Dodaj do ulubionych

typ zima - pytanie

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 21:18
tusz do rzęs ciemna zieleń, konkretnie wydłużający Bourjois - do cieni
fioletowawych itp, typ jak pisałam zima - może być? oczy ciemnobrązowe. Nie
miałam nigdy tuszu zielonego.
A, i może mi ktoś wreszcie powie czy "kupa teatralna" bakłążan jest zimny czy
ciepły?

A ja moge powiedziec że od dziś testuję flextencils: nie wydłuża, podkręcone
mam sama z siebie i tak, za to cudnie zagęszcza. dla mnie dobry, czegoś
takiego chciałam, oraz clarinsa pogrubiający - głównie zlepia :(
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 21:39
      no nie bądźcie żmije...
    • Gość: elve Re: typ zima - pytanie IP: *.netland.gda.pl 02.10.02, 22:21
      wszystko zależy. od odcieni: oczu, zieleni i fioletu. ja nie wiem, jakie to
      odcienie.
      tak jak ja sobie to wyobrażam: zieleń do fioletu jak najbardziej. ale do moich
      (brązowych) oczu ta para: nie. ze względu na zieleń, co mi nie pasuje poza
      oliwkową.
      a do Twoich: pojęcia nie mam, bo ich nie widzę.
      • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.miks.uj.edu.pl 03.10.02, 11:00
        Grrrr.... :) Dzięki w kazdym razie za odpowiedź, poeksperymrentuję :)
    • Gość: Joannka Re: typ zima - pytanie IP: *.cersanit.com.pl 03.10.02, 11:02
      Wszystko zależy od odcienii. Prawie każdy kolor może mieć odcień ciepły i
      zimny.Więc nie widzać twoich oczu i cieni - trudno odpowiedzieć.

a propos "coup de theatre" znaczy "teatralny efekt" - czemu tak brzydko
      to "przerobiłaś....? Zabrzmiało okropnie...
      • silie Re: typ zima - pytanie 03.10.02, 11:07
        Hihi; "kupa teatralna" brzmi bardzo fajnie.No i łatwiej napisać tak, niż Coup
        de Theatre, łatwiej napisać burżuj niz Bourjois, itd, itd.
        pzdr, s.
        • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.miks.uj.edu.pl 03.10.02, 11:18
          :)! Uczyłam się francuskiego 8 lat, nie znaczy to że cos umiem, ale piszę bez
          błędów :) z apirwszym razem napisałam w innym wątku poprawnie, i wiem co to
          znaczy, ale chyba Anexxa przerobiła to na "kupę" i bardoz mi sie spodobało :)

No więc moje odcienie są zimne i wydaje mi się że ta zieleń też jest zimna.
          A może mi ktośwreszcie powie jaki jest ten bakłażan "tetralny" :)? ciepły czy
          zimny?
          • Gość: ja Re: typ zima - pytanie IP: 213.17.175.* 03.10.02, 14:12
            Hej,
            Mam cienie Luizy Lenartowicz-piekne w kolorze bakłażana i według mnie ten kolor
            jest zimny, nie znam tego teatralnego. Dodam jeszcze iż pomimo tego, ze zimne
            kolory są dla mnie odpowiednie to ten bakłażan wygląda bardzo smutno.
            Jeśli chodzi o ten zielony tusz to prawdopodobnie będzie pasował choć osobiście
            nie lubie takich zestawów (nie lubię zielonego). Za to fiolecik z czarną oprawą
            oczu (mam na myśli czarny tusz) wygląda good.
            Pozdrawiam
            • Gość: elve Re: typ zima - pytanie IP: *.netland.gda.pl 03.10.02, 15:08
              w ogóle fiolety i sliwki sa fajne dla zim (no ale oszczywiscie nie wszystkie,
              zeby za latwo nie bylo)
              • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 17:23
                wiem że filoecik ok, prawie zawsze mam fiolecik na oczach :) różne odcienie
                Obejrzałam ten tusz dzisiaj jeszcze raz i zrezygnowałam, z tego zielonego. w
                sumie ja też nie lubie zielonego.
                w kazdym razie dzięki wszystkim.
    • ladyblue Re: typ zima - pytanie 03.10.02, 18:00
      katrina ty tej zieleni z fioletem raczej nie mieszaj.
      do brązowych oczu bardzo ładnie wygląda zieleń ale miętowa, fiolecik wskazany
      również.
      bakłażan teoretycznie jest zimny (ale nie wiem, nie oglądałam).
      bardzo polecam tuszyk śliwkowy(YSL faux cils albo Amplicils Lancome'a) -
      wyglada super.
      jeszcze ewentualnie niebieski jak chcesz eksperymentowac z kolorkami.
    • mia77 Re: typ zima - pytanie 03.10.02, 19:25
      Ja bym nie mieszała. Zdecydowanie.
      • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 19:57
        no więc nie będę mieszać :)
        niebieski uzywam, własnie mam na oczach, fajnie.
        co to jest zieleń miętowa? jakiś przykład?
        cała rzecz w tym najwyraźniej żeby ta śliwka była zimna śliwką. nie wiem czy
        odróżnie sama, dlatego pytam.
        a fajny jest fiolecik flextencils, nie? ten na pewno jest zimny :) mam próbkę,
        ale czarnego.
        • kotmanka Re: typ zima - pytanie 03.10.02, 20:38
          ten baklazan k... teatralna jest raczej cieplawy, mi b pasuje. nie jest za
          intensywny.
        • isia67 Re: typ zima - pytanie 04.10.02, 17:44
          Zieleń miętowa to dość ciemna zieleń z niebieskawym odcieniem. Jakby to opisać?
          Tak jakbyś do zielonej farby (średniociemnej) dodała dosłownie kroplę
          niebieskiego. A nazwa pochodzi od liści mięty. Chociaż nie wiem czy dziewczyny
          nie miały na myśli turkusowej zieleni (jaśniejsza i więcej w niej niebieskiego)
          lub morskiej zieleni (też dość ciemna i też sporo w niej niebieskiego). O
          kolorach i o smakach trudno jest pisać, bo każdy je inaczej postrzega i czuje.
          • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 13:28
            Dzięki Isiu i Kotmanko.
        • ladyblue Re: typ zima - pytanie 05.10.02, 19:19
          zieleń mietowa to taka jasna, chłodna i z pewnym dodatkiem niebieskiego (nie
          ciemna!) tak z głowy to ciężko podać - sephorowa kredka do oczu, zieleń kolor
          002 i 003 to mneij więcej ten klimat.
          a flex fioletowy jest jakis taki jasny, ładniejszy jest moim zdaniem fiolet
          amplicils
          • Gość: katrina Re: typ zima - pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 11:00
            jasny, ale przynajmniej go widać na rzęsach. obawiam się że amplicils czy
            magnificils diolet na rzęsach wyszedłby jak czarny. poza tym mam trial size
            flextencilsa czarnego i wiem że jest dobry, a magnificils ani amplicils nie
            znam.
            Tak misię też właśnie wydawało że liście mięty są jasne ani ciemne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka