Dodaj do ulubionych

Puder sypki Chanel - miał ktoś?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:19
Bardzo proszę o opinie, czy warto go kupić. Mam mieszaną cerę.
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? 27.09.02, 17:24
      Ja miałam w zeszłym roku. Bardzo dobry jakościowo i chyba do niego wrócę, bo
      obecnie mam clinique'a ale chanel pasował mi bardziej, był mniej widoczny na
      twarzy, chociaz w kwestii matowania dawały podobny efekt.
      Anja, a nie wypróbowałaś tego shiseido, bo liczyłam na to:-)) Sama się
      zastanawiam nad nim..
      • Gość: Anja Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:27
        Cześć!! Próbowałam, ale pasujący mi odcień Warm Beige jest aktualnie
        niedostępny, nie wiadomo, kiedy będzie w Sephorze w Krakowie.. Poza tym Chanel
        jest większy, ma 30 gr (Shiseido 20 gr), a koleżanka i ekspedientka doradzały
        mi jednak Chanel.
        • Gość: Anja Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:29
          Agul, jeszcze miałam Ci napisać, że wysłałam maila do dystrybutora Shiseido z
          prośbą o dane dot. ich pędzli - gdzie i za ile.
          Pędzle Shiseido są genialne, przynajmniej te do różu czy pudru rozświetlającego.
          • agul1 Pędzelki shiseido 27.09.02, 17:32
            No to super, jakby gdzieś były, to też bym z chęcią kupiła, bo ten od różu jest
            faktycznie boski, taki mięciusieńki, że czasem za dużo różu nakładam,żeby tylko
            się jeszcze pogłaskać nim;-))
            Pytanie tylko, czy można gdzieś w polsce je dostać, bo ja jakoś nie widziałam.
            Ale jak będę w w-wie a w krakowie nie, to Ci przyślę:)
            • Gość: Anja Re: Pędzelki shiseido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:34
              Dobrze, ja też mogę tak zrobić!! Napisałam do www.opt.com.pl, bardzo mili
              ludzie, mają w przyszłym tygodniu dać znać. Pędzel to dodatkowy, spory wydatek
              (na USA stronie Shiseido pędzel do pudru kosztuje 50 USD), ale ja jestem cała
              czerwona po "potraktowaniu" skóry takim ze sztucznego włosia.
              • agul1 Re: Pędzelki shiseido 27.09.02, 17:36
                No to faktycznie nie tak tanio, jak za pędzelek. Ale z drugiej strony pędzel
                wystarcza na dużo dłuzej niż puder, nawet sypki:-) Więc jeśli ma być dobry i
                mięciutki to jest to rodzaj inwestycji, także nie ma co żałować. Ja też nie
                cierpię tych sztucznych pędzli, a jakoś nie mogę trafić na dobre, miękkie,
                naturalne pędzelki:-(
                • Gość: Anja Re: Pędzelki shiseido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:37
                  Ja też nie lubię! Miałam ze dwa, takie zwykłe (po 20-30 zł), po
                  pierwszym "praniu" rozleciały się... Więc odżałuję na ten pędzel, byle tylko
                  był!!!
                  • agul1 Re: Pędzelki shiseido 27.09.02, 17:40
                    Ja teraz kupiłam sobie taki niby naturalny w sephorze, też nie był tani, a
                    jednak do ideału pędzla jeszcze dużo, dużo mu brakuje....://
        • agul1 Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? 27.09.02, 17:30
          Ta pojemność to akurat bez wiekszego znaczenia bo ja ten chanel używalam chyba
          ze trzy lata (!!!) i jeszcze oddałam resztę mamie, bo już nie mogłam i chciałam
          nowy:-) Więc shiseido starczy pewnie na dwa lata, a to wystarczający okres jak
          dla mnie:)
          A chanel jest naprawdę bardzo dobry, możesz śmiało kupować - nadaje ładny
          kolorek, matuje, jest niewidoczny - extra:)
          A ja pójdę do sephory i wysępię trochę sypkiego shiseido do słoiczka to napiszę
          jak się sprawuje:)
          Pozdrawiam
          • Gość: Anja Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:32
            Dobrze, zdaj relację. Ale masz rację,puder sypki to genialny kosmetyk! Makijaż
            był o wiele świeższy, cera tak długo matowa.Rewelacja! Miałam nałożone 3
            odcienie na twarz, każdy na inny fragment (2 odcienie Shiseido i 30 Chanel):)))
            • agul1 Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? 27.09.02, 17:34
              A widzisz, a tak się bałaś:-)
              Ja odkąd używam pudrów sypkich przestałam w zasadzie używać kremów matujących,
              bo tylko mi wysuszały twarz. Mam jeden beztłuszczowy żel shiseido na strefę T i
              używam go tylko latem. W pozostałe pory roku tylko krem, fluid i puder sypki i
              świecę się sporadycznie - wtedy bibułki:)
              • Gość: Anja Re: Puder sypki Chanel - miał ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:36
                No! Bałam się, że sobie nie poradzę; szkoda tylko, że nie mają pudrów na
                truskawce, już ich gnębniłam kilka razy. Kupiłam jednak u nich ostatnio tusz za
                60 zł i jestem BARDZO zadowolona!
                • agul1 Truskaweczka:-) 27.09.02, 17:39
                  Ach, te zakupy na truskawce, ja już mam cały arsenał shiseido dzięki nim:)
                  Sztyfty były w tym miesiącu po 50zł:))
                  Róż - natural red - kupiłam po niecale 90 zł, teraz chcę jeszcze ten brązowy
                  odcień, bo strasznie je lubię.
                  No i jeszcze pełno innych rzeczy, wszystko za 1/2 lub 1/3 ceny - uwielbiam
                  truskawę:)
                  A jak to miło jak ta paczuszka przychodzi, prawda?:)
                  • Gość: Anja Re: Truskaweczka:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:40
                    Oj tak, bardzo miło:))) Nawet sama do siebie kazałam wysłać towar jako prezent,
                    bo chciałam zobaczyć, jak to pakują. Kartka z życzeniami jest śliczna! Kupiłam
                    już u nich dobrych kilka rzeczy, i tylko sprawdzam nowości.
                    • agul1 Re: Truskaweczka:-) 27.09.02, 17:44
                      A jak to się robi, żeby to był prezent?
                      Wyślą wtedy pod wskazany adres, nawet jeśli jest inny niż ten podany przy
                      danych?
                      • Gość: Anja Re: Truskaweczka:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:47
                        Tak, jest taka opcja. Zaznaczasz, że to prezent, piszesz tekst życzeń, oni to
                        drukują na ślicznej kartce i wysyłają pod wskazany adres. Oczywiście musisz
                        zaznaczyć, 1/adres - twój, właściciela karty 2/ pod jaki mają wysłać paczkę.
                        • agul1 Re: Truskaweczka:-) 27.09.02, 17:49
                          Och, dzięki, to fajny pomysł na prezent dla siostry, która ma niedługo
                          urodziny, a mieszka dość daleko ode mnie - dzięki temu dostanie prezent na
                          czas:-))
                          • Gość: Anja Re: Truskaweczka:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 17:51
                            Pewnie, można kupić coś dużo taniej, i jeszcze zrobić komuś niespodziankę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka