Dodaj do ulubionych

pryszcz na pieprzyku

07.04.14, 21:17
Pieprzyk jest maly, ok. 3 mm i nic sie z nim dzieje poza tym, ze pod wyskoczyl taki jakby pryszczyk, bialy. Nie wiem ile czasu to mam, zauwazylam przypadkiem bo musialam wygiac ramie po tym jak dziabnela mnie jakas zaraza w tych okolicach to znaczy z tylu ramienia. W panice zadzwonilam do dermatologa, do ktorego zazwyczaj chodze ale jest na urlopie do swiat. Tu gdzie mieszkam zaczela sie dwutygodniowa przerwa swiateczna i znalezienie lekarza graniczy z cudem, nawet moja rodzinna nie jest dostepna wiec najwczesniej moge isc gdziekolwiek za jakis tydzien a moze i dluzej, zalezy jakie beda kolejki jak wroci z urlopu. Posmarowalam mascia ichtiolowa i czekam na efekt. Wezscie mnie jakos pocieszcie bo chyba zwariuje. Moge ostatecznie isc do chirurga onokologa ale tez dopiero na poczatku maja ...
Obserwuj wątek
    • indigo-rose Re: pryszcz na pieprzyku 08.04.14, 00:02
      Spoko, mnie się ostatnio zdarzyło, że na pieprzyku mi się trafił jakiś pryszczyk (różowy, lekko wypukły, taki najbardziej typowy pryszczyk) i to akurat w takim miejscu, że tylko częściowo na niego nachodził, więc wyglądało dość groźnie. Jako, że miałam podobną krostkę kilka cm dalej, to się pocieszałam, że pewnie tak akurat wypadło.
      Na szczęście dla mojego mózgu karmionego hipochondrią zapadłam na jakieś paskudne przeziębienie i wylądowałam u lekarza po antybiotyk i tydzień zwolnienia. Tak mimochodem poprosiłam go, żeby rzucił na to okiem, a on też stwierdził, że to pewnie brat bliźniak wyprysku obok.
      Pewnie miał rację, bo dwa dni później nie było po tym śladu. :)
    • virgaaurea Re: pryszcz na pieprzyku 08.04.14, 00:32
      tez mi sie kiedys zrobil, identyczny jak opisujesz, zeby bylo "ciekawiej" chyba 2 dni pozniej jeszcze niechcacy skaleczylam sie w to miejsce - nic sie nie stalo, skaleczenie sie wygoilo, wszystko ok, dermatolog dla pewnosci przy okazji obejrzal;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka