Dodaj do ulubionych

jak spowolnic starzenie sie????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:49
czy ktos ma jakąs wiedzę na ten temat? Co pic?Co jesc?jakie kremy wcierac, co
Wam pomaga...pzdr
A moze jesc codziennie witaminy wystarczy?
Obserwuj wątek
    • mrs.doubtfire Re: jak spowolnic starzenie sie???? 28.11.05, 18:23
      www.biochemiaurody.com/DzialInne/10porad.htm
    • Gość: kk Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.jci.com 28.11.05, 18:31
      podsumowujac nostwo roznych doniesien ja wierze ze nastepujace rzeczy maja
      najwieksze znaczenie (kolejnosc przypadkowa)

1) tzw. 'zdrowa' dieta, a wlasciwie normalna: nieprzetworzone produkty (kasze,
      warzywa, owoce, orzechy) i raczej za malo niz za duzo

2) niepalenie (!!!!!) a picie alkoholu z umiarem

3) umiejetnosc zycia z malym poziomem stresu. stres przyspiesza zuzycie organow
      wewn. i starzenie sie

4) dobre kontakty z przyjaciolmi (ludzie otoczeni przyjaciolmi zyja dluzej)

5) unikanie UV, to dla mlodosci 'zewnetrznej'

6) aktywnosc fizyczna

Jak widzisz malo wierze w pigulki i kremy.
      • Gość: katrinka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:42
        Dzieki za odpowiedzi!
        a co myslicie o piciu duzej ilosci wody mineralnej, i jeszcze pytanko,
        słyszałam ze bardzo dobrze działa zielona herbata, tylko która? Bo w marketach
        jest pełno zielonych herbatek, które kosztują 1.99, myslę ze to chyba nie o te
        chodzi(?)
        • justa_79 Re: jak spowolnic starzenie sie???? 28.11.05, 21:14
          najlepsze są sypane, takie na wagę.
          na mojej liście jest właśnie zielona herbata, może być w kapsułkach, lub inne
          antyutleniacze (wit. A, C i E zewn. i wewn. - ale nie tylko w kapsułkach, ale
          przede wszystkim w diecie). do tego ruch, filtry UV, zero papierosów. ale to
          wszystko i tak nie zastąpi genów...
          • Gość: k Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:48
            geny to podobno rzeczywiscie duzo....ale chyba wazniejsze jest jak o siebie
            dbamy, geny to tylko 20%, 80%-zalezy od nas
            • Gość: Ania Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:39
              Katrinka, kiedy Ty się urodziłaś? Wczoraj? To podstawy zdrowego zycia,
              wszystkim wiadome.
              • Gość: katrinka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:52
                ok, ale jakos nie zauwazyłam,ze by ktos sie wolniej starzał, nawet jak bardzo
                dba o sibie, niestety
                • Gość: Stasia Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.attu.pl 29.11.05, 10:13
                  zdecydowanie szybciej starzeja sie kobiety, ktore pala, zle sie odzywiaja i bez umiaru korzystaja z solarium i slonca.
                  Moja recepta na wolne starzenie sie to:
                  1. Ruch na powietrzu w kazda pogoda
                  2. systematyczny ruch na basenie i aerobiku
                  3. zero papierosow
                  4. duzo warzyw i owocow
                  5. duzo wody mineralnej czasem z cytryna
                  6.naprzemienny cieply i lodowaty prysznic
                  7.w miare mozliwosci duzo snu i wypoczynku.
                  • Gość: olka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:00
                    Ja słyszłam, że spowolnienie proces starzenia polega na częstym przekrwieniu
                    skóry,tak żeby np.na twarzy pojawiły się tzw."kolorki",)a więc wszelki wysiłek
                    fizyczny przede wszystkim, z mojej obserwacji to będzie również spacer przy
                    każdej pogodzie,głównie wtedy gdy jest zimno, a także stosowanie zimnych
                    pryszniców, po cieplej kąpieli.
    • Gość: joa1001 Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: 217.117.130.* 29.11.05, 20:08
      geny
      • Gość: ajak Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:48
        geny ? i to wszystko Twoim zdaniem????hm..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka