Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 13:19
          hm chyba bardziej niebieskie( nie ma to jak miec kolorowe oczy:)) Chyba sie
          zdedcyduję na śliwkę, danielle a jakiej firmy- lancome, czy jakies inne,
          wczoraj jak ogladalam lamcome to mi się wydal bardzo jasno fioletowy?
          • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 14:05
            Kiko, niestety firmy nie umiem Ci doradzic, gdyz sama jak na razie szukam dla
            siebie odpowiedniej sliwki :( Dobrym wyjsciem bylby spacerek po sklepach i
            mazanie sie testerami :) Wtedy bedziesz wiedziec zarowno to, jak wygladasz w
            danym kolorze jak i to jakiej jakosci jest tusz. Slyszalam, ze ladna sliwke ma
            Bourjois, ale sama jeszcze jej nie probowalam, bo w "moich" sklepach tego
            koloru akurat nie bylo :( Bede musiala przejsc sie gdzies dalej, ale na razie
            nie mam czasu :( Echhh...tak to jest, kiedy sie ma zachcialki, trzeba sie
            nabiegac ;)
            • renia30 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 14:34
              Jeszcze cos dodam do techniki - zwykle maluje najpierw górne rzesy ale nie od
              spodu tylko przejeżdżam raz po wierzchu, a zaraz potem już w "normalny" sposób
              od spodu. Efekt u mnie jest super, choć rzęsy nie mają ani specjalnej długości
              ani grubości.
              Taki manewr podpatrzyłam kiedyś na targach kosmetycznych we Frankfurcie (kiedyś
              jeżdziłam służbowo na takie imprezy, ale teraz po zmianie pracy już nie
              bu.............. ;o(((
              Sposób polecam.

pozdro
              renia30
              • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 14:45
                Reniu, a czy sie rzesy nie prostuja od tego "przejezdzania od wierzchu"? :)
                • renia30 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 17:02
                  Nie, ponieważ zanim zdążą wyschąć tuszuje je od spodu. Spróbuj sama, ciekawa
                  jestem czy zauważysz efekt.
                  pozdrawiam renia30
                  • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 17:14
                    Reniu, wlasnie sprobowalam...RANY BOSKIE to nie sa moje rzesy!!! To jakis
                    cud :))) Rewelacja :))) Oj...ide do lustra sie jeszcze pogapic :)))
                    • renia30 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 17:55
                      :o)))))))
                      cieszyć się, cieszyć bardzo...
                      r
              • isia67 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 18:28
                renia30 napisała:

> Jeszcze cos dodam do techniki - zwykle maluje najpierw górne rzesy ale nie od
                > spodu tylko przejeżdżam raz po wierzchu, a zaraz potem już w "normalny"
                sposób
                > od spodu. Efekt u mnie jest super, choć rzęsy nie mają ani specjalnej
                długości
                > ani grubości.
                > Taki manewr podpatrzyłam kiedyś na targach kosmetycznych we Frankfurcie
                (kiedyś
                >
                > jeżdziłam służbowo na takie imprezy, ale teraz po zmianie pracy już nie
                > bu.............. ;o(((
                > Sposób polecam.
                >
                > pozdro
                > renia30
                Renia, a ja myślałam, żem taka zdolna i wymyśliłam nowy sposób tuszowania rzęs.
                A tu okazuje się, że we Frankfurcie już go stosują. Na swoje usprawiedliwienie
                ma fakt, że nigdy we Frankfurcie nie byłam, a tym bardziej na targach. Co to
                znaczy talent no nie....;-))))
                • renia30 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 20.09.02, 11:28
                  Ten Frankfurt mi sie po prostu od razu skojarzył poniewaz tam po raz pierwszy
                  to zobaczyłam.

A czy znasz to: najpierw malujemy jednym tuszem, ale drugą warstwe kładziemy
                  innym? To tez nieżle działa.

pozdrowienia renia30
                  • isia67 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 20.09.02, 17:34
                    renia30 napisała:

> Ten Frankfurt mi sie po prostu od razu skojarzył poniewaz tam po raz pierwszy
                    > to zobaczyłam.
                    >
                    > A czy znasz to: najpierw malujemy jednym tuszem, ale drugą warstwe kładziemy
                    > innym? To tez nieżle działa.
                    >
                    > pozdrowienia renia30
                    Renia, znam. Ostatnio np. najpierw maluję niebieskim Flexem (ładnie wydłuża), a
                    na to śliwkowy Magnificils (pogrubia). W sumie mam taki dziwny kolorek. Albo
                    górne w brązie (czerni nie używam), a dolne delikatnie np. w granacie.
                    Szmineczki też lubię sobie pomiąchać. I cienie - najpierw pędzelęczkiem lub
                    paluszkiem po jednym, a potem tym samym paluszkiem po drugim i dopiero wtedy na
                    oczko. Efekty za każdym razem są inne i to jest w tej zabawie najfajniejsze. No
                    nie? Pozdrówka
            • ladyblue Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 14:48
              danielle - ładną śliwkę ma Lancome (Amplicils) i YSL
              kika - wybierz się do jakiejś perfumerii (polecam Sephory) i zobacz jaki
              kolorek będzie pasował. z Lancome najładniejsze kolorki ma Amplicils, natomiast
              Flextencils jest jakiś nijaki ;)
              • Gość: danielle Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.net.okay.pl / 192.168.7.* 18.09.02, 14:51
                Dzieki ladyblue :)
                • Gość: kika Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 15:30
                  Chyba sie jednak wybiore do sephory i ogladne sobie te sliweczki:)PZDR.
                  • kotmanka Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 15:50
                    ja mam flextencils ciemnobrazowy, i jest super, juz sie z nim przeprosilam
                    (przez pierwszy tydzien efekt nie byl zbyt dobry, za gesty). kolor na dzien
                    jest genialny, tusz jest trwaly, praktycznie zero osypki po calym dniu.

a maluje trzymajac male lusterko w reku i patrzac w dol, w ten sposob od spodu
                    od samych "korzeni" maluje sobie rzesy, ktore jeszcze wilgotne potem palcem
                    poprawiam do gory. mam nadzieje ze ten opis jest w miare jasny...daje
                    przynajmniej dwie warstwy.
                    • Gość: Drzazga Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 16:10
                      kotmanka napisała:

> ja mam flextencils ciemnobrazowy, i jest super, juz sie z nim przeprosilam
                      > (przez pierwszy tydzien efekt nie byl zbyt dobry, za gesty). kolor na dzien
                      > jest genialny, tusz jest trwaly, praktycznie zero osypki po calym dniu.
                      >

Kotmanko, to znaczy,że inne tusze Ci się osypywały? Intryguje mnie to, ponieważ
                      spotkałam się, na forum i w tzw. testach zamieszczanych w prasie urodowej, w
                      opisie z uwagą, że ogólnie tusz bardzo dobry, wydłuża, pogrubia, "osypuje się
                      lekko DOPIERO po paru godzinach"??? A oceniane mascary są z górnej półki.
                      Zupełnie nie rozumiem, jakiekolwiek grudki pod okiem wg mnie od razu by tusz
                      dyskwalifikują, przecież nie ocenia się przeterminowanych?

Makijaż noszę przez cały dzień, z reguły ponad 12 godzin bez poprawek i nigdy
                      wieczorem nie zauważyłam, żeby tusz się osypywał. Nie mam z natury rzęs jak
                      firanki, też nakładam 2 warstwy, techniką b.podoną do Twojej. Używam już dość
                      długo produkcji Avonu, a że czatuję na promocje, kosztują mnie ok. 17 zł,
                      gdybym wydała 100 na gorszy, chyba by mnie szlag trafił ze złości!
                      • kotmanka Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 16:15
                        ja ostatnio w jakims szalenstwie kupilam w nastepujacej kolejnosci
                        1 flextencils ciemny braz
                        2 lash architect czarny
                        3 extreme cils chanel czarny
                        zarowno loreal jak i chanel osypuja sie juz po paru godzinach - ale moim
                        zdaniem to nie ma raczej prawa sie dziac - zwlaszcza przy chanel. myslalam ze
                        daje za duzo tego chanel, ale osypuje sie bez wzgledu na ilosc. aha, dolne
                        rzesy maluje naprawde minimalnie.
                        flextencils z reka na sercu nie osypuje sie praktycznie wcale, a "nosze" go
                        caly dzien. rzesy sa naprawde pieknie zaznaczone i "trzymaja" caly makijaz
                        przez wiele godzin. polecam!!
                        • kotmanka Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 16:20
                          a no jeszcze dodam ze z tym tuszem chanel szlag mnie naturalnie trafil, oj
                          trafil. zwlaszcza ze na odwrot z flextencils na poczatku byl fajny. dziwne to
                          wszystko.
                          pozdrowienia
                          • Gość: Drzazga Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.09.02, 16:26
                            Bardzo dziwne, nie zależy im na klientkach, takie tłumy mają?
                            Raczej zostanę przy swoich...
                            • kotmanka Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 17:17
                              dziewczyny, a slyszalyscie o trwalej na rzesy? najpierw pomyslalam ze to jakies
                              szalenstwo, ale...efekt pieknie podwinietych rzes trwaja do 3 miesiecy. mysle
                              ze moze to fajnie liftowac cala twarz.
                              przeczytalam o tym w ang. elle. "zabieg" tu kosztuje 75 funtow :((((
                              • Gość: nina Re: trwalosc.. IP: *.telocity.com 18.09.02, 21:03
                                A moze te drozsze tusze typu Chanel, po prostu za dlugo lezaly w sklepie? Ja
                                bym oddala taki tusz. Zreszta pare miesiecy temu kupilam tusz do rzes,
                                przyszlam do domu, umalowalam sie.. i koszmar, jakbym malowala co najmniej
                                rocznym tuszem.. wkurzylam sie, poszlam do sklepu i powiedzialam, ze ten tusz
                                sie osypuje i jest stary (poszlam tego samego dnia) i bez niczego oddala mi
                                kase. Musze dodac, ze mialo to miejsce w Stanach. Jestem ciekawa, jak to
                                wyglada w Polsce, czy sa z tym ciagle problemy, czy juz nie?
              • isia67 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 18:30
                ladyblue napisała:

> danielle - ładną śliwkę ma Lancome (Amplicils) i YSL
                Ta śliweczka Ampli, to chyba taka bardziej czerwonawa, brązowa?
                >
          • isia67 Re: Jak malować perfekcyjnie rzęsy??????? 18.09.02, 18:23
            Gość portalu: kika napisał(a):

wczoraj jak ogladalam lamcome to mi się wydal bardzo jasno fioletowy?
            Kika, Flex (najnowsze dziecko Lancome'a) i owszem jest taki jaskrawy. Na
            rzęsach pewnie troszkę zciemnieje. Jeśli lubisz tusze pogrubiające to
            Magnificils ma taki fajny kolorek przyszarzałej śliwki. A najlepiej to
            próbować, bo one wszystkie troszkę ciemnieją, no i każda z nas ma inny koloryt.
            Miłego próbowania :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka