Dodaj do ulubionych

orzechowy kolor

02.12.05, 10:31
Hi!Mam prosbe odnosnie koloryzacji wlosow,moja mama ma dosc slabe
zmaltretowane wlosy i marzy o odcieniu brazu wpadajacego w orzech ,czy
moglabym WAs prosic o porade jaka chna z jakimi dodatkami naturalnymi moze
wesprzec efekt.Ostatnio wspomniala mi ,ze zaczyna brac jakies tabletki
wzmacniajace wlosy ,a ja zainspirowanja Waszym madrym forum powiedzialam zeby
tego nie robila ,problem w tym ze nie wiem dokladnie co powinna robic aby
wzmocnic wlosy ,jest jeszcze za mloda zeby prezentowac tu i tam siwe
wlosy ,wiec prosze pomozcie ...
Obserwuj wątek
    • mgielka83 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:10
      ael czemu tabletki są złe? moze ktoś wyjasni..
      Oczywiscie wiadomo ze zdrowej diety nie zastapia ani super cudów natychmiast nie
      bedzie, ale tego do końca nie kumam..
      Ja tam biore skrzyp czy ostatnio silice, włosom sie nie przygladam dokładnie (na
      długich tak wzrostu nie widać wyraźnie) ale paznokcie są mocne i zasuwaja jak
      szalone:)
      • madonek Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:30
        bo to sa tabletki po prostu ,zawsze jest to substytut zdrowej zywnosci i zycia
        w sposob higieniczny :)po za tym watroba wie swoje:)Martwie sie o mame zeby nie
        faszerowala sie tymi lekarstwami i sprobowala innego sposobu na wzmocnienie
        wlosow.Ostatnio ogladalam program ,ktory naswietlil produkcje pewnego
        niemieckiego lekarstwa ,ktore poza podanym skladem ,bylo wspomagane dawka
        trucizny.Coz to bardzo extremalny przypadek ,ale trudno o zaufanie w takich
        kwestiach.Ciesze sie ,ze jest takie forum ,ktore wlasnie z wielkim szacunkiem
        traktuje to co mamy dzieki Matce Naturze.Wybacz nie znam sie na tych tabletkach
        ze skrzypem ,mysle ze nie sa one w 100% najlepszym rozwiazaniem,pozdr
        • mgielka83 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:39
          nie no oczywiscie ze nie jest to ani najlepsze ani jedyne rozwiazanie.
          Na kolor to Ci nie pomoge bo nigdy nie farbowałam włosów.
          A na wzmocnienie oprócz maseczki żółtkowo-oliwno-cytrynowej podobno skuteczna
          bardzo jest maseczka z rzepy, ale zapach ma ponoc straszny. podobno też z cebuki
          pomaga (i tez śmierdzi)
          Specyfikiem do kupienia z rzepy jest lotion seboradin niger (wypróbowany,
          polecam)też smierdzi:) Skład dość prosty, ale alkoholu ma sporo, jeśli komuś to
          przeszkadza.
    • mokta Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:41
      może płukanka z kory dębu?
    • mgielka83 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:53
      hm..moze maseczka z bezbarwnej henny?
      sama bym sobie chetnie sprawiła, kupiłam sobie WAX, patrze na skład, a tu sls! w
      maseczce, rece opadaja. Wersja z rumiankiem obok rumianku nie stała.
      Wie ktoś moze gdzie można takową zakupić, w proszku lub gotową do uzycia?
      • mgielka83 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 11:58
        pytam i sama sobie odpowiadam.
        www.naturo.pl/product_info.php?cPath=86_97&products_id=739&osCsid=72da4ca52fb6283bc89eb739b79b17a6
        tam jest napisane ze moze zabarwic dłonie, i ze pogłebia kolor włosów.
        ktos miał?
        Bo mialabym stracha czy by mi np mój jasny blond nie zrudział, haha, z moim
        kolorem cery to byłaby tragedia nad tragedie
        • madonek Re: orzechowy kolor 02.12.05, 12:07
          W przyszlym tygodniu rusze do sklepu popatrzec,moze to jest faktycznie bardzo
          dobre rozwiazanie.Blond wlosow wzbogacony rudym akcentem rzeczywiscie moze byc
          nieszczesciem;)Podobno szampony do wlosow z Logony sa najlepsze,w sumie to
          wszystko kosztuje lacznie majatek;)mam na mysli bycie naturalna ,nigdy
          wczesniej nie czytalam skladow a teraz jestem zmora dla ekspedientek ;)Ale jak
          sobie pomysle,ze przy odrobinie mozliwosci czlowiek sam moze sobie pewne rzeczy
          wyprodukowac ,to nieco boli ale coz wiedza kosztuje;)Moze wymysle jakas
          plukanke z orzechow wloskich,kto wie ;)Mama musi wygladac pieknie i z gwarancja
          zachowania zdrowia,pozdr
    • madonek Re: orzechowy kolor 02.12.05, 12:00
      Kiedys plukalam swoje wlosy po kazdym umyciu naparem z kory debu,pokrzywy to
      jest dobry pomysl.Zastanawiam sie nad glinka do wlosow z Logony lub szamponem
      do wlosow ?jasny orzech...? i nad farbami z Logony,to moze byc dobre
      rozwiazanie.Szkoda ,bo chyba samodzielnie umieszana henna jest o wiele
      bezpieczniejsza.Pamietam ,ze ponoc dobrze jest dodac koniaku,ale zeby uzyskac
      taki chlody odcien brazu badz sredni braz to sama nie wiem.A Seboradin to wg
      skladu jest naturalny kosmetyk?pozdr
      • mgielka83 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 12:12
        masz tu opinie i skład, poza alkoholem wszystko ok.
        ja uzywałam i nic mi ten alkohol nie szkodził mysle.
        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=82f9024a93eaa13dfb9448ad84f85b9e&cmd=details&itemid=1576
    • madonek Re: orzechowy kolor 02.12.05, 13:35
      dziekuje bardzo !Czy ktos jednak farbuje wlosy w sposob naturalny ,prosze o
      Wasze rady wiem juz z forum ,ze te w tubce sa dosc zagrozone chemicznymi
      dodatkami ,a jesli juz farbowanie henna w proszku to jak???pozdr
      • deanna1 Re: orzechowy kolor 02.12.05, 14:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26078&w=21330563
      • green-eyed-girl Re: orzechowy kolor 02.12.05, 22:46
        ja kupilam sobie w naturo ta henne urtekrama, tyle, ze czerwona, wlasnie
        przyszla. pisza, ze to tylko sproszkowane liscie, wiec sama natura. pachnie
        bardzo belikatnie i naturalnie - jak drzewo :) jutro pofarbuje wlosy i podziele
        sie wrazeniami
    • madonek Re: orzechowy kolor 03.12.05, 08:14
      Dziekuje Wam wszystkim za pomoc ,zycze pieknego naturalnego wyniku koloryzacji
      i oczywiscie czekam na jej wynik.Na stronie Logony(www.logona.co.uk)sa podane
      skladniki farb naturalnych ,mysle ze warto cosik podpatrzec.Znajoma powiedziala
      mi,ze szampon do wlosow z orzechem wloskim gwarantuje zjawiskowy efekt taki
      chlodny braz ,ale to tylko wspolpraca z naturalnym odcieniem wlosow ,a nie
      permamentna zmiana.Zaczynaja mi chodzic po glowie szalone mysli,czy moze zrobic
      sobie plukanke z gotujacych orzechow ;)jak test przejdzie dam znac wkrotce na
      razie lecze zapalenie ucha,pozdr
      • green-eyed-girl Re: orzechowy kolor 03.12.05, 13:05
        znalazlam bardzo fajna strone o ziolach, jest tutaj duzo ciekawych pomyslow na
        pielegnacje i koloryzacje wlosow www.ziola-leki.pl/index-2.html (w dziale
        ziola i kosmetyka)
        ps. wlosy bede farbowac wieczorem i jak tylko bedzie efekt to napisze co mam na
        glowie:)
    • madonek Re: orzechowy kolor 03.12.05, 19:02
      Wielkie dzieki za strone o ziolach ,zaraz zmykam tam...wow ciesze sie bardzo!!!!
      Dziekuje i zycze pieknego rezultatu koloryzacji,pozdr serdecznie
      • green-eyed-girl Re: orzechowy kolor 03.12.05, 21:16
        wlasnie zmylam henne z wlosow i spiesze z opisem. zaczne od nieprzyjemnej
        czesci, czyli nakladania. dolalam tyle wody, zeby wyszla papka i zaczelam
        nakladac na wlosy, bylo to niestety bardzo trudne, wszystko sie sypalo i
        uswinilam siebie i wszystko dookola :) no ale w koncu ja rozprowadzilam. i
        zdecydowanie sie oplacalo :D trzymalam henne 2 h, bo mam ciemne wlosy (znaczy
        brazowe). kolor wyszedl po prostu przepiekny! jestem pewna, ze takiego efektu
        nie uzyskalo by sie zadna farba, zreszta nieraz probowalam. wlosy zrobily sie
        troche ciemniejsze i zrudzialy lekko, ale efekt jest bardzo naturalny i
        delikatny, poglebia po prostu kolor i nadaje pozadany odcien, a po zwyklych
        farbach (a wlasciwie szapmonach koloryzujacych, farby uzywalam tylko raz)
        wygladalam zwykle jakbym sobie buraka rozbila na glowie :)przy okazji wlosy sa
        super odzywione, miekknie, jakby lzejsze i mocno lsnia. jednym slowem-rewelacja,
        nie ma nic lepszego niz to co daje natura :)
    • madonek Re: orzechowy kolor 05.12.05, 18:39
      Ciesze sie,ze uzyskalas taki piekny efekt ...niebawem dochody zakladow
      fryzjerskich zmaleja ...natura wyprze chemie:)Czasami widze piekna osobe z tak
      dotkliwie zmnaltretowanymi wlosami ,ze az plakac sie chce.Marzy mi sie taki
      naturalny fryzjer(zeby nie uswinic swojej lazienki;))gdzie mozna byloby miec
      dobrana miksture-papke na wlosy,na twarz,wedle potrzeby;)Mysle,ze jak to forum
      sie rozwinie to kazda z nas bedzie potrafila zrobic wlasnej roboty
      krem,szampon ,mydlo i to jest budujace i poki co zmykam na moje domowe spa ;)
      kupilam dzisiaj szampon naturalny z dm wiec czas na test ;)a ku mojemu
      zaskoczeniu odkrylam ,ze nie ma juz zadnego kremu babylove na zime!!! Mama
      niebawem dostanie niespodzianke ,niech sobie brudzi lazienke a co tam oby wlosy
      byly piekniejsze;)pozdr
      • justa_79 Re: orzechowy kolor 08.12.05, 12:55
        tyle, że natura nie jest doskonała. ja mam chłodny typ urody (naturalny :P ), a
        te wszystkie henny itp. farbują na ciepły kolor.
    • madonek Re: orzechowy kolor 08.12.05, 13:36
      Caly zastanawiam sie czy zrobic wlasnej roboty plukanke do wlosow z orzechow
      wloskich...ale zem leniwa to to troche potrwa;)Moja mama ma zdecydowanie chlody
      typ urody i wlasnie taki brazik bez slodzenia jest jedynym trafnym
      rozwiazaniem.Kupie mamie postanowilam farbe z Logony naturalny braz(warto
      przyjrzec sie skladnikom) i szampon do wlosow z orzechem wloskim .Szkoda,ze nie
      ma takiego ,,naturalnego fryzjera'';)Szampon z brzozy ze sklepu dm ,ktory byl
      polecany na forum jest rzeczywiscie bardzo dobry wlosy sa puszyste i nie
      podraznia skory glowy,natomiast szampon i zel do mycia Pur jako szampon jest
      bynajmniej dla mnie taki sobie jako zel super,kupilam tez pomadke ochronna z
      nagietka ,bardzo ja chwale.A jakby wymieszac bezbarwna henne z innym
      skladnikiem barwiacym ,czy to jest duze ryzyko?pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka