Gość: katrinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 17:49 czy ktos ma jakąs wiedzę na ten temat? Co pic?Co jesc?jakie kremy wcierac, co Wam pomaga...pzdr A moze jesc codziennie witaminy wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.doubtfire Re: jak spowolnic starzenie sie???? 28.11.05, 18:23 www.biochemiaurody.com/DzialInne/10porad.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.jci.com 28.11.05, 18:31 podsumowujac nostwo roznych doniesien ja wierze ze nastepujace rzeczy maja najwieksze znaczenie (kolejnosc przypadkowa) 1) tzw. 'zdrowa' dieta, a wlasciwie normalna: nieprzetworzone produkty (kasze, warzywa, owoce, orzechy) i raczej za malo niz za duzo 2) niepalenie (!!!!!) a picie alkoholu z umiarem 3) umiejetnosc zycia z malym poziomem stresu. stres przyspiesza zuzycie organow wewn. i starzenie sie 4) dobre kontakty z przyjaciolmi (ludzie otoczeni przyjaciolmi zyja dluzej) 5) unikanie UV, to dla mlodosci 'zewnetrznej' 6) aktywnosc fizyczna Jak widzisz malo wierze w pigulki i kremy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 19:42 Dzieki za odpowiedzi! a co myslicie o piciu duzej ilosci wody mineralnej, i jeszcze pytanko, słyszałam ze bardzo dobrze działa zielona herbata, tylko która? Bo w marketach jest pełno zielonych herbatek, które kosztują 1.99, myslę ze to chyba nie o te chodzi(?) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: jak spowolnic starzenie sie???? 28.11.05, 21:14 najlepsze są sypane, takie na wagę. na mojej liście jest właśnie zielona herbata, może być w kapsułkach, lub inne antyutleniacze (wit. A, C i E zewn. i wewn. - ale nie tylko w kapsułkach, ale przede wszystkim w diecie). do tego ruch, filtry UV, zero papierosów. ale to wszystko i tak nie zastąpi genów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:48 geny to podobno rzeczywiscie duzo....ale chyba wazniejsze jest jak o siebie dbamy, geny to tylko 20%, 80%-zalezy od nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:39 Katrinka, kiedy Ty się urodziłaś? Wczoraj? To podstawy zdrowego zycia, wszystkim wiadome. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 07:52 ok, ale jakos nie zauwazyłam,ze by ktos sie wolniej starzał, nawet jak bardzo dba o sibie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasia Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.attu.pl 29.11.05, 10:13 zdecydowanie szybciej starzeja sie kobiety, ktore pala, zle sie odzywiaja i bez umiaru korzystaja z solarium i slonca. Moja recepta na wolne starzenie sie to: 1. Ruch na powietrzu w kazda pogoda 2. systematyczny ruch na basenie i aerobiku 3. zero papierosow 4. duzo warzyw i owocow 5. duzo wody mineralnej czasem z cytryna 6.naprzemienny cieply i lodowaty prysznic 7.w miare mozliwosci duzo snu i wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:00 Ja słyszłam, że spowolnienie proces starzenia polega na częstym przekrwieniu skóry,tak żeby np.na twarzy pojawiły się tzw."kolorki",)a więc wszelki wysiłek fizyczny przede wszystkim, z mojej obserwacji to będzie również spacer przy każdej pogodzie,głównie wtedy gdy jest zimno, a także stosowanie zimnych pryszniców, po cieplej kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa1001 Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: 217.117.130.* 29.11.05, 20:08 geny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajak Re: jak spowolnic starzenie sie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:48 geny ? i to wszystko Twoim zdaniem????hm.. Odpowiedz Link Zgłoś