Dodaj do ulubionych

Visibly Refined a Cleanance K

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 18:28
Bardzo proszę o informację na temat wartości PH obydwu kremów a także
stężenia kwasów. Wdzięczna będę za wskazówki czy tego typu specyfikami
powinno się przeprowadzać jedynie krótkotrwałe kuracje ( jedna tubka i
zmiana) czy też można stosować je przez dłuzszy czas.
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: Visibly Refined a Cleanance K IP: *.rasserver.net 10.10.02, 00:03
      Zaden z producentow nie podaje dokladnego pH produktu. Cleanance K zawiera
      0,1 % kwasu salicylowego- BHA i 8 % kwasow AHA (kwas glikolowy+kwas mlekowy)
      pH nie podane.
      Visibly refined krem SPF 15 - zawiera tylko lagodne pochodne kwasu mlekowego,
      nie zawiera czystych kwasow AHA, jak jest w przypadku pozostalych preparatow
      serii nie wiem, gdyz znam tylko sklad tego jednego kremu. pH produktu
      prawdopodobnie wynosi powyzej wartosci 4, stezenie nie jest podane.

- Jeśli chodzi o długość stosowania preparatów z kwasami w przypadku
      osób z suchą , zniszczoną lub dojrzałą cerą kwasy AHA lub BHA warto używać
      regularnie przez kilka miesięcy, a następnie zredukować częstotliwość , jednak
      by podtrzymać uzyskany efekt trzeba takie kuracje powtarzać. Takie
      postępowanie dotyczy zawsze kuracji kwasami AHA, niezależnie od rodzaju cery.
      Natomiast osoby o cerze skłonnej do wyprysków lub mieszanej mogą stosować
      produkty z kwasem BHA regularnie, bez przerw.
      cytat z tekstu:
      www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php
      • Gość: maria Re: Visibly Refined a Cleanance K IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 21:56
        Basiu, bardzo dziękuję za odpowiedź.Obecnie stosuję oba kremy. Neutrogenę
        wybrałam przede wszystkim ze względu na filtry bowiem ciagle jeszcze mało jest
        kremów pielegnacyjnych, które mają wysoki wskaźnik ochrony UVA/ UVB. Czy dla
        takiej cery , jaką ja mam czyli już niezbyt młodej , wrażliwej i płytko
        unaczynionej , mieszanej ( skóra na czole najbardziej tłusta)krótka kuracja
        kwasami wystarczy czy nie ? Po skończeniu tubki myślałam o zamianie na krem z
        retinolem.
        Pozdrawiam Cię Basiu bardzo serdecznie a także tych ,którzy zechcą mi
        odpowiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka