martaa2 07.10.02, 21:13 Czy jak się stosuje Effaclar K, to można sobie darować używanie peelingu? Wydaje mi się,że skoro Effaclar K złuszcza, to po co jeszcze peeling.A wy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXX Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 21:15 Mnie się wydaje, że można sobie darować peeling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.rasserver.net 07.10.02, 21:17 nawet lepiej sobie darowac, a jesli juz ktos musi to duzo rzadziej i wybierac te lagodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 21:36 Gość portalu: basia napisał(a): > nawet lepiej sobie darowac, a jesli juz ktos musi to duzo rzadziej i wybierac > te lagodne. Dlaczego lepiej darować??? Ja tylko sądziłam, że poprostu nie ma takiej potrzeby stosować peelingu skoro Effaclar już złuszcza ale jakby ktoś chciał... Sądziłam że MOŻNA darować, ale niekoniecznie. Ja np jakoś tak poprostu nie stosowałam peelingu jak smarowałam buzię Effaclarem K gdyż nie było potrzeby bo Effaclar K wygładzał skórę i dobrze złuszczał. Effaclar K może nie podziałać jak się używa dodatkowo peelingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.rasserver.net 07.10.02, 21:41 cytuje: - Kolejna zasada jest taka, aby nie spowodować nadmiernego złuszczania naskórka, gdyż może to doprowadzić do przeciwnego efektu czyli podrażnienia i przesuszenia skóry. Tak więc najlepiej w jednym czasie używać tylko jednego preparatu zawierającego kwasy. Mimo, że wiele firm np. NeoStrata oferuje całe zestawy z kwasami: żele myjące, toniki, kremy na dzień i na noc, jednak naszej skórze naprawdę wystarczy jeden skuteczny preparat z kwasem AHA czy BHA. Jeśli chodzi o inne typy pilingów: mechaniczne czy enzymatyczne, to można je używać w trakcie stosowania preparatów z kwasami, ale dużo rzadziej, aby „nie przedawkować” z procesem eksfoliacji. Ważne jest też, aby wybrać taki preparat z kwasami, który nie będzie zawierał niekorzystnych substancji podrażniających, np. typu alkohol denaturowany. Zdarza się, że produkty z kwasem BHA przeznaczone typowo dla ceru tłustej zawierają dodatkowo drażniące i wysuszające składniki. Skóra poddana działaniu kwasów jest już wystarczająco narażona na możliwość podrażnienia, trzeba więc szczególnie unikać wszelkich innych składników o niekorzystnym działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Effaclar K a stosowanie peelingu 07.10.02, 21:44 Oooooo, dziekuje za info! Wlasnie od piatku "lecze sie" Effaklarem i mialam zamiar speelingowac sie jutro na dziobie. Ale poki co daruje sobie. Na szczescie mam lagodny peeling Avene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.10.02, 21:48 Dziękuje ci Basiu za odpowiedz!!! :-) Pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Effaclar K a stosowanie peelingu IP: *.rasserver.net 07.10.02, 21:53 :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martaa2 Re: Effaclar K a stosowanie peelingu 07.10.02, 22:01 I ja bardzo dziękuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś