Dodaj do ulubionych

Masakra na twarzy...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:34
Po umyciu moja skóra jest ściągnięta i wygląda jaklby posypana mąką. Jest cała
biała, odchodzą na całej twarzy takie sk,órki, łuszczy się. Wyglądam
conajmniej dziwnie! Co mam z tym zrobić? Mam 22 lata, skórę suchą po umyciu,
ale po kilku godzinach się świeci strasznie, nie używam wielu kosmetyków.
Teraz żelu do mycia twarzy Garnier czysta skóra do wrażliwej cery i kremu
czysta skóra A nawilzającego. Kiedy używałam serii Nivea moja twarz również
była ściągnięta. Kiedy myje twarz żelem do cery wrażliwej J&J i tak jest to
samo- skóra strasznie się łuszczy... Robie peeling co 3-4 dni, a i tak trudno
mi nawet nałożyc makijaż, bo wszędzie złazi mi skóra. Co ma zrobić???
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: Masakra na twarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:44
      radze przejśc sie do dermatologa albo popytac w aptece o jakies hipoalrgiczne
      kosmetyki (fizjiożel do mycia twarzy czy jakoś tak). myśle ze twoja skóra nie
      toleruje jakiś składników, może SLS...?
      • neti13 Re: Masakra na twarzy... 15.11.05, 20:50
        Moze przestan myc buzie zelami przeciwtradzikowymi .Zacznij nie tylko nawilzac
        skore , ale rowniez najlepiej na noc odzyw ja troche jakims wartosciowszym
        kremem , natlusc chocby oliwa z oliwek.
        Ja mam cere miezana i rowniez popelnialam podobny blad , wysuszylam skore do
        tego stopnia , ze nie moglam nawet uzyc pudru przez nieskonczenie luszczacy sie
        naskorek.Nie wygladalo to ciekawie.Przestalam sluchac mojej kochanej p.
        dermatolog i zaczelam swoja wlasna kuracje. Efekt jest taki , ze moja odzywiona
        i nawilzona skora mniej sie teraz swieci , a co najwazniejsze nie ma tych
        luszczen i podraznien .
        Jesli nie masz powaznych problemow z cera np, tradzik , to nie maltretuj buzki
        jak nie musisz ;)

Powodzenia:)
        • Gość: Kasia Re: Masakra na twarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:05
          No tak, ale ten delikatny żel Johnson&Johnson nawet nie zmywa makijażu... :(
          Myję się i myję a nadal jestem brudna. A na noc stosuję Acnederm, więc już wolę
          się nie smarować jakimiś mazidłami innymi. Może jest jakiś dobry kem nawilżający
          dla młodej skóry??? Tylko żeby nie zatykał porów, bo robia mi się zaskórniki.
    • Gość: Kasia Re: Masakra na twarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:42
      Ale na innych cześciach ciała jest normalna, więc jak może nie tolerować
      składników tylko na twarzy??? Może coś robię nie tak?:( Może nie używam
      odpowiednich kosmetyków. Albo przez to, że moja skóra wydziela duzo łoju zmienia
      się jej ph, czy coś...:/???
      • Gość: titta Re: Masakra na twarzy... IP: *.botany.gu.se 15.11.05, 22:22
        Mialam tak samo.
        Po pierwsze: myj woda przegotowana albo najlepiej mineralna (moje problemy
        skonczylu sie jak wyjechalam do kraju, w ktorym mozna pic wode z kranu).
        Po drugie: nie uzywaj niczego co moze cere wysuszac. (Kosmetyki z alkoholem,
        zele do mycia cery tlustej itp.). Wysuszona przetluszcza sie jeszcze bardziej.
        Przyznam ze ja myje twaz tylko zimna woda (zadnego zelu). Reszte "mycia"
        realizuje za pomoca platka z kremem nawilzajacym (czasem oliwa z pestek
        winogron). To wersja po wielu eksperymentach z roznymi zelami, mleczkami itp.
        Pewnie da sie ulepszyc ale skora mi nie schodzi, nie jest napieta, nie
        przetluszcza sie, zeszly mi pryszcze (te ostatnie o ile nie zrobie makijazu- na
        szcescie do pracy nie tylko nie musze co wrecz nie moge :).
        Powodzenia.
    • saphe Re: Masakra na twarzy... 16.11.05, 11:34
      Heh........ miałam identyczny problem. Po prostu skura tak sucha i schodząca że
      to istna masakra:) No i jeszcze podrażniona na dodatek:P Ostatnio zaczęłam
      jednak stosowac na noc maść cynkową. I stwierdzam że jest o wiele lepiej:) I
      choć pisze na niej że jest wysuszająca to jednak ja nie odnoszę takiego
      wrażenia:) I dlatego stosuję na noc:P Bo buzia jest po niej tłuściutka i się
      świeci:D Ale efekty widać:D Przynajmniej u mnie:P
    • kirki Re: Masakra na twarzy... 16.11.05, 12:58
      J&J z reguły jest uczulający, a na to że do cery wrażliwej, to nie daj się
      złapać. Ja po ich serii do cery wrażłiwej miałam podraznioną i złażącą skórę na
      policzkach (cerę mam tłustą z niespodziankami). Ja Ci radzę: odstaw wszystko do
      cery tłustej: a więc jakieś, żele czy emulsje wysuszające. Do mycia - łagodna
      emulsja - ja używam Phisiogel (z pateki), poza ty, dobrze nawilżaj i odzywjaj
      skówrę. Zobaczysz: przestanie się tak tłuścic, no i nie będzie się łuszczyć.
    • Gość: Kasia Re: Masakra na twarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:42
      No tak... Macie rację. Ale jak piszę, nie używam niczego wysuszającego
      (chyba...) Mam żel do cery wrażliwej, i krem nawilżający z serii Czysta skóra.
      Tak nie ma alkoholu ani nic takiego. Może to niedobre kosmetyki, no ale jakich w
      takim razie powinnam używać??? Są jakieś dobre kremy do takiej skóry?
      • mysza09 Re: Masakra na twarzy... 16.11.05, 21:01
        coz,ten acnederm jest bardzo wysuszajacy.po uzyciu go przez kilka dni mialam
        tak wysuszona skore ze zaden,podkreslam zaden krem nie dawal sobie rady z
        nawilzeniem.pomogl dopiero olejek dr.hauschki.
        • Gość: Kasia Re: Masakra na twarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:48
          Ja używam Acnedermu i pomaga mi na skórę, a oprócz tego nie wysusza, a nawet po
          jego nałożeniu skóra nie jest taka ściagnięta, działa trochę jak krem. Jestem
          rano rumiana, lekko błyszcząca i wszystko jest ok. Dopiero jak się umyje jestem
          wysuszona. wcześniej nie używałam Acnedermu i było tak samo.
      • jade.fox Re: Masakra na twarzy... 16.11.05, 23:15
        Wydaje mi się że masz cerę odwodnioną.
        Powinnaś myć ją delikatnym żelem lub mleczkiem (skoro mówisz że żel nie zmywa
        ci makijażu) i spłukiwać przegotowaną wodą. Nie stosuj żadnych preparatów
        przeciwtrądzikowych, one bardzo wysuszają! nawet gdy nie mają alkoholu.
        Na noc nakładaj jakiś bogaty krem np. Hydrain Dermedic albo Thermal Fix 2 Vichy.
        A jeżeli one będą cię podrażniały to spróbuj kremu Physiogel.
        Pij dużo wody ok 2 litry dziennie, jedz tłuszcze roślinne albo łykaj kapsułki z
        kwasami omega-3, nawilżaj powietrze w pokoju w którym śpisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka