Dodaj do ulubionych

tonik w sprayu

03.10.02, 10:02
czy znacie jakieś toniki w sprayu, albo macie pomysł na pojemnik, do którego
przelać tonik (miałam taki po oliwce w sprayu, ale nie wydawał mi się możliwy
do dokładnego wydezynfekowania)??
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:08
      Yves rocher ma taką wode z tej nowej niebieskiej serii, nie wiem czy to do
      końca tonik, ale nawet jak nie, to butelka nadaje się potem idealnie na tonik:)
      Ostatnio miałam też coś podobnego la roche posay - taka woda z witaminą C i też
      była butelka do psikania. To może kup coś z tego i potem przelej tonik jak Ci
      się skończy?:)
      • ptasia Re: tonik w sprayu - YR 03.10.02, 10:09
        OOO, Agul, masz rację - ta niebieska seria YR, było tam coś takiego, thanx :-)
        • agul1 Re: tonik w sprayu - YR 03.10.02, 10:10
          Ja to nawet mam i jest całkiem fajne, uzywam czasem zamiast wody termalnej:)
          fajnie pachnie i nawilża.
    • ptasia Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:08
      a, i do użytkowniczek wody termalnej: na ile takowa wam starcza i czy można ją
      zostawić do wyschnięcia na twarzy?
      • agul1 Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:09
        ptasia napisała:

> a, i do użytkowniczek wody termalnej: na ile takowa wam starcza i czy można

> zostawić do wyschnięcia na twarzy?

Woda termalna starcza mi na kilka miesięcy - latem na 2,3 , zimą na 4,5. Raczej
        nie powinno się jej zostawiać na twarzy, tylko należy nadmiar wytrzeć lekko
        chusteczką higieniczną, bo inaczej wysuszy Ci skórę, a chyba nie o to Ci
        chodzi;-)
        • ptasia Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:11
          agul1 napisała:

>
          > Woda termalna starcza mi na kilka miesięcy - latem na 2,3 , zimą na 4,5.
          Takie toto wydajne? To super, może sobie nabędę zamiast pojemnika na tonik :-),
          bo ta klima/ogrzewanie w tych wszystkich firmach mnie dobija.
      • Gość: justy Re: tonik w sprayu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 10:11
        Jeśli pozostawisz wodę na twarzy do wyschnięcia, to zamiast nawilzenia
        przesuszysz cerę. Wodę trzeba osuszyć np. chusteczką.
        • ptasia Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:13
          Dzięki za rady, ale jeszcze jedno: jak się ma woda term. do make-upu?
          • Gość: justy Re: tonik w sprayu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 10:18
            Niektórzy twierdzą, że spryskanie twarzy wodą term. utrwala makijaż, ale
            spotkałam się tez z opiniami, że nic takiego się nie dzieje.
            Stosowanie wody na makijaż nie niszczy go, pod warunkiem, że zbierając nadmiar
            wody , nie będzie się tarło, lecz jedynie położy się na twarz chusteczkę, tak
            zeby wchłonęła nadmiar wody.
    • ala_s Re: tonik w sprayu 03.10.02, 10:37
      Dermika ma genialny tonik w sprayu z serii Spa.
    • Gość: bozena Re: tonik w sprayu IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 10:49
      Toniki takie ma też FEMI. Pięknie pachną i są skuteczne.Niestety trudno je
      dostać.
    • ladyblue Re: tonik w sprayu 03.10.02, 12:25
      bardzo przyjemny jest YR niebieski - i uwaga: nie przerażać się napisem alcohol
      denat ;) wcale nie wysusza, na opakowaniu napis że dwa razy dziennie, ale jak
      się częsciej uzywa to też nie zaszkodzi. mozna na mejkap, nie spłynie :)
    • Gość: Amelja Re: tonik w sprayu IP: *.interclub.pl / 192.168.2.* 03.10.02, 13:22
      swietny tonik ale w piance ma Idea 25 z serii citrobiotic, poprostu super,
      zresztą cała seria jest świetna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka