Dodaj do ulubionych

dżinsowa spódnica

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 16:30
Dziewczyny, zupełnie mi odbiło i kupiłam rzeczoną. Po prostu pod wpływem
impulsu, nigdy takiej nie miałam, weszłam do sklepu po spodnie, i zamiast
dżinsów, które bezwzględnie bym nosiła kupiłam spódnicę dżinsową nad którą
nigdy nawet się nie zastanawiałam, bo, delikatnie mówiąc, nie kojarzy mi się
z niczym z mojej szafy.Może ktoś ma taką, a jak tak to do czego ją nosić???
(Kolor granat jakby w krateczkę, typowy ciemny dżins wranglerowy).Acha,
spódnica krótka, bo długiej dżinsowej to chyba bym nawet w amoku nie kupiła?
Choć po dzisiejszym impulsie już za siebie nie ręczę.
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 16:35
      z czym?

z golfem.

z koszula i kamizeleczka.

fajne bylyby buty na jakims podwyzszeniu, ale raczej
      platforma niz obcas.

xx.
      • Gość: kotmanka Re: dżinsowa spódnica IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.10.02, 16:43
        poniewaz zasadniczo moje spodnice w wiekszosci "sa dzinsowymi" powiem krotko:
        z wszystkim, tak, buty zdecydowanie na podwyzszonym,dobre dlugie buty do kolan.
        dzins swietnie wyglada z czarnym, z czerwonym, z bialym, e, w ogole z wszytkim.
        z czarnym golfikiem obcislym np, albo z fajna dopasowana koszula - biala,
        czarna, czerwona......
        raczej na pewno zadnych luznych bluz do tego nie radze,
        zycze milego dzinsowania
        • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 16:49
          ja dzinsowa spodnice, ciemna, nosze np tak:

grube granatowe rajstopy z czerwonymi lampasami
          czarne wsuwki na lekkiej platformie, sportowe
          top, np. granatowy
          czerwony sweter rozpinany, tez sportowy

uwazam, ze wyglada to ok. oczywiscie, nie kazdemu musi
          sie podobac, ale mi bardzo:)

xx.
          • Gość: kotmanka Re: dżinsowa spódnica IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.10.02, 17:01
            e, no brzmi to calkiem, calkiem....
            jedyny powiedzmy problem z dzinsowymi spodnicami jest taki ze trudno sie
            przestawic na spodnice z cienszych materialow - ja mam taki bol, przyzwyczajona
            jestem ze spodnica dzinsowa "utrzymuje moj tylek w normie" i wydaje mi sie ze
            moje cielsko w innych sie przelewa. no moze tak jest faktycznie.
            w kazdym razie - dzinsowa spodnica ok!
            aha - fajnie do tego wygladaja rajtki we wzorki, np siatki
            pozdrowienia!
            • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 17:09
              tak tak, siatki tez sa ok. troche na nie za chlodno przy
              tej pogodzie ( nas ziiiimno, wiatr i deszcz), ale mozna
              je nosic na cos - mam np. jaskraworozowe rajstopy, jak
              sie na nie wdzieje czarne azury, jest spoko. zreszta, one
              byly sprzedawane w komplecie z azurami. albo rozowe
              kabaretki na szarych melanzach, jakiz rozowy topik i juz.

xx.
              • damona Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 17:12
                ja tez nosilam kabaretki do spodnicy dzinsowej, ale teraz jest za zimno.

Anexxa, fajny masz patent, zeby je nosic na kazda pore roku;)
                • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 17:24
                  noo, a jakie to praktyczne, osttecznie to tez cos grzeje,
                  prawda?:)

xx. ktora w zasadzie wlasnie powinna jezdzic na odkurzaczu
                  • Gość: Kasia Re: dżinsowa spódnica IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 18:06
                    No i dzięki Wam już ją trochę polubiłam.Buty na platformach mam wiśniowe, czyli
                    ok. I mam męża koszulę, która mi przyszła do głowy, w prążki błękitno-białe,
                    ale rozpinaną chyba na wiśniowy top, no bo na mnie kilka łaadnych nrów za
                    duża.Czy na dżins lużna to nie?Pytam jak przedszkolak, ale naprawdę nigdy nie
                    miałam sp.z dżinsu.I chyba w ogóle prawie wciąż chodzę w spodniach, mam 5
                    kostiumów ze spodniami i żadnego ze spódniczką krótką(kiedyś miałam same
                    takie , ale po 1 ciąży coś mi się zmieniło...).Może miałam kompleksy, ale w
                    końcu mam164., 56 kg, 68 w pasie, to na matkę dzieciom nie jest chyba źle.Ale
                    właśnie-kiedyś miałam 48kg i 62 w pasie i to chyba przez to te kompleksy. Ale
                    co tam, może ta spódnica to początek nowej ery w mojej szafie?Dzięki.K.
                    • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 18:17
                      srednio mi sie widzi luzna koszula.

jesli gdzies trafisz, polecam ci ciuchy firmy henderson,
                      maja swietne bluzki koszulowe - kupilam sobie ostatnio
                      niebieska w prazki, swietna, za smieszne 48 pln.

a moze do tego topu rozpinany sweter? maja takie w
                      diverse, bardzo mile. 100% bawelny, ale dosc cieple.

a figure masz doskonala:)

xx.
                      • penelopena Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 21:31
                        Dla ciebie to jest śmieszne 45 zł za koszulę? To po co to piszesz? Dla
                        niektórych to drogo.A później się dziwicie,że zakładane są wątki o waszym
                        przechwalaniu się , wymądrzaniu itp.Zazwyczaj się nie odzywam ,ale wpieniło
                        mnie to twoje "śmieszne 45".Teraz pewnie zostanę skrytykowana.
                    • Gość: ptasia Re: dżinsowa spódnica IP: *.wcp.pl 05.10.02, 21:08
                      Gość portalu: Kasia napisał(a):

Może miałam kompleksy, ale w
                      > końcu mam164., 56 kg, 68 w pasie, to na matkę dzieciom nie jest chyba źle.Ale
                      > właśnie-kiedyś miałam 48kg i 62 w pasie i to chyba przez to te kompleksy. Ale
                      > co tam, może ta spódnica to początek nowej ery w mojej szafie?Dzięki.K.
                      eeeeeee, ja mam 164 i 56 kg bez ciąży, heh, 48 (a nawet mniej)kg to było w
                      okresie prawie anoreksji i nie chcę do tego wracać, po dzieciaku, jak mi się
                      kiedyś powije, chciałabym też tak wyglądać - szczęściara z Ciebie :-)
                      spódniczkę dzińsową mam b. obcisłą, trochę zbyt obcisłą i jej prawie nie noszę,
                      ale w ogóle bym nosiła wszystko, tzn. góry raczej dopasowane (topy, bluzki,
                      sweterki, golfy) i nie za długie, kolory najlepiej jakieś żywe (czerwień,
                      wiśnia, pomaranczowy, albo różowy, dzidziusiowy niebieski, zielony) albo czarny
                      i biały... dzińs fajny jest :-)
    • Gość: Serena Re: dżinsowa spódnica IP: *.pl 05.10.02, 20:56
      Gratuluję zakupu :)
      A ja właśnie szukam długiej dżinsowej spódnicy, jasny niebieski, prosta, cała
      rozpinana z przodu....
      Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?????????
      • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 22:30
        sprawdzilabym motor jeans, na pewno jest sklep w klifie
        (nie wiem, na ile ci tam po drodze, ale kojarze, ze
        jestes warszawianka). na 100% mieli taka spodnice w
        ofercie - wiem, bo planowalam zakup:)

xx.
        • Gość: agul Re: dżinsowa spódnica IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 05.10.02, 22:32
          Ale już chyba nie ma motor jeans w klifie?? Teraz jest na tym miejscu deni cler
          albo hexeline - proszę aktualizować swoje dane, Pani Anexxo;-)
          • anexxa Re: dżinsowa spódnica 05.10.02, 22:39
            ooo, pani Agul, dziekuje;) fakt, jak ostatnio bylam, nie
            widzialam tego motora...

to gdzie on teraz jest???

weszlam na strone. hmm, angielski i rosyjski? znaczy,
            firma z Rosji? no prosze. nie wiedzialam.

niestety, na stronie nie ma lokalizacji sklepow w polsce,
            ych:(

xx.
            • Gość: agul Motor w Polsce IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 05.10.02, 22:43
              xx, mi się wydaje, ze tego motora to już w ogóle niet w polszcze;-) Niestety..
              Chyba dość kiepsko się sprzedawał, bo ja tam nigdy w tym sklepie nie widziałam
              nikogo. A co Ty tam chciałaś kupić?
              • anexxa Re: Motor w Polsce 05.10.02, 22:46
                ooops, to dobra dalam rade:)

zasadniczo to nic, myslalm o tej spodnicy rozpinanej
                dzinsowej, ale nic nie wymyslilam, bo poszlam... blakalam
                sie kiedys po sklepach i tak trafilam. i fakt, zawsze
                bylam jedyna klientka. tzn. odwiedzajaca sklep:) jakies
                zgrzebne mieli te ubranka, wole juz te z toma tailora.

xx.
                • Gość: kasica Re: Motor w Polsce IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 23:36
                  ja tam kiedys kupilam wysmienite bojowki bezowe, po dlugich poszukiwaniach.
                  szkoda, ze ich zdjeli. a bojowki szlag trafil, bo je zachlapalam specyfikiem do
                  przetykania rur, ktory, jak mozna sie domyslec, okazal sie cokolwiek zracy :(
                  • Gość: Magdalena Re: Sodnica zapinana na guziki IP: *.chello.pl 06.10.02, 15:43
                    Niedawno- jakieś dwa tygodnie temu kupiłam długą spódniczkę dżinsową w
                    Kupieckich Domach Towarowych.Moja spódnica jest robiona na brudną.
                    Były też długie jasno niebieskie min zapinane na guziki.
                    Spódniczkę kupiłam w sektorze A , numeru stoiska nie pamientam , dla ułatwienia
                    mogę dodać że właścicielką jest kobieta w srednim wieku ok. 168 cm wzrostu,
                    nieco korpulentna.Naprzeciwko stoiska stoi (chyba dwupoziomowy) wieszak ze
                    spodniami i spódnicami dżinsowymi.
                    M
                    • Gość: Magdalena Re: Spódnica zapinana na guziki IP: *.chello.pl 06.10.02, 15:46
                      Gość portalu: Magdalena napisał(a):

> Niedawno- jakieś dwa tygodnie temu kupiłam długą spódniczkę dżinsową w
                      > Kupieckich Domach Towarowych.Moja spódnica jest robiona na brudną.
                      > Były też długie jasno niebieskie min zapinane na guziki.
                      > Spódniczkę kupiłam w sektorze A , numeru stoiska nie pamientam , dla
                      ułatwienia
                      >
                      > mogę dodać że właścicielką jest kobieta w srednim wieku ok. 168 cm wzrostu,
                      > nieco korpulentna.Naprzeciwko stoiska stoi (chyba dwupoziomowy) wieszak ze
                      > spodniami i spódnicami dżinsowymi.

Przepraszam za błędy.
                      M.
                      > M
                    • Gość: Serena Re: Sodnica zapinana na guziki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 11:07
                      Magdalenko, te Kupieckie domy towarowe czy jak im tam to gdzie są??? Bo ja
                      tego w Warszawie nie kojarzę? Sorki, nie sprecyzowałam że o spódnicę w
                      Warszawie mi chodziło :)))
        • Gość: Serena Re: dżinsowa spódnica IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 11:10
          Dzięki za odpowiedź Anexxo, dobzre kojarzysz że aj z Warszawy :) a do Klifa
          mam "chwileczkę" ale tego sklepu w Klifie ni mo! Jakieś inne pomysły gdzie
          znajdę taką spódniczkę? Bardzo mi na niej zależy. Roztyłam się po lekach
          jak.... nie ważne, nie będę się wyrażać, no i sądzę że w długim mi lepiej bo w
          spodniach też nie za specjalnie..
          Pzdr
          • anexxa Re: dżinsowa spódnica 07.10.02, 11:52
            serena,

jedno co ci moge powiedziec to to, ze kupieckie domy
            towarowe to ten moloch pod PKiNem. na pewno cos
            znajdziesz, tam sa bardzo fajne rzeczy, jak sie czlowiek
            poswieci i polazi.

jak gdzies uwidze taka spodnice, dam znaksygnal.

xx.
            • Gość: Serena Re: dżinsowa spódnica IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 12:04
              Aaaa to te "rury", to nie wiedziałam że to ma taką nazwę, wybiorę się pod
              koniec tygodnia, dzięki :)
    • coralin Re: dżinsowa spódnica 06.10.02, 16:42
      Nie opisałaś (albo mi umknęło)jaki fason ma spódnica. Bo dżinsowa wąska, w
      kolano i z rozcięciem to jedak inny styl niż lekko trapezowata(mam taką z
      granatowego sztruksu). Do takiej trapezowatej pasuja małe golfy i tak jak
      napisały dziewczyny bluzki koszulowe, ale o fasonach kobiecych(wiosną miał
      fajne w swojej kolekcji Ravel).Ja szukałam dżinsowej długiej zapinanej na całej
      dlugości, ale jako,że nie natrafiłam na taką kupiłam długą (też trapezowatą),
      bez guzikow.Świetnie się nosi i wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka