Dodaj do ulubionych

peeling enzymatyczny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:40
napiszcie mi prosze czym rozni sie peeling enzymatyczny od tradycyjnego?
Obserwuj wątek
    • jade.fox Re: peeling enzymatyczny 05.02.06, 21:47
      Enzymatyczny nie zawiera drobinek ścierających, tylko enzymy które rozpuszczają
      naskórek, jest przeznaczony do cery wrażliwej/naczynkowej.
    • Gość: sweet Re: peeling enzymatyczny IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.06, 22:26
      właśnie, jest do cery delikatnej więc też efekty są mniej odczuwalne, cera nie
      jest tak gładka jak po zwykłym peelingu
      • maja45 Re: peeling enzymatyczny 05.02.06, 22:36
        Nie podraznia tak cery jak zwykły , który jest przeznaczony do cery tłustej lub
        normalnej.
        Enzymatyczny jest stosowany dla cer delikatnych.
        M.
        • juinka Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 15:48
          peeling enzymatyczny jest wlasnie przeznaczony m.in do cery tradzikowej,
          poniewaz peeling zwykly tzw mechaniczny moze podraznic skore, a kiedy jest na
          niej tradzik moze on powodowac "rozsiewanie go" tak samo jest z naczynkami
          peeling mechaniczny moze je rowniez rozsiewac. Dlatego najlepsze sa peelingi
          enzymatyczne, nalezy pozostawic go na twarzy na okolo 10-15 minut poniewaz musi
          sie on dostac i rozpuscic w skorze. Ktos bzdury pisze ze nie nadaje sie do cery
          tradzikowej, wlasnie on sie nadaje natomiast peelingi z drobinkami tzw
          mechaniczne sie nie nadaja
    • Gość: ja Re: peeling enzymatyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:55
      użyła tego enzymatycznego Pharmaceris.Efekt- brak jakiegokolwiek efektu, oprócz
      wysypu paskudnych pryszy! ( awcześniej żadnych pryszczy nie miałam...)
      • juinka Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 15:56
        mysle ze oprzesadzilas z tym peelingiem :) wg mnie najlepszy jest z dermiki z
        serii meridum
    • cafe_justysia Re: peeling enzymatyczny 09.02.06, 16:25
      Ja wyczuwam taką różnicę,że nie ma drobinek z orzecha włoskiego, piasku itp.,
      nakłada się lub/i masuje a fachowo to są nim enzymy, które rozpuszczają martwy
      naskórek, nie zawsze jest to peeling mechaniczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka