Dodaj do ulubionych

filtry-pytanie

21.02.06, 08:33
Od kilku dni stosuję tonujacy photoderm , który jest dość ciemny i nie za
bardzo pasuje do mojej bladej cery.Chciałym więc połączyć go z bezbarwnym
filtrem. Niestety mieszkam we Włoszech, gdzie nie mogę znaleźć produktów
Biodermy.
I tu moje pytanie: czy Photoderm moge zmieszać z bezbarwnym filtem innej
marki?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: filtry-pytanie 21.02.06, 10:06
      musiałabyś sprawdzić, czy filtry w tych kremach nie osłabiają wzajemnie swojej
      skuteczności, a to już wyższa szkoła jazdy ;) może napisz, z czym zamierzasz
      połączyć Photoderm i jakie zawiera to filtry, może ktoś będzie wiedział, czy to
      się nie pogryzie. a na Biochemii Urody szukałaś podobnego zagadnienia?
    • Gość: agata Re: filtry-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:44
      oczywiscie najlepiej byloby w obrebie tej samej marki ale tak naprawde chodzi
      tu o rodzaj filtra chemicznego lub mineralnego zawartego w danym produkcie. w
      biodermie jest to tinosorb a ten skladnik zawarty jest tez w kremach avene. tak
      wiec ostatecznie chyba nie zrobisz sobie krzywdy mieszajac je ze soba.
      z innych pomyslow to anthelios LRP i vichy capital sileil - oba zawieraja
      mexoryle, a w gamie LRP jest tez bloker tonujacy.
      powodzenia w mieszaniu:)
      • niusia73 Re: filtry-pytanie 21.02.06, 12:04
        dzięki za odpowiedzi,
        chciałabym połączyć ten filtr z Photoderm z emulsją Avene 50+. Sprawa łączenia
        filtrów i ich wzajemnego oddziaływania wydaje mi się rzeczywiście "wyższą
        szkołą jazdy"
        Zdecydowałam się na stosowanie Photoderm tonującego dlatego, że wydaje mi się o
        niebo lepszy od Anthelios LPR, który jest strasznie lepkii mało kryjący.
        Kupiłam go będąc w Polsce i nie pomyślałam, żeby kupić też wersję bezbarwną.
        A tu niestety, mimo, że mieszkam w "ciepłym kraju" wybór fitrów jest znacznie
        uboższy niż w Polsce.
        No cóż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka