Dodaj do ulubionych

KREMY MATIS

16.12.05, 19:26
ostatnimi czasy chciałam sobie kupic krem pod oczy, chwilowo mialam DERMIKI
noblesse, ale taka z niego woda i mi nie odpowiada, więc poszperałam w
allegro i znalazłam tanio MATIS. zawsze mialam o tej firmie dobra opinię,
ale....weszlam na strone MATIS żeby sprawdzic ceny z tymi proponowanymi na
allegro i co się okazało? Poniżej zdjęc z opisem produktu była data
wprowadzenia kremu do sprzedazy internetowej (i zapewne ogólnie do sprzedazy)
był do 2003 rok. I tak sobie mysle, czy warto inwestowac w krem, którego
skład nie zmienil sie od ponad 2 lat? Firma MATIS nie wprowadziła żadnego
nowego kremu od 2003 roku?? Troche to dla mnie dziwne, że sprzedają kremy o
przestarzałej recepturze i to wcale nie taniej, niż inne firmy te o
nowoczesnym skladzie. Oraz to, że nie inwestują w rozwój technologii, badania
nad ulepszeniem składu a tym samym zastanawiam sie nad skutecznościa
produktu. mamy XXI wiek, postęp idzie jak fala (trzecia ;)).
zaplacic za krem pod oczy ponad 100 zł, podczas kiedy jego skład nie był
zmieniany od 2003 roku???
Obserwuj wątek
    • Gość: kitka Re: KREMY MATIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:19
      A po co zmieniać coś, co być może jest dobre?Przecież nowe wcale nie znaczy lepsze.

Od 3 lat kupuję krem Clinique Anty gravity i wcale nie uważam,aby jego staż na
      rynku kosmetycznym był czymś dyskryminującym.
      • starawyjadaczka Re: KREMY MATIS 16.12.05, 20:38
        hmm..no cóż...zawsze wydawało mi sie, że powinno sie rozwijac i unowocześniac a
        nie wyprodukowac cos i na tym zaprzestać. wszystkie firmy kosmetyczne prowadza
        badania, maja laboratoria w ktorych opracowywuja składniki dostosowane do
        zmieniających sie ciagle potrzeb kobiet, warunków klimatycznych,
        wymyslaja "ulepszacze", nowe składniki a wszystko po to żeby były widoczne
        efekty.
        Po co ulepszać? To może zostaniemy przy kremie nivea? :) Po to, by skuteczniej
        walczyc z oznakami starzenia czy np utraty wilgotności (w zależnosci czego kto
        oczekuje po kremie i jakie ma on spełniac zadanie)
        Wydaje mi się, że kupowanie od 3 lat tego samego kremu nie jest dobrym sposobem
        na dbanie o skórę. Nasza skóra się zmienia (kiedys mówiło sie ze przyzwyczaja
        sie do kremu ale jest inaczej) i co jakis czas trzeba zmieniac kosmetyki.
        A kupowanie kremu za ponad 100 zł o składzie sprzed ponad 2 lat, podczas kiedy
        na rynku w tej samej cenie znajdę o składzie ciekawszym i bardziej skutecznym -
        uważam po prostu za bezsensowne. Dlatego sie zastanawiam nad tym wszystkim.
      • starawyjadaczka p.s. :) 16.12.05, 20:40
        Gość portalu: kitka napisał(a):

> A po co zmieniać coś, co być może jest dobre?Przecież nowe wcale nie znaczy
        lep
        > sze.
        >
        NOWE może o tym nie świadczy, ale SKŁAD NOWEGO juz tak :)
        • Gość: kitka Re: p.s. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:35
          Też mam czasami ochotę na zmiany i kupuję inne kremy.Ale zawsze wracam do tego
          ulubionego.Tak naprawdę nie interesuje mnie jego skład.Receptura moze być sprzed
          lat,nie dajmy sie zwariować z nowościami,które na ogół rewelacjami nie są.Z
          nivea to oczywiście celowa przesada?:))
          Kosmetyczne nowinki rzadko kiedy są prawdziwymi hiciorami,więcej tu reklamy.Tak
          uważam.
          • Gość: kitka Fundamentale cream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:39
            A tak pzry okazji Matisa,kilka lat temu miałam Fundamentale cream (nie pamiętam
            dokładnej pisowni)i uwazam,że byl rewelacyjny.Jest jeszcze na rynku?
            • starawyjadaczka Re: Fundamentale cream 16.12.05, 21:52
              jest, alesnie...dlaczego jest taki rewelacyjny? ale z tego by wynikalo że: albo
              MATIS wyprzedziła o kilka lat w technologii inne firmy, albo ze nowe kremy nie
              sa tak nowoczesne jak reklamuja...jak myslicie? :>
              dam Ci zaraz linka do fundamentalnego, tylko znajde
            • starawyjadaczka Re: Fundamentale cream 16.12.05, 21:54
              cholera, jest na rynku bo widzialam go 2 dni temu na allegro ale sprzedali. w
              kazdym razie sprzedawany jest nadal.
          • starawyjadaczka Re: p.s. :) 16.12.05, 21:51
            moze i masz racje? :) ale wlasnie takiej odpowiedzi potrzabowalam, sama juz nie
            wiem...nadążać za nowosciami i wierzyc w nie? czy nie..? :))
            pozdrawiam
    • Gość: justy Re: KREMY MATIS IP: 213.241.34.* 16.12.05, 22:18
      nowoczesność... hmm, od czasu retinolu i wit.C nie wymyślono właściwie nic
      równie skutecznego jeśli chodzi o skladniki kosmetyków. wszelkie "kosmiczne
      róże" i woda z lodowca tylko dobrze brzmią
      • Gość: jumbala Re: KREMY MATIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 00:20
        Dokladnie.
        Firmy kosmetyczne zmieniaja glownie wyglad opakowan czasem dorzuca cos niewiele
        znaczacego do skladu i tyle ... zasada dzialania ogolnego kremu jakos
        szczegolenie sie nie zmienia... ja bym nie uzywala moze kremu sprzed 10- 20 lat,
        ale sprzed 2??? tozto nowosc!!!!!
        i na pewno nic na rynku super hiper nowocxzesnego sie nie pojawilo....
        moze ew w chirurgii kosmetycznej...
        Wazne by krem sie wchlanial, byl przyjemny w uzytkowaniu, nie przeszkadzal,
        chronil i jak cos jeszcze przy okazji zrobi to fajnie:P(np zacpach poprawi
        nastroj), ale na inne efekty za bardzo bym nie liczyla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka