Dodaj do ulubionych

Pielegnacja skory wokol oczu

IP: *.ppp1-2.sg-b.tiscali.no 15.11.02, 23:07
To, ze stosuje sie maseczki na twarz z naturalnych produktow: miod, jugurt
itp. jest ogolnie znane i polecane. Ale jak podratowac skore wokol oczu
miedzy wklepywaniem kremu na noc i na dzien? czy znacie jakies sposoby na
naturalne "maseczki" na powieki i pod oczy? Moze sposoby Waszych mam lub
babc ? Miod, mleko, olejki, owoce, warzywa, moze ziola???
Podzielcie sie ta wiedza, prosze. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucja Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.11.02, 13:12
      Moja mama zawsze mi radzi polozenie cieplutkich torebek z hebratka na oczy. To
      doyc przyjemne ale nie wiem czy dziala. ;-)
      • marilu Re: Pielegnacja skory wokol oczu 16.11.02, 13:14
        Albo torebki z herbatka ze swietlika - to na pewno pomaga na zmeczenie i
        zaczerwienienie oczu.
        • kotmanka Re: Pielegnacja skory wokol oczu 16.11.02, 13:33
          plasterki z ogorka - rozjasniaja i usuwaja worki (podobno)
          • daise_dee Re: Pielegnacja skory wokol oczu 16.11.02, 13:35

Schlodzone w zamrazalniku, zaparzone torebki herbaty.
            Dobre na opuchniete rano oczy.
    • Gość: Beata Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.ppp1-2.sg-b.tiscali.no 16.11.02, 20:46
      Dziekuje za "herbaciane" porady, ale mnie chodzi o cos zupelnie innego.
      Moze stosowanie jakis naturalnych produktow spozywczych (jogurt, miod)
      powoduje splycanie zmarszczek lub w pewnym stopniu zachamowuje ich powstawanie.
      Mysle, ze oprocz stosowania kremow mozna rowniez robic "maseczki" pod oczy.
      Podzielcie sie ze mna wiedza na ten temat. Czekam.
    • Gość: Trishna Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.acn.waw.pl 17.11.02, 00:02
      Nie mam w tym zadnego doswiadczenia, ale wydaje mi się że skóra pod oczami
      jest zbyt delikatna na takie eksperymenty, zwłaszcza miód.
      • Gość: justy Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 02:10
        Gość portalu: Trishna napisał(a):

> Nie mam w tym zadnego doswiadczenia, ale wydaje mi się że skóra pod oczami
        > jest zbyt delikatna na takie eksperymenty, zwłaszcza miód.

Zgadzam się

Wbrew pozorom substancje "naturalne" często są bardzie drażniące niż "chemia" w
        kosmetykach- dlatego nakładanie domowych maseczek pod oczy jest ryzykowne.

Są maseczki specjanie pod oczy, np. w nowej serii AA Eye Perfect. Większość
        zwykłych maseczek nawilżających też nadaja się pod oczy (oczywiście oprócz
        maseczek oczyszczających, z olejkami eterycznymi, antybakteryjnych itp).

W profilaktyce zmarszczek warto jest, bardziej niż o maseczkach, pamiętać o
        filtrze UVA/B w stosowanym codziennie kremie pod oczy oraz o okularach
        przeciwsłonecznych-żeby nie mrużyć oczu (z tego samego powodu nalezy korygować
        nawet małe wady wzroku).
        • moni_citroni Re: Pielegnacja skory wokol oczu 18.11.02, 21:51
          Racja, ja mam 20 lat i juz delikatne "smieszki" + niewielkie zmarszczki od
          mruzenia oczu.
    • Gość: Martyna Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.proxy.aol.com 17.11.02, 21:04
      Gość portalu: Beata napisał(a):

> To, ze stosuje sie maseczki na twarz z naturalnych produktow: miod, jugurt
      > itp. jest ogolnie znane i polecane. Ale jak podratowac skore wokol oczu
      > miedzy wklepywaniem kremu na noc i na dzien? czy znacie jakies sposoby na
      > naturalne "maseczki" na powieki i pod oczy? Moze sposoby Waszych mam lub
      > babc ? Miod, mleko, olejki, owoce, warzywa, moze ziola???
      > Podzielcie sie ta wiedza, prosze. Pozdrawiam

Ja ostatnio kupilam olejek zrobiony z czystej witaminy E i na opakowaniu
      napisano, ze nadaje sie do pielegnacji skory wokol oczu a do tego pomaga na
      rozstepy.
    • julia.julia Re: Pielegnacja skory wokol oczu 18.11.02, 11:37
      Mniej więcej rok temu zaniepokoił mnie wygląd mojej skóry pod oczami. Zaczęły
      pojawiać się zmarszczki i kurze łapki. Jestem jeszcze młoda (26 lat), więc ta
      sytuacja mnie nieco podłamała. Oczami wyobraźni widziałam już zgrzybiałą i
      pomarszczoną siebie trzydziestoletnią ;-))
      Teraz nie mam żadnych zmarszczek, moja skóra wróciła do stanu sprzed paru lat.
      Moje metody:
      1. przede wszystkim- nawilżać (oprócz kremów 2-3 razy w tygodniu maseczki
      nawilżające- najpierw tylko Avon Hydrofirming, teraz dodatkowo AA Eye Perfect
      maseczka pod oczy. Wychodzę z założenia, że nawilżania nigdy za dużo, więc jak
      mam czas to maseczki codziennie- nie tylko na skórę pod oczami ale na całą
      twarz, szyję, dekolt).
      2. serum pod oczy- rano i wieczorem pod krem wklepuję serum (jedno specjalnie
      pod oczy i na zmarszki mimiczne od usmiechów, drugie na całą twarz).
      3. kremy pod oczy- w kolejności- serum, żel chłodząco- nawilżający, krem pod
      oczy- inny na dzień inny na noc,
      4. filtry UV- przez cały rok 15, w lecie 30.
      5. makijaż- staram się nie malować codziennie. Do pracy niestety muszę, ale w
      weekendy maluję się tylko wieczorami na imprezy, w dzień pełna naturalność-
      zamiast tuszu henna, żadnych podkładów, pudrów itp. No i zawsze zmywam makijaż
      na noc (oliwką- rewelacyjnie działa na skórę).
      Mam nadzieję że przydadzą się te rady. A może ktoś podsunie mi jeszcze jakiś
      sposób?
      • moniks1 Re: Pielegnacja skory wokol oczu 22.11.02, 13:34
        julia.julia napisała:

> mam czas to maseczki codziennie- nie tylko na skórę pod oczami ale na całą
        > twarz, szyję, dekolt).
        > 2. serum pod oczy- rano i wieczorem pod krem wklepuję serum (jedno specjalnie
        > pod oczy i na zmarszki mimiczne od usmiechów, drugie na całą twarz).
        > 3. kremy pod oczy- w kolejności- serum, żel chłodząco- nawilżający, krem pod
        > oczy- inny na dzień inny na noc,

cześć Julia,

proszę napisz jakich kremów i serum używasz - ostanio właśnie stwierdziłam, iż
        moje oczy wyglądają na strasznie zmęczone iwybrałam się do sklepów na mały
        wywiad. Inne Forumowiczki polecja kremy takich firm jak Lancome itd.
        Jeżeli mozesz prosze napisz kilka słów
        Pozdr
        Monika
      • Gość: monias1 Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 22.11.02, 13:52
        a więcej to już nie mogłaś wymyśleć??? kto tyle kładzie pod oczy?? jeszcze w
        tym wieku??wystarczy stosowac naprawde dobry jakosciowo krem pod oczy (np.
        Aquamilk Lancastera lub Advanced Night Repair Estee Lauder) i stosowac od czasu
        do czasu maseczki (AA, Clarinsa, Avene) i to wszystko!!!
    • Gość: iga Re: Pielegnacja skory wokol oczu IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 18.11.02, 21:43
      Ostatnio kosmetyczka u której nawilżałam twarz pokazała moją drobną siateczkę
      pani lekarz medycyny estetycznej, która tego dnia gościła koleżeńsko w
      gabinecie mojej kochanej Pani Kasi. Pani powiedziała mi że mam niewielkie
      zmarszczki ale...dmuchać na zimne i wręczyła mi próbkę kremu firmy La roche-
      posay. CUUUUDNEEE kosmetyki!!!
      Nic mnie nie ściąga nic się nie świeci.
      Są to kosmetyki do dostania w aptekach.
      Polecam Ci Active C Yeux.
      Ale zanim zakupisz zarządaj próbki, bo to nie tanie.
      Napewno dostaniesz bo to porządna firma, a aptekarze to zwykle ludzie o wyższej
      kulturze osobistej niż pańcie blondpacyksilnytapir z wielkich sklepów (galeria
      centrum, empik) zależy im na klijencie i sprzedaży.
      Powodzenia
    • julia.julia Re: Pielegnacja skory wokol oczu 19.11.02, 14:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka