Gość: dd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:00 słyszałam ze jest dobra na pryszcze? ale w jaki sposób ją się stosuję? czy uzywacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nati Re: maśc ichtiolowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:30 Dobra, "wyrzuca" je na zewnątrz, szkoda tylko, ze jest brązowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jal Re: maśc ichtiolowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:12 dobra na male robne krostki bo wyciaga wszystko na zewnatrz... stosujesz nakladajac na kroste ale na noc raczej nie bo mozna poprudzic posciel;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: maśc ichtiolowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:26 masc ichtiolowa stosuje sie z opatrunkiem, tak dziala znacznie szybciej i skuteczniej no i nie brudzi sie poscieli czy czego tam innego. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: maśc ichtiolowa 06.11.05, 22:28 ale nie można jej stosować, gdy miejsce zranione, czyli rozdrapany pryszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: maśc ichtiolowa IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.05, 22:59 Ja juz napisano - wyciaga. Generalnie stopsuje sie ja na wszelkie ropowicze zmiany skorne, ona ta rope wyciaga, w rpzypadku pruyszczy - syf szybciej dojrzewa do stanu "wybuchowego", wtedy mozna wycisnac i od razu zaczac gojenie (norma;lnie pryszcz dojrzewa dluzej). Mysle, ze raczej na pojedyncze i wieksze syfki, na krostki, zaskorniki to niewiele pomoze. Okropny zapach, brazowy kolor, najlepiej na noc, albo jak nigdize nie wychodziz w dzien. Ten sam skladnik, co mac ichtiolowa, zawiera tez masc pierciornika lub Tormentiol, a maja kolor cielisty. Na male syfki do wysuszenia polecam pste Lassara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssokla Re: maśc ichtiolowa IP: *.devs.futuro.pl 07.11.05, 01:12 Tormentiol ładnie pachnie czekoladowo... ale kolor brązowawy i tłusta strasznie, ma w sobie cynk. Kiedyś stosowałam ale nic mi na wierzch nie wyciagało. Odpowiedz Link Zgłoś