Dodaj do ulubionych

krem z wyciagiem z owsa - polecam

17.11.05, 08:55
dermatolog polecila mi ostatnio krem dermalibour - regenerujacy, na bazie
owsa, antybakteryjny - jest bardzo dobry na zime, zwlaszcza dla delikatnej
skory naczynkowej. uzywam od paru dni i jestem bardzo zadowolona. zamierzam
kupic sobie tez plyn do kapieli oraz zel pod prysznic z tej samej serii -
poleca, wam goraco te produkty.
Mozna je kupic w aptece, produkuje je firma a-derma.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamutek Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: 217.153.205.* 17.11.05, 09:57
      A drogi?
      • monika.c Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam 17.11.05, 10:11
        kosztowal okolo 40 PLN

bardzo dobry jest dla cery tradzikowej
        • Gość: mamutek Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: 217.153.205.* 17.11.05, 10:16
          A jak z rozsmarowywaniem i wchłanianiem? Nie "ślizga" się? Miałam kiedys Eris z
          serii Pharmaceris do cery naczynkowej. To była masakra.
          • monika.c Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam 17.11.05, 11:19
            jesli o mnie chodzi to nie mialam zadnych problemow, cera nie swieci sie nawet
            teraz, chociaz ma sklonnosc do przetluszczania sie. lubie tez ten 'znozowy'
            zapach kremu
            • Gość: AgaU Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 16:31
              znamy i lubimy:)

z tym, ze przy dluzszym stosowaniu cera moze sie troche przesuszyc, bo jest
              bardzo malo natluszczajacy (jesli tylko jego stosujesz).
    • Gość: Nessie Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 16:34
      Ja mam z owsem inny produkt tej firmy (Ducray - A-Derma to chyba nazwa serii?),
      nazywa się A-Derma Exomega. Jest rzeczywiście bardzo fajny, doskonale się
      rozsmarowuje i wchłania, nie zostaje na twarzy.
      • colleen83 Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam 17.11.05, 20:03
        Exomega to chyba balsam a nie krem do twarzy.
        Dla pewnosci: to ma 200 ml i kosztuje ok 40 zl?
        Mialam kiedys taki balsam i rzeczywiscie byl bardzo fajny. Smarowalam nim miejsca w ktorych mialam wysypke i ladnie lagodzil podraznienia.
        • Gość: Nessie Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 20:06
          A nie wiem, bo ja dostałam od siostry próbkę, którą ona dostała od dermatologa
          do smarowania twarzy (jest atopikiem). Czyżbym smarowała się po twarzy balsamem
          do ciała? :)))) Tak czy inaczej, działał bardzo dobrze ;)

(poszłam sprawdzić)

Na próbce jest napisane "visage et corps" - co prawda nie znam francuskiego, ale
          chyba jednak jest to krem do twarzy i ciała.
          • colleen83 Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam 17.11.05, 20:16
            Tez mam atopie (ta wysypka na zgieciach rak). Widocznie ten balsam jest do twarzy i ciala (to wlasnie znaczy visage et corps). Ja nim twarzy nie zmarowalam. A widnieje na nim napis "ne pas comedogenne" czy jakos tak? Jesli tak tzn ze nie zatyka porow. Ja mam do tego sklonnosc.
            • Gość: Nessie Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam IP: *.acn.waw.pl 17.11.05, 20:19
              Na mojej próbce nic takiego nie ma, niestety. Za to w składzie jest mineral oil
              (paraffinum liquidum), więc może Cię zatykać. Ja na szczęście nie mam do tego
              skłonności, moja skóra cierpliwie znosi różne składniki komedogenne ;)
              • colleen83 Re: krem z wyciagiem z owsa - polecam 17.11.05, 21:16
                Oj to na pewno mnie zatyka. Mialam probke mleczka svr dla osob z atopia, niby tez jest przeznaczone do twarzy i ciala a nastepnego dnia mialam kilka bolacych krostek, wiec nie wszystko co ma ten dodatek "visage" jest tez dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka